Екоминистър иска нов План за управление на Пирин

Ще го направим с новата ОП "Околна среда", обещава Искра Михайлова
27 юли 2013 09:31,
15
Екоминистър иска нов План за управление на Пирин
Искра Михайлова. Снимка: архив Булфото

Не съм привърженик да правим промени в Плана за управление на парк Пирин сега, при положение, че искаме да разработваме нов план,  заяви министърът на околната среда и водите Искра Михайлова пред БТА.

"Това е тема, по която ни предстои работа и там трябва задължително да разговаряме, както с неправителствените организации, така и с местните власти и сдруженията на бизнеса - специално за Банско. Трябва да се изработи нов план, това е моето мнение, което ще предложа на всички заинтересовани страни.

Ще искаме разработването да бъде и със средства от новата ОП "Околна среда"", каза министърът на околната среда и водите.

Приоритети в новата ОП "Околна среда" ще бъдат води, отпадъци, биоразнообразие, иновации и градска околна среда. Очаква се средствата да са близки до сегашните или малко намалени, ако има рестрикция в общия бюджет, заяви министърът.

До година ведомството ще подготви предложение, свързано с обособяването на национален парк по Черноморието. Това е доста тежка процедура по закон, предполага рестриктивни режими за ползването на територията, трябва да сме сигурни, че всички, които притежават собственост на тази територия, ще разберат тези режими и политиката, каза министър Искра Михайлова. Според мен решението на Народното събрание неслучайно не възложи да се създаде парк, коментира тя.

Екоминистърът каза, че ще се съобрази с решението на Комисията за защита от дискриминация за
отстраняване на дискриминационните практики в МОСВ при формирането на гражданското представителство в експертните съвети към ведомството и няма да го обжалва.

Ролята на създадения Обществен съвет към МОСВ при служебния кабинет трябва да бъде на постоянно функциониращ орган, който да е средище за дискусия и дебат, за да можем да достигаме до консенсус, каза министърът. Редовно заседание той ще има на 1 август, уточни министър Искра Михайлова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И ТЪЙ КАТО ТАЯ ДЕТО ГЛЕДА ЛОШО Е ОТ ДПС .НАЙ ВЕРОЯТНО ГОВОРИ ЗА ОП ПРИСЪЕДИНЯВАНЕ НА ПИРИН КЪМ ТУРЦИЯ.ЗА СВЕДЕНИЕ ТОВА ВЕЧЕ СЕ СЛУЧИЛО В РОДОПИТЕ.СЕГА ПЪЛЗЯТ ПРЕЗ ЯКОРУДА И ВЕЛИНГРАД КЪМ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ И ЦЕЛИЯ ПИРИН.
6
1
 
8
 
! Отговори
Еко-меко преди 10 години
Ех, колко е хубаво да работиш по Оперативна програма "оХолна среда"!
5
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"предполага рестриктивни режими за ползването на територията, трябва да сме сигурни, че всички, които притежават собственост на тази територия, ще разберат тези режими и политиката"... мислех ,че по закон частната собственост е неприкосновенна, така че какви рестрикции ще налага тази. Или целта е да пазим хотелите на другарите , след това забраняваме на обикновените хора да строят,след това им изкупуваме земите ,защото те нямат право да ги управляват,и след това на наште им разрешаваме да строят
4
2
 
12
 
! Отговори
БГ преди 10 години
Юруш, доволни ли са от тази депесарка? Явно да, защото забелязвам, че не протестират против нея? Това е да си националист от Юруш в България.Тази има единствено план как да не лежи нейното мъжле в затвора!Оставка!Нов изборен закон!Бойкот на медиите на пеевски!Да живее България!
3
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Леле мале тази другарка колко злобно гледа.....
2
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази лелка и Онбашията са си лика прилика.
1
1
 
13
 
! Отговори
Бай Иван преди 10 години
какво стана с незаконния лифт на Банско ???