Протести - може, но при конкретни искания

Буруджиева отхвърли идеята за насрочване на дата за предсрочен вот
Обновена: 6 авг 2013 11:35 | 6 авг 2013 11:29,
114
Протести - може, но при конкретни искания
Татяна Буруджиева. Снимка: Булфото

БСП не се притеснява от евентуално вето на президента Росен Плевнелиев върху актуализацията на бюджета, но това би било пряка намеса във финансовата политика на кабинета. Това стана ясно думите на депутата от “Коалиция за България“ Татяна Буруджиева пред Нова телевизия.

По нейни думи е недопустимо държавният глава да се намесва в тази сфера от работата на кабинета.

Неслучайно сега се иска актуализация на бюджета. Този месец има много сериозни плащания по кредита, който беше изтеглен, за да се заплати на животновъдите - в размер на 800 млн. лв. 

По нейни думи едно вето би забавило много от необходимите действия по изтеглянето на новия 1 млрд. лева дълг, а това би могло да забави социални плащания, връщане на ДДС и други задължения на държавата.

Буруджиева коментира и продължаващите протести с искане за оставка на правителство, както и за определяне на дата за изборите.

Не може да превръщаме правителството в служебно правителство. Всяко правителство може да падне в конкретен момент. Определяне на дата няма да успокои напрежението, каза депутатът. Тя отново лансира тезата на левицата, че протестиращите нямат конкретни искания и не представляват всички искания.

Всичко това е приело форма на диктат, заяви Буруджиева. По нейни думи протести трябва да има, ако не се изпълняват конкретни искания.

Във всяка една демокрация има хора, които одобряват едни неща, и други, които не ги одобряват, каза още тя.

Според няма умишлено бавене на промените в Изборния кодекс, нито пък се правят политически чистки и назначения в администрацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
0
 
1
 
! Отговори
акула преди 10 години
>Този месец има много сериозни плащания по кредита, който беше изтеглен, за да се заплати на животновъдите - в размер на 800 млн. лвАбе, аз ли не чета правилно, или тая червена ни казва че ни е нужен заем за да се плащат вноските по друг заем?Не... т-това не може да е истина.
79
0
 
3
 
! Отговори
az az преди 10 години
До Аз-99Извинявай,че съм така директен, ама - защо не идеш да се прегледаш? СПЕШНО Е !!!
78
1
 
5
 
! Отговори
Zoolog преди 10 години
Буруджиева е типичен Zooid - долноразрядно безгръбначно което се размножава чрез делене или пъпкуване.Виж учебника по ветеринарна медицина как се лекуват заразени от ***.
77
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ееее,хайде кажете им най-после датата на изборите и да мирясат.Според мен 12.05 .2017г е една идеална дата за избори.До тогава десетината партийки ,които сега се наричат Реформаторски блок ще останат само с председателите си,а ГЕРБ ще драпат да прескочат 4 %,защото 95 % от членовете му вече ще станали членове на БСП и ДПС
76
1
 
4
 
! Отговори
тотото преди 10 години
7.корупцията извира от чиновниците.....мандатност за чантаджиите....4год работи на държавна служба...4год му е абс. забранено....много чантаджии се оядоха...нема никакво текучество...незаменими ли са?..8. най-бърже става с национална стачка.....стачките са двигател на прогреса...
75
1
 
4
 
! Отговори
тотото преди 10 години
4.който държавен служител не си подаде данъчна декларация автоматично аут....при някои категории служители да се подават декларации и от техните роднини.. 5.изборност на всички началници на РПУ-та ...мандатност.. 6.промяна в изборният закон......бърза и лесна процедура за отзоваването и замяна на депутати и общински представители...
74
1
 
4
 
! Отговори
тотото преди 10 години
1.чорбаджиите да плащат 75% от осигуровките на работниците тази година ...по-нататък 80%...85%..90%..95%..100%....който неможе да плаща има закон за фалитите.. 2.вдигане минималната заплата с 10% годишно....тази година с 20%....който чорбаджия неможе да плаща , има закон за фалитите.. 3.избори всяка година върху една четвърт от България, за 60 депутатски места...туй е, другото е от Лукавого.. 4.който държавен служител не си подаде данъчна декларация автоматично аут....
73
1
 
6
 
! Отговори
до Истината преди 10 години
С мозък на пиле си!
72
12
 
7
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Четете епитетите, наистина 'интелигентни и хубави' хора могат да пишат по този 'патриотичен' начин. Браво, личи си кои сте, даже и по ненарастващата бройка протестиращи- предполагам като лаик че ако протестите бяха всенародни (като февруарските) най-малкото количеството на хората щеше да се увеличава, а не да намалява. Това е истината и се вижда както и да го въртите, колкото и да лаят платените медии, вие сте малка група платени *** от 'Отровено общество'.
71
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Червени ***! Родоотсъпници! Продажници!
70
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДРУГАРКО БУРУДЖИЕВА....ПО-КОНКРЕТНО ИСКАНЕ ОТ О С Т В К А НА МАФИОТСКОТО ЧЕРВЕНО ПРАВИТЕЛСТВО ИМА ЛИ?!?!?!
69
4
 
8
 
! Отговори
Квазиистина преди 10 години
До ИстинатаКой ти ти дава право да се кичиш с никнейм "Истината"!? Това издава, че си Лъжата или Заблудената или пък и двете. Ако твоята "Истина" съвпада с престъпните лъжи на Буруджиева ,нещата са ясни...
68
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредния червен ***!!!
67
18
 
2
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Тука са се събрали хора, които изобщо си нямат на идея какви игри се играят и че с този или онзи заем е въпрос на време да се наредим на равно с Гърция и Испания в групата на задлъжнелите страни, защото това е целта на ЕС- да постави всички страни на колене, и няма значение кой и кога ще взима заемите, ГЕРБ, БСП или който и да било!!! България и е отредено да бъде източвана с десетилетия като африканските страни.
66
7
 
16
 
! Отговори
777 преди 10 години
Защо няма един нормален в тази партия (БСП) ? Защо от всички дупки излизат мишки , които говорят едно и също ? Народния гняв е страшо нещо , мъка ми е за вас!
65
10
 
7
 
! Отговори
Истината преди 10 години
Знаете ли каква е истината, прочетете по- долу и ще видите по коментарите истината за 'усмихнатите, лъчезарни и интелигентни' протестиращи и недоволни от властта!!! Не е необходимо човек да ги нарича с епитети за да разберете по цветущият им език що за хора са се събрали да 'бутат' правителството. Но така е, това е резултата от 23 години про-западни реформи дори и в най-закътаното кътче от нашето общество. След предходните две национални 'демократични' катастрофи ни чака и трета но много по лоша
64
6
 
11
 
! Отговори
КОЙ преди 10 години
КОЙ Я ПИТА ТАЯ НАГЛИЦА ОТКЪДЕ ПРЪКНА НЕ СЕ СТРАХУВА ЗА БЮДЖЕТ,КАК ЩЕ СЕ СТРАХУВА КАТО НЕ И ЕНЯ ЗА ЗАЕМА НАЛИ В НЕНИЯ ДЖОБ НЕ ДРЪНКАТ СТОТИНКИ,А НА МАГАЗИНА АКО НЯМАШ И 1 СТОТИНКА НЕ ТИ ДАВАТ НИЩО,ТЯ НЕ ЗНАЕ ДОРИ ДА БРОИ ДО 0.01 СТ.КОНКРЕТНИ ИСКАНИЯ,А КАКВО ПО КОНКРЕТНО ОТ ТОВА ,ЧЕ ВСИЧКИ СИ ПЪЛНИТЕ ГУШИТЕ И КАПКА ВЪЗДУХ НЕ ДАВАТЕ НА КАДЪРНИЯ,МОЖЕЩ,МЛАД ЧОВЕК ОТ ЧУДО ПРОГОНИХТЕ МЛАДИТЕ ХОРА,А ВАШИТЕ ДЕЦА СЕ ЧУДЯТ КЪДЕ ДА УЧАТ В СТРАНСТВО,КУПУВАТЕ ИМ ИМОТИ БГ ОБЕЗЛЮДЯ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС ***.
63
7
 
21
 
! Отговори
Христо Христов преди 10 години
Ем то по-конкретно и ясно от ОСТАВКА, не знам как да им се каже на ***.
62
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тая пещерна комуниста щяла да гони германския и френския посланници,малоумието е пълно
61
7
 
22
 
! Отговори
akud преди 10 години
Буруджиева отхвърля *** пък аз и половин България настояваме за нови избори