ГЕРБ планира вот на недоверие: Всяка тема е удачна!

Борисов: Бавят заседанието на НС, защото не са се спазарили със Сидеров
Обновена: 12 авг 2013 14:41 | 12 авг 2013 13:53,
247
ГЕРБ планира вот на недоверие: Всяка тема е удачна!
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

ГЕРБ планира през септември вот на недоверие на правителството на Пламен Орешарски, съобщи пред БНР лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Това е допустим от закона акт, от който възнамерявам да се възползваме. Още веднъж ще посочим слабостите на това управление. Каквато и тема да се избере, тя е удачна“, коментира той.

По думите му депутатите не могат да се съберат за извънредно заседание на парламента заради наложеното вето от президента Росен Плевнелиев на актуализацията на бюджета и затова все още нямало насрочено такова.

Веднага след ветото председателят на парламента Михаил Миков насрочи извънредно заседание на 30 август. От ГЕРБ обаче настояха парламентът да се събере възможно най-скоро. Те внесоха и 77 подписа на депутати, с които настояват председателят на НС да насрочи пленарно заседание веднага. В отговор Миков изпрати писма до лидерите на ПГ да посочат удобна за тях дата.

„Ако тази тройна коалиция "Атака", БСП и ДПС искаха да имат такъв актуализиран бюджет веднага, те щяха да свикат в неделя или понеделник заседание и тази тема да приключи, отсече Борисов.

Той беше категоричен, че ГЕРБ бърза да има заседание заради актуализацията на бюджета, за да се види, „че президентът по никакъв начин не им е създал проблеми с това вето и още веднъж българското общество да знае, че те правят тази актуализация само за да похарчат едни пари“.

„Защото това, което имам като информация, е, че приходите в хазната към този момент вървят много добре и изобщо не е нужно да се актуализира бюджетът. Самият факт, че те са толкова объркани, толкова неадекватни, че не могат да си съберат хората, а може би и голямата причина е, че Волен Сидеров не е сигурно как ще им гласува и още не са се спазарили с него и затова се отлагат във времето заседанията на парламента“, анализира още бившият премиер.

Борисов коментира и критиките, отправени от шефа на НС Михаил Миков, че поведението му е „лицемерно”, защото бившият премиер бил дълго време извън НС и изведнъж започнал отново да защитава политиката Дянков.

Още по темата
"Първо, с г-н Миков трябва да се внимава в коя част от денонощието се разговаря, защото има такива часове, в които самият той избягва да говори, защото е неадекватен. Президентът Първанов беше 10 години от БСП и аз нито веднъж не съм казал, че той няма право да налага вето, защото е излязъл от друга политическа формация. Чисто прагматично, ако те искаха тази актуализация на бюджета да стане веднага – днес щеше да има заседание и тя да е минала“, отсече бившият премиер.

По отношение на евентуално сближаване с Реформаторския блок Борисов заяви, че с никоя партия не са водени разговори.

„Аз не искам да доближавам позициите с никой, нито да се конфронтирам с никой. ГЕРБ е партия, която участва самостоятелно на избори и в зависимост от резултатите управлява или ако са недостатъчни, оставаме в опозиция, но така или иначе ГЕРБ в момента има кметове в болшинството от големите градове в България, така че можем спокойно да се съсредоточим върху управлението на местната власт, да бъдем активна опозиция, каквато сме в парламента и да чакаме колкото може по-бързо предсрочни избори, за да се спаси държавата от тази неестествена коалиция между "Атака" и ДПС“, смята лидерът на ГЕРБ.

Според него на протестите има хора, на които им се плаща, за да протестират срещу ГЕРБ и същите тези протестиращи са стояли и пред дома му в Банкя.

„Тези, които бяха при Орешарски, те стояха и пред Банкя, пред дома ми, и ги гледах на камерите как сутрин идват, раздават им снимките, после ги събират, плащат им в едни коли зад един трафопост. От тези хора ли да се притеснявам и да отговарям, че те не ме харесвали. Аз тези хора не желая да ме харесват“, твърд е Борисов.

Според него управляващите имат една цел и тя е да мине тази година, за да може догодина да намерят работа на Станишев в Брюксел. „Всичко в държавата се върти около това да се намери работа на Станишев“, заключи Борисов.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
183
1
 
2
 
! Отговори
ДИВ ДЯДО 38 преди 10 години
ББ Е ПРАВ ТА ЧАК ДРЪНКА, КАТО ПРАЗНО ТЕНЕКЕ!!!И АЗ, НА НЕГОВО МЯСТО БИХ ПОСТЪПИЛ ТАКА, НО НЕ СЪМ И НЕ ЖЕЛАЯ ДА БЪДА, НА ТАКОВА МЯСТО. ТО ПОДХОЖДА НА ТАКИВА, КАТО НЕГО. ТОВА Е "ПРИНЦИПЪТ НА ПИТЪР", ПРИ КОЙТО ПОПАДАШ В НИВОТО НА СОБСТВЕНАТА СИ НЕКОМПЕТЕНТНОСТ!!ДИВ ДЯДО
182
1
 
3
 
! Отговори
muzaka преди 10 години
Този е болен от филиите с мас и саденето на картофи.Мутрата винаги ще си остане мутра.
181
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Borisov e pich..ha umiraite ot jad !!
180
2
 
2
 
! Отговори
78 elitsa преди 10 години
ВЛАСТ(Атака) + ВЯРА(Дпс)=А сега накъде?
179
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
GADNA MUTRA SIKADJIIISKA KRADLIVA CTCTCTCTTCTCCTCTCTCT
178
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАГЛЕЦ,СЕ КАЗВА ЗА КРАТКОСТ.
177
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАГЛЕЦ,СЕ КАЗВА ЗА КРАТКОСТ.
176
5
 
5
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Имам лоша новина за вас, другари. Властта на руските мекерета ще падне... Съжале боку!
175
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
na 30 avgust vetoto ste padne!!!!!!!!!!!
174
3
 
4
 
! Отговори
lud преди 10 години
KAKTO E NA SNIMKATA< TAKA STE GLEDA SAS PRAZEN POGLED KAM VLASTTA> IZPQTA MU E PESENTA!!!!!!!!!!!!!!!
173
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Boiko Borisov e gotin, napravo e pich !!I pak shte glasuvame za nego!!A dolnite glupavi komentari sa na edin i sasht platen glupak !!
172
0
 
1
 
! Отговори
wc преди 10 години
До Анонименkoi ne skacha e cherven-kazala chervenata lisica i glypacite skachali a lisicata grabnala kokala i izbjagala
171
6
 
11
 
! Отговори
Танев преди 10 години
Каквито и предсрочни избори да предизвика, Тикваров вече е изпята песен! Ще стане премиер, ама на куково лято! И така, докато от "А" група изпадне в "Б", после във "В", накрая - по селата, а накрая всички ще забравят за него. Така е, Тикваров, славата е преходна. А твоята беше толкова измислена, че няма накъде.
170
2
 
4
 
! Отговори
wc преди 10 години
neka borisov izgasi vaglenite si sas shlanga koito shte my podam
169
10
 
13
 
! Отговори
Социолог преди 10 години
Борисов осъзнава, че след 4 години ГЕРБ може да не получи и 4% на парламентарните избори, затова с позволени и непозволени средства се бори да предизвика предсрочни избори.
168
9
 
12
 
! Отговори
Почитател преди 10 години
Боко, много ми липсваш, когато не те чувам и не те виждам. Но нито вярвам, нито искам ти да управляваш отново България.
167
6
 
15
 
! Отговори
Пенчев преди 10 години
Бойко, Бойко, кога ли ще проумееш, че в Конституцията не е предвидено да се правят избори, докато резултатът не удовлетвори всички участници.
166
4
 
11
 
! Отговори
homich61 преди 10 години
На много българи не им харесва начина на управление на ГЕРБ,НО ИСТИНАТА Е ТАЗИ,ЧЕ ЗА ДА ОЗДРАВЕЕ РАНАТА ТРЯБВА ДА СЕ РЕЖЕ.ТОВА-СЕГАШНОТО УПРАВЛЕНИЕ Е ПЛОД НА ПАЗАРЛЪК.и НА СЛЕПИЯ МУ СТАВА ЯСНО ЗА КАКВО ЩЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ЗАЕМА.
165
11
 
7
 
! Отговори
нормален преди 10 години
Докато не разберете че само Бойко Борисов може да измете червено - турска мъгла тази държава не я чака нищо добро.Все повече се замислям /четейки коментарите тук/че в България е останал само "лош матрял"...............
164
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За ***, какъвто е този на снимката, всяка една тема е пародия на човешка мисъл!