Ако "Атака" иска да си изчисти името, да не влиза в НС!

До няколко дни Борисов ще има профил в някоя от социалните мрежи
Обновена: 13 авг 2013 16:44 | 13 авг 2013 15:15,
275
Ако "Атака" иска да си изчисти името, да не влиза в НС!
Бойко Борисов. Снимка: архив БТА

ГЕРБ са поискали извънредно заседание на парламента, защото са “съзрели“ атака срещу президента Росен Плевнелиев. Това стана ясно от думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов пред “Фокус“. Както Dnes.bg вече писа, председателят на парламента Михаил Миков свиква извънредно заседание на НС в петък, след като на 9 август ПП ГЕРБ внесе 77 подписа с искане за това. Единствената точка от дневния ред е разглеждане на ветото на държавния глава върху актуализация на бюджета.

Според Борисов с извънредното заседание ще се изолира всяка възможност Плевнелиев „да бъде обвиняван в какъвто и да било грях, или впоследствие - в какъвто и да било провал на правителството“. Още преди Плевнелиев официално да наложи вето, от партиите, подкрепящи кабинета, обявиха, че това би спряло социалните плащания и плащания към бизнеса. Те определиха ветото като намеса в работата на изпълнителната власт.

Борисов отново повтори тезата си, че ако управляващите са смятали, че ветото наистина ще спре плащания, са щели да насрочат бързо заседанието. Миков беше насрочил извънредно пленарно заседание на 30 август след ветото.

„Това забавяне на свикването на заседанието показва, че за пореден път са били популисти, хвърляли са прах в очите на хората, манипулирали са и са искали да изкарат, че държавният глава, ползвайки конституционното си право да наложи вето, причинява някаква злина на държавата. В случая - атаката беше по президента. Те не очакваха, че ГЕРБ може да реагира толкова бързо, да се провали тази манипулация и лъжа и да ги постави в тази неловка ситуация, коментира лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му управляващите са искали да накарат хората наесен да считат, че президентът Росен Плевнелиев е нанесъл някакви поражения върху социалния и икономически пакет на обикновените граждани.

Лидерът на ГЕРБ отново призова „Атака” да не влиза в парламента при прегласуването на Закона за държавния бюджет. Според лидера на ГЕРБ това е начинът те да “изчистят името си“.

Той отново лансира тезата си, че това е начинът националистите да докажат, че не са в коалиция с ДПС. Според него подобен тандем е неестествен, защото едните палели джамии.

По негови думи, ако Сидеров се оттегли, ГЕРБ също няма да се регистрира и ще останат само БСП и ДПС, които в момента имат 118 депутати, тъй като двама от народните представители в момента не влизат в НС, защото казусите им се разглеждат от Конституционния съд.

Борисов обясни пак и че ако правителството предложи актуализация, от която ще бъдат осигурени средства за електронното правителство и енергийна ефективност, ГЕРБ ще я подкрепи.

„Аз многократно съм казвал, че има заеми, които имат смисъл, които не променят имиджа на държавата в рейтинговите агенции, а напротив - се толерират. Ако този заем, дори и да е 2-3 млрд. лева, е за енергийна ефективност, рейтингът на България ще се вдигне. Ако Орешарски предложи такава актуализация, аз му гарантирам 97 души от ГЕРБ да я подкрепят, защото е добра за държавата, добра е за хората, добра е за имиджа на България, заявява Борисов.

Той обяснява още, че парламентарната му група би подкрепила и актуализация, при която ще се отпуснат между 300 и 500 млн. лева за електронно правителство.

Борисов съобщи още, че до няколко дни ще има свой профил в някоя от социалните мрежи.

"Щом стане, ще го съобщя. Ще пиша там всеки ден по няколко изречения, за да не се злоупотребява с разни фалшиви профили, които се пускат", уточни лидерът на ГЕРБ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


275
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Той обяснява още, че парламентарната му група би подкрепила и актуализация, при която ще се отпуснат между 300 и 500 млн. лева за електронно правителство. Ей от тука се краде най добре. Това електронно правителство, го "правиха" 4 години и всичко потъна по джобовете им. Докато не изчистят и последната ГЕРБ-ерска Калинка от Държавната администрация никакви пари там, иначе все едно ГЕРБерастите са си на власт!
207
3
 
6
 
! Отговори
Дучето преди 10 години
АТАКА знае че ако има нови избори ги няма ...лично аз гласувах и никога няма да направя 2 грешка да гласувам за предатели...ВОЛЕН СИДЕРОВ Е ПОЛИТИЧЕСКИ ТРУП .....НЕ ВИЖДАМ КОИ ЩЕ ГО ПОДКРЕПИ....
206
4
 
5
 
! Отговори
България преди 10 години
Тикво ***,УМРИИИИИИИИ!!!!!!! Управлявали са ни *** и небългари като Костов,Стоянов,Сакскобурготски,Станишев,но Борисов бе прецедент! Специално за този престъпник трябва да се въведе смъртното наказание и да бъде осъден за нанасяне на непоправими щети върху българския народ,държава и икономика и за държавна измяна!Смърт за Борисов! Смърт за всички,които ни докараха до това положение,които разпродадоха държавните ни активи на крадливи еврейски магнати! Срещу тях трябва да се протестира!
205
2
 
5
 
! Отговори
Умо преди 10 години
Стига със спекулациите какво иска АТАКА! Нека им дадем думата,те самите да ни кажат!А не някои набедени журналисти да отговарят вместо тях! Иначе всичко станало до момента - протести и бунтове,от юни месец досега е организирано от пресъпни банди,по поръчка на Бойко Борисов,който пък от своя страна е получил нареждане от САЩ и ЦРУ да направи това,и всичко заради АТАКА! Още 2006 година той е обещал да ликвидира АТАКА! Официален документ потвърждава неговото изказване пред Джон Байърли!
204
0
 
1
 
! Отговори
МЛАДЕН ГОРЧОВ МОНТАН преди 10 години
МЛАДИН ГОРЧОВ МОНТАНА АЗ СЪМ БОТЕВСКИ КОМУНИСТ ДТРАНО ВРЕЧЕТЛЕНИЕ МИ НАПРАВИ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ВЕСНИК ДА ВЗЕМЕ СТРАНАТА НА БОИКО БОРИСОВ ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ЧЕ НАСЛЕДНИЦИТЕ НА ВЛАДИМИР СПАСОВ НЯМА НИЩО КОМУНИСТИЧЕСКО В ТЕХ РАБОТАТ ЗА АИДУЦИТЕ КОИТО УНИСТОЖИХА НАПЪЛНО БЪЛГАРСКАТА ДРЪЖАВА КАТО БОИКО БОРИСОВ И НЕГВАТА СВИШТА
203
0
 
3
 
! Отговори
SOS...SOS...SOS !!! преди 10 години
Imam 4uvstvoto,4e vsi4ko tova,koeto se slu4va okolo budjeta ima za cel da otkloni vnimanieto ni ot sdelkata s pe4atnicata!Moje bi e dobre obsajdaneto na tozi vapros da bade vklju4en v dnevnija red na NS v petak.A dnevnijat red na zasedanieto moje da se objavi predvaritelno. I vseki da re6ava po savest
202
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПОП ФОЛКА НА ПОЛИТИКАТА СИ ТИ БОРИСОВ,ИЗЧИСТИ СИ *** ОТ МААНЕТАТА С КОИТО УЧАСТВАШ В ПРОГРАМАТА...НО ТОВА ЕДВА ЛИ ЩЕ ТИ Е ВЪЗМОЖНО !
201
7
 
21
 
! Отговори
Ако Атака преди 10 години
държи на името си, трябва да влезе в парламента и да натрие мутрата на самовлюбената Тиква!Баси и наглеца, и мерзавеца!
200
4
 
20
 
! Отговори
Тая Тиква преди 10 години
още ли не е разбрала кой кара влака. Във всеки случай не е той.България нямя нужда от мафиоти и крадливи мутри!
199
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Атака трябва да участва в заседанието на Народното събрание и да постави въпроса за ангажиментите, които Росен Плевнелиев е поел пред турския вицепремиер по време на ифтара им с главния мюфтия Мустафа Хаджи. В политиката няма нищо случайно. Например, недопускането по искане на президенството на български журналисти на споменатата вечеря по случай Рамазан Байрам, както и допускането там на техни колеги от турски държавни медии.
198
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Боко първо си обърши нас*ания Г*З и после давай акъл на другите. Видяхме ви вас - по некадърни арогантни бездарни и крадливи хора никога не са изпълзявали така както по ваше време. Стой си в опозиция сега и си посипвай главата със сол, защото хиляди пъти ти е казвано кой какви далавери върти и ти с пръст не ги пипна. Имаше шанс - пропиля го - и както е във футбола - на резервната скамейка. Диагонал чешмата да носиш вода на батковците. Завинаги.
197
5
 
20
 
! Отговори
ТИКВА преди 10 години
То и сегашния му профил е ясен ТИКВА лесен и разпознаваем. Интересното е че медиите му обръщат внимание по същия начин като на проф. ВУЧКОВ, явно шоуто е по-важно от това кой и как го прави.
196
4
 
19
 
! Отговори
t0read0r преди 10 години
До Анонимен 217и защо се отказа боко толкова лесно? малко калабалък и той се скри. що? нали се мислеше за водач на болшинството, как така малко суматоха и избяга? не само, че е страхлив но е и раболепен, не забравя господарите си от ДС. пред старите моми и ученичките може да се пеняви де..
195
5
 
1
 
! Отговори
ciganin преди 10 години
do vsi4ki moi sanarodnici bratia niama edin *** v parlamenta pilno e s turska mafiq i bai ganiovci koito im se naslajdavat na 2 lv a vie pluete *** ta vie to4no s tova gubite i sebe si i darjavata ta az sim ve4e ot 4etri godini v 4ujbina i prodaljavam da vi se naslajdavam na prostotiite.Batito si pilni djoba S VOLEN SI PIAT KAFETO A VIE EDIN NA DRUK SE PLUETE HAAAAAAAAAA SMESHNICI E TOVA E BAI GANIO
194
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
тиква за баница мечтае. Е това е!
193
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Гербаджии, пък вашето име е толкова оакано, че трябва да заменят в митологията "Авгиеви обори" с "герб"...Умишлено го пиша с малки букви.
192
14
 
9
 
! Отговори
321 преди 10 години
Бях член на Атака.Срам ме е .Герб навсякъде финансираха предизборната си кампания,а за Атака я финансирахме ние членовете.Нищо че той ходи с карта от 40 000.Ние балъците сме по-богати от него.
191
5
 
9
 
! Отговори
джаста-праста преди 10 години
До АнонименЩо е шубе големо! Не си ли спомняш, че по един джебчия над една дузи залпа с РПГ направи.
190
9
 
24
 
! Отговори
джаста-праста преди 10 години
Боце, аве азе у Банкя на заверата не разбрах и сега още се мая: що го искаме т'ва заседание пък са молим на Волен да не вляза?! Не ставаме ли за смях или у петъко ша станим?!
189
4
 
22
 
! Отговори
boiko1 преди 10 години
При управлението на Стамболов е имало българи които са предпочитали да сме в Османската империя, вместо да ни управлява той. Коментара е излишен.