"Атака" да си каже дали подкрепя правителството, зове Кадиев

Парламентът не свършил работа за "5 стотинки" миналата седмица
Обновена: 30 сеп 2013 09:56 | 30 сеп 2013 09:56,
67
"Атака" да си каже дали подкрепя правителството, зове Кадиев
Георги Кадиев. Снимка: архив Булфото

“Атака“ трябва да седне и да каже дали подкрепя това правителство или не, заяви депутатът от БСП и вътрешна опозиция в левицата Георги Кадиев пред bTV. Народният представител беше абсолютно категоричен, че чисто математически кабинетът зависи от 3 партии – БСП, ДПС и „Атака“. Според него миналата седмица парламентът не е свършил работа за „5 стотинки“. Кадиев хвърли основната вина за това на ГЕРБ, а на второ място – на „Атака“.

Да седнем и да се разберем, ще работи ли този парламент или не, и трябва това да включва четирите партии, призова Кадиев. По негови думи е трябвало председателското място в 42-рото НС да бъде дадено на ГЕРБ, за да бъдат те въвлечени в работата му.

На хората вече им дойде малко много това, което се случва около парламента, заяви Кадиев. По негови думи влизането в спирала от избори е вредно за България, но ако депутатите не започнат да работят, хората ще ги изхвърлят от парламента. Според народния представител може да се стигне до предсрочен вот, ако протестите се засилят.

Кадиев призна, че правителството е направило спорни назначения. Според него в случая с избирането на Делян Пеевски за председател на ДАНС „двама политически лидери“ е трябвало да поемат лична отговорност
Трябва да се поема лична отговорност. В политиката по-добро от личната отговорност няма, заяви Кадиев.

Той обяви, че лансираната формулировка „политико-експерно” правителство едва ли ще е успешна, тъй като „амалгамата от двете е много трудна”. По думите му при експертните кабинети е много лесно да се размие отговорността. Според Кадиев кабинетът не бива да се съобразява прекалено с подкрепящите го партии и техните искания.

Те не не трябва да слушат Георги Кадиев, не трябва да слушат партийните лидери на двете партии, заяви още народният представител.

Той категорично отрече да знае за каквито и да било договорки между БСП и Атака. Твърдението на Татяна Дончева от миналата седмица, че БСП и ДПС са обвързани с корпоративен интерес Кадиев коментира: „Като партии не са. Ако има олигархични кръгове, това са определени хора, не са целите партии. Най-жалкото ще бъде, ако корпорациите си купят партии”. Депутатът обаче отказа да назове конкретни „обвързани” имена, тъй като не е сигурен и му е омръзнало да го съдят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега по улиците на Стамбула града ще се разхождат бременни нинджи ;)
57
1
 
5
 
! Отговори
nobi преди 10 години
един въпрос - кой е кадиев и защо атака трябва да се отчита пред него, нещо не схащам. досега мислех, че тоя е някакъв политически лилипут, пък то се оказа, че бил голямата работа
56
0
 
4
 
! Отговори
българин преди 10 години
хаха точно така, като си турчин, при Ердоган, сега по новините казаха, че ще маха забраната жените да бачкат с нинджа костюм в държавните институции, връща ви в анадола човека, отивай при него
55
2
 
10
 
! Отговори
dobrodetel преди 10 години
Щом се определяш като турчин,какво правиш в България?Марш при Ердоган.
54
4
 
6
 
! Отговори
турчин преди 10 години
Кадиев да си каже направо че мрази и не иска етнически малцинства в управлението на страната. И ние турците не искаме коалиция с атака същата досега трябваше да се закрие както направиха в Гърция. Но в обществото с години е внушено омраза към турците и сега е трудно и всяко назначение с турско име предизвиква негативи. Това е проблема. Волен Сидеров има претенци за 10 милиарда долара което не е описано в нито един документ. Но Турция строи път до Измир за 20 милиарда долара.
53
2
 
23
 
! Отговори
makedonski преди 10 години
Лъжци, крадци, палячовци! Оставка!
52
1
 
5
 
! Отговори
Draskacha преди 10 години
Tuka mai ima nqma 3ma choveka si pisheme :)
51
0
 
4
 
! Отговори
Sociologa i BB преди 10 години
Kolko mu platihme na toq 4e ne pomnq :)
50
8
 
28
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
БСП,АТАКА И -ПОГРЕБАХА БЪЛГАРИЯ ! ЗА ДПС- Е ЯСНО КАКВА РОЛЯ ИЗПЪЛНЯВАТ В БЪЛГАРИЯ ! 5- ТА КОЛОНА НА ТУРЦИЯ ! А ТОЗИ ЗАКОН ЗА МЮФТИЙСТВАТА - ЩЕ НИ ПРАТИ ПОЛОВИН БЪЛГАРИЯ В ТУРЦИЯ !ТЕ ЗАТОВА И ТУРЦИТЕ БЪРЗАТ ,ДОКАТО СЕ УСЕТИМ ДА СИ ИЗПЪЛНЯТ ПЪКЛЕНАТА ЗАДАЧА!СВЪРШИХА ЛИ СЕ ИСТИНСКИТЕ БЪЛГАРИ !!??
49
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Oнова чудо си е баш бянкянска мутра. От най-мутрестите.
48
3
 
27
 
! Отговори
7-8 години дрънка. преди 10 години
Това дрънкало дрънка 7-8 години, а нищо не се променя. Явно е някакъв комунистически трик, имитиращ "плурализъм". Никой не му обръща внимание, на другаря Кадиев.
47
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен"Ако аз бях лидер на БСП отдавна да съм те изгонил в лагера на онази мутра!"Е, да, ама не си. Ти си толкова лидер на БСП, колкото и "онази мутра" е мутра.
46
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ако аз бях лидер на БСП отдавна да съм те изгонил в лагера на онази мутра!
45
4
 
22
 
! Отговори
Стършел преди 10 години
До като си плащате на Атака до товагава ще Ви подкрепя. Наркотиците на Волен струват пари, а и к....те си искат надниците.
44
1
 
29
 
! Отговори
г-н Кадиев, преди 10 години
почти се просълзих като Ви слушах - играете "доброто ченге" ! Не работел парламента, не Ви харесва да сте "чевен ***", "Атака" трябвало да кажат ...., ГЕРБ виновни .... Г-н Кадиев, ако не сте съгласни с политиката на БСП, напуснете я. Така е много удобно за Вас - "въздържал" се за Пеевски - ама решението мина, партийните решения не зависят от Вас, не знаете кой ги взима, кой стои зад тях, повечето от БСП не били свързани с олигархията (според мен е обратното) - не Ви вярвам! Решението е ваше!
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
kakvo da si kaje? to e iasno i na decata ot detskata gradina 4e tazi otkysana partia ataka podpkrepia pravitelstvoto shreshtu pari
42
9
 
8
 
! Отговори
дядо преди 10 години
@Анонимният,другаря Борисов просто се тресе от страх,че Йоцата ще излиза от пандиза!
41
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съвсем ви пада нивото на Позитано.
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 40 Ох с кви творчески клизми го изсмука това.Все едно работническо дело от 67ма чета
39
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП най-накрая ще се разцепи на комунисти и нормални социалисти.Време и е да излезе от сектантския период и да стане наиситина лява партия а не да подарява милиони на банкери и да гласвуа плосък данък.Дянковия закон за който ореваха света поне да махнат