40 хил. месечно за охраната на Цветанов, заплахите – 4

Сигналите са приключени отдавна от МВР или непотвърдени
Обновена: 11 окт 2013 14:01 | 11 окт 2013 13:43, Веселина Йорданова
143
40 хил. месечно за охраната на Цветанов, заплахите – 4
Цветан Цветанов. Снимка: БТА-архив

Приключили или без данни, потвърждаващи подадената информация, са случаите на заплахи за живота на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов, съобщи от парламентарната трибуна министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев в отговор на въпрос на депутата Георги Андреев.

Андреев посочи, че охраната на бившия вицепремиер струва на месец около 40 000 лева и попита каква информация има в МВР относно заплахите за живота на Цветанов, която я налага.

Йовчев заяви, че е извършена обстойна проверка във всички структури на МВР и е установено, че са подадени четири сигнала в областните дирекции в Благоевград, Ловеч, Варна и София.

На 25 април на телефон 112 са заплашени с убийство Цветан Цветанов и Бойко Борисов. Задържан е 54-годишен психично болен мъж от село Долно Българчево, който е настанен в център за лечение.

Сигналът в София е свързан със закани за лична саморазправа с Цветанов по време на парти в Боровец по повод падането на кабинета "Борисов". Установени са две лица.

През февруари във Варна е получен сигнал за бомба. За заплахата е задържан 38-годишен мъж,а причината била проблем с регистрация на закупен от него лек автомобил. Сигналът не е потвърден.

Не е потвърден и сигнал за бомба в жилището на Цветан Цветанов. Обадил се 60-годишен мъж.

Още по темата
Депутатът Георги Андреев коментира, че охраната на ексвътрешния министър струва половин милион лева на българските данъкоплатци на година и при тези сигнали „това е несериозно“. Ако няма сериозни заплахи срещу Цветан Цветанов, охраната следва да се снеме, смята народният представител.

Йовчев подкрепи депутата. По думите на министъра може би е необходимо да бъде свикана комисията, която взема решение в НСО и да преразгледа по какъв начин управлява силите и средствата си.

В отговор на друг въпрос Йовчев съобщи, че дисциплинарните производства за незаконни подслушвания срещу бившия началник на СДОТО Сергей Кацаров и шефът на отдел Радко Димитров са били прекратени, като само Кацаров е порицан. Йовчев уточни, че предложението за прекратяване било на дисциплинарно-наказващия орган. След това Кацаров и Димитров са напуснали системата, а сега срещу тях има досъдебно производство.

Вътрешният министър отчете и конкретни мерки в борбата с битовата престъпност, която по думите му се превръща в заплаха за националната сигурност с регистрираните 130 000 случая на посегателство за година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


143
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БАя тъпотии се дрънкат! Никой не вярва, че ще има обективен процес срещу Цветанов. Ама никой! КАкто не е има за никой до сега от тоя ранг. Еб... си май....! Поздрави от ЮК
129
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
РАЗБИРА СЕ ЧЕ МУ ТРЯБВА ОХРАНА,ЗАЩОТО ЗАПОЧНА ВОЙНАТА С НАРКОМАФИОТИТЕ И ДРУГИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ.НО ЗА СЪЖАЛЕНИЕ СЪЩИТЕ МАФИОТИ И СЛУГИТЕ ИМ,НЕ МУ ДАДОХА ВРЕМЕ ДА ДОВЪРШИ.УПЛАШИХА СЕ,ЧЕ ЩЕ БЪДАТ РАЗКРИТИ И ЦЯЛ СВЯТ ЩЕ НАУЧИ ЕДНА ОТ НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ТАЙНИ НА БЪЛГАРИЯ-ПООЩРЯВАНАТА ОТ ПРАВИТЕЛСТВАТА НА СТРАНАТА НИ ТЪРГОВИЯ С НАРКОТИЦИ.
128
1
 
17
 
! Отговори
ЦЕЦО-НАГЛЕЦО,ВЪН преди 10 години
НАГЛАТА МИСИРКА ЦВ.ЦВ. Е ТАКОВА НАЦИОНАЛНО СЪКРОВИЩЕ,ЧЕ КАКВО СА ПОЛОВИН МИЛИОН ЛЕВА ГОДИШНО САМО ЗА ОХРАНАТА МУ? ПО ЗАКОН МИСИРСКАТА ФИЗИОНОМИЯ НЯМА ПРАВО НА ОХРАНА.ТЕ И МУТРА МУ СА ИЗПЕЧНИ ЛЪЖЦИ И КОЛКО МУ Е ДА СИ СПРЕТНАТ НЕСЪЩЕСТВУВАЩА ЗАПЛАХА,ЗА ДА ЖИВЕЯ В КОМФОРТА,КОЙТО СИ СЪЗДАДОХА КОГАТО УЗУРПИРАХА ВЛАСТТА.ВЪПРОСЪТ Е ЗАЩО ИМ СЕ ПОЗВОЛЯВА.ОТ КЪДЕ ЦВ.ЦВ.ИМА 40 000ЛВ ГОДИШНО ЗА КОЛЕЖА НА ДЪЩЕРЯ СИ.РАЗБИРАТЕ ЛИ ГАВРАТА С БЕДНИЯ НАРОД.НАГЛЕЦИ МРЪСНИ.ДАНО ПУКНАТ,МРЪСНИЦИТЕ.
127
0
 
1
 
! Отговори
до ив преди 10 години
До ivвземи си хапчетата и по спокоино
126
6
 
1
 
! Отговори
иван преди 10 години
Трябваше да докладва и колко дават за охрана на народните избраници от народната любов,и за премиера които където и да иде мъкне 200 души с него.Всеки месец тройната коалиция харчи милиони за охрана,вместо да се измете и да остави държавата да се развива нормално.
125
1
 
11
 
! Отговори
Батко преди 10 години
Йовчев, не си разбрал защо му е на Цв.Цв. охрана. Поради две причини: 1. Страх го е от жена му да не го бие.2. Няма никой да го забележи, ако е без охрана.И той е на принципа на Боко - крие се и се пази, но никой не го интересува от него.
124
0
 
11
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Интересно.......Големи мъжкари,а с по 20 души охрана.Не визирам само Цветанов,а просто от сума ти впечатления.То министри,то депутати,то бизнесмени,то мутри.......Абе какво става в тая държава?Видно е че народът е затъпял и колкото повече го ......толкова повече се върти и нагажда.Че си избира сам начинът и условията на съществуване.Но това с охраните,вече е жалко, защото и парите за тях, се взимат от същия този народ.Като пътищата-караш в дупки и плащаш.Пфу.....
123
19
 
2
 
! Отговори
iv преди 10 години
Цветан Цветанов е най-добрият полицай за всички времена в Бьлгарската история!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
122
0
 
3
 
! Отговори
Ив преди 10 години
80% се защитават сами, а 20% управляващи ги защитава цялата полиция. Брей че справедливост! Да ви се чуди човек как я сътворихте. ДС работи за вас през целия преход и се вижда, че го прави успешно, но хората вече никой не може да ги излъже. Лъснаха ви всички лъжи. Царят е гол и това се вижда отвсякъде. Безсилни сте да го промените. Затова злобата ви е безкрайна.
121
0
 
9
 
! Отговори
поръчвайте се ве преди 10 години
Мри ве гад , ти и всичките *** от Дс шапкарите ....
120
2
 
7
 
! Отговори
Свобода или смърт преди 10 години
Смърт за Цветаноф и Станишеф майка ви еврейска смърт!!!
119
1
 
19
 
! Отговори
359 преди 10 години
Те двамината с големите кратуни повтарят, че Орешарски го пазели от народната любов, но самите те не смеят да ходят без охрана, макар и да не им се полага такава! И да не забравят, че за разлика от тях - Той Е Премиер! Е, боли, но е факт!
118
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цветанов да си продаде някой от 6-те си апартамента и да си осигури охраната.Не искам моите пари да отиват за охрана на провалили се пишман политици.
117
2
 
18
 
! Отговори
ПРОФЕСИОНАЛИСТ преди 10 години
НЯКОЙ ,УМИШЛЕНО БЪРКА ГЕНЕРАЛ БРИГО АСПАРУХОВ С ГЕНЕРАЛ ДИМИТЪР ИВАНОВ ! ИМЕННО ВТОРИЯ ВКАРА БЕЗХАБЕРНИКА БОРИСОВ ВЪВ ВИСШИТЕ КРЪГОВЕ НА МВР И ПО КЪСНО ГО ЦАНИ ЗА ПРЕМИЕР ,КОЕТО СЕ ОКАЗА ФАТАЛНО ЗА БЪЛГАРИЯ ! ОТЪРВАХМЕ СЕ ОТ ЕДИНИЯ / КОСТОВ /,НАТРЕСОХА НИ ДРУГИЯ БЕЗХАБЕРНИК - БОКО ТИКВАТА ! ВИЖТЕ ГО САМО КАК СЕ ПЕНИ ДНЕС В ПАРЛАМЕНТА И ГОВОРИ ДЕМАГОГИИ И ЛЪЖИ ПО АДРЕС НА СТАНИШЕВ ! ГЕНЕРАЛ ИВАНОВ ,ПРИБЕРЕТЕ СИ РЕЗЕРВНИЯ ИГРАЧ-БЕЗХАБЕРНИК И ГО ПРАТЕТЕ ПРИ КОСТОВ-НА БУНИЩЕТО !
116
2
 
9
 
! Отговори
Баба Генка преди 10 години
та според него, кога бе министър, аз бях престъпник!!! Защото ям кифтета на скара.
115
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ами първо на тоя Наглец да махнат охраната после и на доганя - ето това е за бунт а не инфантилните напъни на кюпа от червеникакви реформаторски блоци.Като чуя за рефарма ми се повдига ( пак ще има обиране ) над 22 години реформи,ГОСПОДИ ПОМАГАЙ.
114
0
 
15
 
! Отговори
Играта е по сложна преди 10 години
Прокурора по делото "Цветанов" е Б. Сарафов, а жена му работеше като счетоводител в траспортната фирма на ***-убиец Станчо Владов. За да не влезе в затвора *** бе изкарано болно, а после излезе от затвора с решение на съда.Цветанов като министър издаде допуск до НАТО! на същия *** убиец Ст.Вл. и неговите камиони карат по пътя на "коприната" Иран-Турция- Западна Европа без проверка! Така че Цв. ЦВ., Б. Сарафов и кардараша Ст. Владов са в един катунаро-мафиотски отбор.
113
1
 
21
 
! Отговори
РАК преди 10 години
И аз се чудя каде отива половината пенсия? За охраната на престъпник.СМЕШНИЦИ!!!!!!
112
0
 
19
 
! Отговори
Безпартиен преди 10 години
Познавам 2-*** милионери българи в САЩ! Там не ходят с охрана! На чист човек, охрана не му трябва!
111
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това на нищо не прилича, тоя хайдук (на български за да разберат и герберите) мястото му е в цантралния където ще му осигурят двустепенна защита от затворници и пазачи.