БСП удари рамо на ДПС: Сезират КС за мораториума

17-18 депутати от левицата са подписали искането на колегите си
31 окт 2013 16:17,
66
БСП удари рамо на ДПС: Сезират КС за мораториума
Снимка: архив, Булфото

Част от депутатите от БСП са подкрепили колегите си от ДПС за сезирането на Конституционния съд заради удължаването на мораториума за продажба на земя на чужденци до 2020 година. Това стана ясно от думите на депутата от левицата Деница Златева.

Парламентарната група на ДПС, която има 36 народни представители, не разполагаше с необходимия брой от 48 депутати, за да сезира самостоятелно КС и очакваше подкрепа от колегите си от левицата.

Събрали сме около 17-18 подписа. Всеки, който имаше желание, се подписа на искането до КС. Утре ще стане ясно точно колко са подписите, заяви Златева.

Още по темата
Така на практика броят на депутатите от ДПС и БСП, подписали искането, е достатъчен за сезиране на Конституционния съд.

Припомняме, че при гласуването в пленарната зала за удължаването на мораториума част от червените депутати гласуваха „за“ решението, както гласуваха и депутатите от ГЕРБ и „Атака“.

Златева обясни, че може би има и депутати, които са подписали искането, въпреки че са гласували „за“ в залата.

Със сигурност, ако има такива, са искали да разберат дали решението, което са подкрепили, е в унисон с Конституцията. Смятам, че е важно да бъде сезиран КС. Имаме договор за присъединяване, в който много ясно е казано, че преходният период е 7 години. Всяка промяна води до нова ратификация. Членството в ЕС поражда както права, така и задължения, коментира Златева.

Седем години – от влизането ни в ЕС през 2007 година до 1 януари 2014 година, у нас има преходен период, в който да влязат измененията, които да позволят на чужденци от ЕС да купуват земя у нас.

Депутатите от ГЕРБ, „Атака“ и част от БСП обаче подкрепиха искането за удължаване на мораториума. ДПС единодушно гласува против и веднага след решението на НС обяви, че върви към сезиране на КС.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
4
 
4
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
АТАКА - ЕДИНСТВЕНАТА БЪЛГАРСКА ПАРТИЯ !!!!БСП ПОДКРЕПЯТ ДПС ЗА МОРАТОРИУМА..ГЕРБ СЪЩО СА ПРОТИВ НЕГО(ЗНАЧИ ПОДКРЕПЯТ ДПС)3 ТУРСКИ ПАРТИИ СРЕЩУ ЕДНА БЪЛГАРСКА !!!!
45
1
 
6
 
! Отговори
България на търг преди 10 години
ДПС и БСП за пореден път доказаха, че са найантибългарските партии! А какво ще "реши" Конституционния съд..... то е яснокаквото му каже този, който предложи Пеевски! А Сидер ага ако иска да измие срама, че влезе в тайна коалиция с ДПС и БСП, то сега има достатъчно основание да спре да ги подкрепя и да им осигурява кворум!
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БСП удари рамо на ДПСпо скоро БСП отново даде *** на ДПС
43
2
 
11
 
! Отговори
НОНА преди 10 години
БЪЛГАРЙО--ЗЕМЯ,БАЩИНА!! ЗНАЕМ,КОЙ ИСКА ДА ТЕ ХАРИЖЕ, НО ПИТАМ ЗАЩО???ПОДПИРАЙТЕ СА БЕЗСРАМНИЦИ!!ИСТОРИЯТА ДА ВИ НАКАЖЕ!!ИСЛЯМИЗИРАЙТЕ,РАЗДАВАЙТЕ НА ИМОТИ НА МЮФТИЙСТВА, КЪСАЙТЕ ОТ СНАГАТА НА РОДИНАТА! ЩЕ ДОЙДЕ И ВАШИЯ РЕД!!
42
6
 
8
 
! Отговори
+++++++ преди 10 години
И сега кво ше прави волния ***? Ще преглътне в името на Мамона.)))))
41
1
 
20
 
! Отговори
лот преди 10 години
ей мръсни, алчни комунисти. Калпаво, безродно семе, как нямате срам бе
40
2
 
6
 
! Отговори
ага беи преди 10 години
машала аферим
39
0
 
17
 
! Отговори
ДОЛУ БКП преди 10 години
АЛЛАХ АКБАР ДРУГАРИ, САМО ТАКА. СЕГА АКО НЕ ВИ ОНОДАТ, КОГА? МАМЕНЦЕТО ВИ ДОЛНО ****ЕРАСТКО АЗ ШЕ ***.
38
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Земя не се продава,това е неписан закон! При нужда земята може да те храни,а бетонът в градовете не може.Градският живот те прави зависим,ядеш това което ти предлагат алчните търговци.Ядеш храна пълна с вредна химия,пиеш замърсена вода,дишаш замърсен въздух,живееш в стрес.Това е рецептата за саморазрушение,това искат кукловодите!
37
0
 
23
 
! Отговори
ИК преди 10 години
БСП удари рамо на ДПС,а ДПС ще удари един к.. на БСП!
36
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
СЕГА ВСИЧКИ РЕВЕТЕ. РЕВЕТЕ СИ ***!!!!И ГЕРБ И БСП ВИ УПРАВЛЯВАХА. ВИДЯХТЕ ГИ ЧЕ СА ПРОДАЖНИЦИЗАЩО ГИ ВКАРАХТЕ ПАК В ПАРЛАМЕНТА?????????????????????????
35
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това положение не може да продължава ощe дълго.Един ден всички тези продажници ще плачат за милост,но милост няма да има.
34
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ, БСП И ДПС СА БРУТАЛНИ ПРОДАЖНИЦИ. БОЙКО КАЗА, ЧЕ ДА НЕ ПРОДАВАМЕ ЗЕМЯ БИЛО ЛУДОСТ. МРЪСНИТЕ КОМУНИСТИ И ТУРЦИ СЕГА СЕЗИРАТ КС. РЕФОРМАТОРИТЕ И КУНЕВА НАПРАВИХА ПРОТЕСТ. НФСБ И ВМРО ЗАПОЧНАХА ДА ГОВОРЯТ ЗА ЕВРОЦЕННОСТИ, И ЧЕ ТРЯБВАЛО ДА ПРОДАВАМЕ ЗЕМЯ.ВОЛЕН БИЛ ЛУД. НЕ Е ЛУД, А ЕДИНСТВЕНИЯ КОЙТО НЕ ИСКА ДА СИ ПРОДАДЕМ ЗЕМЯТА.АМА НАЛИ СТЕ ОВЦЕ, ПАК ЗА ПРОДАЖНИЦИТЕ ГЕРБ,БСП,ДПС, НФСБ,ВМРО И КУНЕВА ДА ГЛАСУВАТЕ.
33
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кога ли ще е свободна България от Западно Европейско робство? Стани, стани унак Балкански от сън дълбок се сабуди,и на врага Западняшки ти главата му строши....
32
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Волен нещо комай само мадурите и мачка с дупе в последно време.Нищо де нали си намери бежанците.Те си нямат парития ще в парламента и на тях може да скача и да се прави на мъж, че с ДПС'то нещо млъкна а тов му беше целия номер
31
4
 
15
 
! Отговори
Хектор преди 10 години
Време е тъпата провинция да подкрепи София в борбата с Мафията,не да седи и гледа.Тази борба е всички да имаме бъдеще ТУК.Докажете че не сте *** драги паровинциялисти и можете да видите по-далече от носа си.
30
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смачкай ги Волене,Атака победа.
29
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Долни, мръсни продажници. Натиснаха ги от еврейския съюз и клекнаха. Какво ли още може да понесем българите? Че ако изкупят земята... нямало страшно, не можели да я отнесат. Кажете го това на палестинците или по преди руснаците като продадоха Аляска. Това е краят българи. Ще останем шепа хора в няколко града, които ще се превърнат в гета поради липса на работни места.
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименДа бе и да клати и така едва закрепеното правителство?Волен ще по реве по алфа и в кулоарите, пък в пленарната зала ще си подвие кортко опашциа пред турския ***, и кротичко ще си гласува бюджета като момченце.НАли беше казал, че ще подкрепя тая партия, която изпълнява планът сидеров.Явно ДПС го изпълнява от всякъде:)
27
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турците - ясно, но и комунистите искат България да се разпродаде на чужденци. Още ли има хора, които, ще гласуват за БСП ???