Нямаме право на отстъпление, залогът е бъдещето на страната!

Трудното свърши. Предстои по-трудното, отчете Орешарски в Боровец
Обновена: 29 ное 2013 19:45 | 29 ное 2013 19:25, Красимир Ангелов
158
Нямаме право на отстъпление, залогът е бъдещето на страната!
Снимка: БСП

"Нямаме право на отстъпление, защото залогът е бъдещето на нашата страна – дали ще вървим напред, или отново ще се отклоним в пътища, които не водят към нищо добро. Това очакват от нас българските граждани – както нашите симпатизанти, така и тези, които не ни подкрепят, но също искат да живеят в една по-добра държава".

Това заяви премиерът Пламен Орешарски по време на семинара „Държавност, икономика, справедливост” на парламентарните групи на Коалиция за България и ДПС, който се провежда с участието на правителството.

"Днес може да заявим: "Трудното свърши. Предстои по-трудното". Доказахме, че можем да устоим на уличен и психологически натиск, че не ни плашат заварените безредици както в обществото, така и в институциите. Предстои ни обаче да убедим нашите избиратели и всички наши сънародници, че можем да подредим системите – да ги реорганизираме, реформираме и да ги насочим в една по-рационална орбита", заяви още министър-председателят, цитиран от пресцентъра на БСП.

По негова оценка изминалите шест месеца от управлението са най-трудния мандат в новата българска история.

"Станахме свидетели на непозната до момента стимулирана агресия в обществото. Тя беше активно поддържана от враждебна медийна среда, в която постоянно се представяха като особено драматични уличните протести дори и в дни, когато броят на протестиращите се ограничаваше до 50-100 недоволни граждани", смята Орешарски.

Той призна пред своите съпартийци, че и в най-песимистичните си прогнози не е предполагал,  "че така драматично ще се възприеме една нормална смяна на правителствата, обичайна за демократичните европейски страни".

"Впрочем, това е още едно доказателство за недемократичните характеристики на предходния мандат. Демократичните писани и неписани правила не предполагат подобни реакции при какъвто и да е резултат от изборите", посочи още Орешарски и продължи:

"Картината се оказа още по-сурова. Обществената и социално-икономическата система е толкова разрушена, че трудно реагира на каквито и да е сигнали, политики и инструменти. Това налага много повече последователност, търпение, толерантност и изграждане на институционална рамка при състояние, близко до пълно разграждане".

По думите на министър-председателят към момента правителството е успяло да промени цялостната социално-иконмическа и психологическа обстановка в страната. "Спряхме редица негативни тенденции, други бяха овладени и макар да предстои още много работа по тяхното обръщане, първите позитивни сигнали вече са налице", отчете Орешарски.

По думите му за изминалите 6 месеца правителството е подсилило социалните акценти на политиките, ускорило е разплащаниятаа на държавата към фирмите и е преустановило  „централизирания административно-силов натиск върху бизнеса“.

"Даваме си сметка, че в заварената нетипична обстановка са необходими силни и в определена степен – нестандартни, мерки и политики, но като че ли не ни достига системност и координираност в политиките. Координираност не само и не толкова вътре в кабинета, колкото между кабинета и подкрепящите го политически сили и парламентарни групи. В определени сектори се чувства и концептуална недостатъчност“, посочи още Орешарски.

На края на своето изявление премиерът благодари за доверието на двете партии и поиска и в бъдеще тяхната подкрепа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
0
 
8
 
! Отговори
дядо боже преди 10 години
Нямаме право на отстъпление, защото залогът е бъдещето на нашата страна-на вашата страна другарю, а не на нашата РОДИНА БЪЛГАРИЯ, СТИГА С ТОЗИ ЕВТИН ПОПУЛИЗЪМ,БЕЗВЕРНИЦИ ЧЕРВЕНИ!
133
0
 
5
 
! Отговори
Петър Младенов преди 10 години
Тази власт с кръв сме я взели, и с кръв ще я дадем!
132
0
 
8
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До Анонимен135Пламен Орешарски е пациент на психиатрична клиника Свети Наум, преди 7години.
131
0
 
10
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
2...Ще ни вкарат в пандиза , ако има ЛУСТРАЦИЯ и нормална Съдебна система , ще има Законност - Европейска или , не дай си Боже - американска ::)) Не може, НИЕ, мафията , да влизаме в пандиза !!За КАКВО се е борила , иначе, БКП- десетилетия ?? ::))))Нито крачна назад ,другари..Мафията никогане отстъпва !!Не можем да позволим да ни ликвидират !!Ние сле над законитие и България трябва да е ...наша...Во веки веков!!Държавата на червената мафия ...""ДеПеСе.. КаПе ЕсЕс , БееееКапее..."""И ДС- да не забравяме , другари !!Напред , другари
130
0
 
12
 
! Отговори
BIG AL ::))))) преди 10 години
Орешарски: Нямаме право на отстъпление, залогът е България..::))....................................................България трябва да остане наша -на червената мафия , на Черепа или съветските агенти , на герговци, манджуковци и другарите от ДС , на олигарсите , на Доган или *** , на нефелните фуражки, на ДЕЦАТА на БКП- номеклатурата , на всички болшевики по дух, на бандите на любен гоцев и мутантите от монтерей, на Р.Овч., на комсомолците милионери,на Моники, или ... знаете на КОИ ..Не можем да позволим да има честни избори !! Хамелеони , като мен , тогава , никога няма да са на
129
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Докато тук се карате,а онези на снимката се правят че всичко е наред ислямизацията на България продължава...След делата за имоти на мюфтиството сега ще се строи джамич за 12 милиона в родопите.Естественно големия националист мълчи и по двата казуса,но по виновни са тези на снимката защото са маша в ръцете на ДПС.Единия е натурализиран българин,а другия е лежал в психиатрията преди 7 години!Такива ли искате да ви управляват?От тях ли очаквате да милеят за България.Стоите си в къщи...заслужавате г
128
0
 
10
 
! Отговори
Трилъра преди 10 години
Драма в 1 дествие "Последният окоп на Мафията в Българя":Всъщност истинските думи на двамата героиот драмата - обирджиите от снимката, са следните:"Станишеф (герой от трилъра без 1 ден трудов стаж): Нямаме право на остъпление! Залогът е бъдещето на заложения от Луканов Олигархичен мафиотски модел! Без него, ще метем улиците, но и за това нямаме квалификация.Олигарски, (герой от трилъра, кукла на конци, миманс, изкаран на авансцената:-Другарю Шеф, как се държи метла, питам за всеки случай?
127
6
 
3
 
! Отговори
пан тадеуш преди 10 години
До 136,137,138-явно писано от едно и сьщо полуграмотно лице .Вижте драги,това от което се нуждае това правителство е разделението на надода, старо като света-разделяй и владей.А злобата която струи от вашите злобни брьтвежи показва само едно-СТРАХ
126
0
 
11
 
! Отговори
ЛУПИ преди 10 години
1.Трудното свърши(агнето е изядено)2Идва по-трудното(вълкът е гладен)3Как да влезем в ЕС-кошарата(при тотална международна изолация)?4Наистина ли народа подготвя ХАЙКА ЗА ВЪЛЦИ?
125
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В името на народа ви осъждам на с.м.ъ.р.т
124
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пламене, истината е, че създавате най-големият срам в изобщо, а не само в новата история на България. Срам, който не само вие,но и децата ви ще носят. Престанете да продавате България. Вие не можете да направите нищо добро за тази страна. И го доказвате с всеки ден. Единственото което можете е да се борите с нокти и зъби за власт.Това е най-лошото правителство съьествувало някога. Жалки сте!
123
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЕЙ, *** *** ПАРЧЕТА, НЕМА ДА МИ ЦЪКАТЕ МИНУСИ, БАСИ МЕКИТЕ КИТКИ, ОНЯ ЦИЦИН ЛИ БЕШЕ, ГОЛЕМ СЛАДУР Е, ЕЙ НЕЗАДОВОЛЕНИ ДАМИЧКИ, ТРЕБЕ ВИ НЕЩО ПОТЕТНО, ШОТО ТИА С МЕКИТЕ ВИ ПРАВЯТ ДА СТЕ НЕРВНИ И ДА ХОДИТЕ ДА РИВЕТЕ ПО УЛИЦИТЕ "ОСТАВКА" ХОДИТЕ СИ ДОМА И ТАМ МОЕ ДА ИСКАТЕ ОСТАВКА НА ТОА С МЕКИО
122
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
КВО СА ДЪРВИТЕ НА ОРЕШАРСКИ, ШО НЕ ВИДИТЕ МУТРАФОНА КАК ГЕПИ ПАРИТЕ НА ЗДРАВНАТА КАСА, КАК МУТРАФОНА ПОХАРЧИ 8 МЛРД. ЛЕВА, ИЛИ ПОНЕ СТЕ *** ЧАЛГАДЖИЙСКИ ПАРЧЕТА НЕ МОЕТЕ ДА МИЛСЛИТЕ И САМО КАТ ПАПАГЛИ ДА РИВЕТЕ "ОСТАВКА" ЕЙ БАСИ НЕДОКЛАТЕНИТЕ .....
121
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
AВЕ ***, ДО СКОРО НЕ БЕХТЕ ЧУВАЛИ ДУМАТА ОЛИГАРХ, МУТРАФОНА БЕШЕ ВИ СГЪНАЛ ОТСЕКАДЕ НЕ СМЕЕХТЕ ДА ПРЪДНЕТЕ, КАМО ЛИ ДА СЕ ДЪРВИТЕ, БАСИ ФЕЙСБУКСКАТА НЕГРАМОТНА ***, РАЗНИ *** ДАМИЧКИ СЕ ПРАВЯТ НА ДЕМОКРАТИ, ЕЙ ПОШРЪЩАМИ СЕ, ЕЙ *** НЕМАТ СВАРЯВАНЕ В ТАА ДАРЖАВА
120
15
 
4
 
! Отговори
Ил преди 10 години
Коментиращите дотук са едни примитивни злобари.Това е най-свястното и прагматично правителство откакто "избухна" демокрацията.След четири години ще викате "осанна"!
119
0
 
13
 
! Отговори
европеец преди 10 години
Залогът е бъдещето на мафията. Цецо Мустака вложи милиони в това правителство и си иска обратно своето. Ако сламените човечета отстъпят ги чака съдбата на Андрей Луканов.
118
1
 
18
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До анонимен 77СерГей, не е предател, той е ЧУЖДЕНЕЦ, на него няма защо да му пука за България. На времето, баща му отмъкна ДВАДЕСЕТ МИЛИОНА ДОЛАРА, около 1990г. и му се размина.Сега и на тоя ще му се размине.После ще прави кариера в Европа.Няма друг толкова загубен народ, който пет пъти да настъпва една и съща мотика!
117
2
 
8
 
! Отговори
stanick преди 10 години
nas CHERVENOTO ZNAME RODINI ,nas neshte ni yplashi protesta,nie vsichki pari shte ysvoim,TAKA PISHE V MANIFESTA
116
1
 
7
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До Kaleko Aleko 78".. смятате, че Цацата.." За Бюлетините грешите!Той направи с тях, каквото му бяха наредили още на 11.05.2013г., т.е. свърши я "като кучето на нивата", а сега може да си ги брои до следващите избори, а бунаците да го д*хат!
115
0
 
12
 
! Отговори
avenir преди 10 години
До Орешарски=мафия 84Не само това, при предната тройна к-я, по негово предложение приеха по ниска ставка за облагане на хазарта;Седмица след съставяне на сегашното правителство, Орешарски осигури нормативен документ, с който елиминира всички играчи в онлайн хазарта в България, освен Черепа;Вчера разглеждаха на първо четене, промени в закона за хазарта, в които се предвижда % за облагане да бъде не върху оборота, както до сега, а върху печалбата на казиното, при това същия процент!