Договорено: Режат партийните субсидии с до 10%

Местан: Ако ги отрежем радикално, ще върнем обръчите от фирми
Обновена: 30 ное 2013 16:04 | 30 ное 2013 16:02,
124
Договорено: Режат партийните субсидии с до 10%
Снимка: БТА

БСП и ДПС ще подкрепят ограничаване на партийните субсидии с до 10 процента, каза лидерът на левицата Сергей Станишев на пресконференция днес след семинара на властта в Боровец.

Това по думите му ще бъде израз на солидарност с българските граждани, които търпят тежки лишения.

Виждаме една кампания срещу партиите като цяло, която е опасна за демокрацията, защото няма демокрация в света, която да не се реализира чрез партии, предупреди Станишев.

Тази кампания колко лоши са партиите и публичното им финансиране от държавния бюджет е фалшива кампания. Защото всяка друга форма на финансираne, както на част от протестите и много други неща, които се случват в България, това е задкулисието всъщност, коментира той.

Преди години нямаше никакви регламенти за финансирането на партиите и те бяха принудени да зависят и да просят от структури, припомни Станишев и допълни, че това излиза скъпо, защото всяка услуга и подкрепа трябва да се заплати по един или друг начин.

Ние няма да се впуснем в краен популизъм за премахване или радикално намаляване на субсидиите, защото това означава възраждане на обръчите от фирми, допълни лидерът на ДПС Лютви Местан. Премиерът Пламен Орешарски посочи, че е имало период, в който партиите са се финансирали по неясен начин от съмнителни бизнеси и не е хубаво да се връщаме към това.

Станишев определи като пълна измислица твърдението на ГЕРБ, че 2014 г. ще бъде нулева по отношение на еврофондовете. Към днешна дата сертифицираните разходи са 44 процента, което е скок в сравнение с май, посочи той.

По-рано стана ясно, че управляващото мнозинство е взело решение да подкрепи партия „Атака” за въвеждане на 20% такса върху волтаиците в бюджета за следващата година. Депутатът от БСП Петър Кънев пресметна, че се очакват приходи от 160 млн. лева

На семинара е бил обсъден и новият Изборен кодекс, който ще бъде внесен ускорено в парламента.

Повече в България няма да се правят избори по начина на Борисов и Цветанов, отсече Станишев.

Всички депутати бяха шокирани от данните, които бяха изнесени за работата на МВР и за хаоса в МВР по времето на Цветан Цветанов. Абсолютно дезинтегрирана система на министерството беше заварена, феодални владения в областните дирекции под прякото ръководство на министъра, които много често са използвани за политически натиск и рекет върху бизнеса, масово подслушване, изтъкна соцлидерът.

Той цитира данни, че подслушванията към края на ноември 2013 г. са два пъти по-малко в сравнение с 2012 г.

Акцент в семинара е било и антимонополното законодателство.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


124
Още по темата: боровецсеминар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
102
0
 
1
 
! Отговори
Бодила преди 10 години
До Анонимен--103 ;Неса тримата *** а Тримата хитреци.
101
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е подигравка с хората. Направете референдум за субсидиите и ще видите колко жалки изглеждате с вземането на това решение.
100
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
МНОГО ВИ СЕ ОТКЪСНА ОТ СЪРЦАТА БЕ НАГЛЕЦИ . Е КАК ДА ИМА ЗА ПЕНСИОНЕРИТЕ ЗА СОЦИАЛНИ ПОМОЩИ И ЗА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ КАТО ВИЕ ПРИСВОЯВАТЕ МИЛИОНИТЕ ПОД ВСЯКАКВА ФОРМА:СУБСИДИИ, ОГРОМНИ ЗАПЛАТИ,БЕЗБРОЙ ПРЕВИЛЕГИИ.....КАК БЪЛГАРИТЕ СИ ПРЕДСТАВЯТ НЯКАКВО БЪДЕЩЕ В СТРАНАТА НА КОМУНИСТИЧЕСКИТЕ НЕНАСИТНИ ХИЕНИ !
99
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трите маймуни не чух,не видях,не разбрах,СерГея голям томбак е пуснал ,явно добре се храни(Краде)
98
0
 
4
 
! Отговори
Дума няма... преди 10 години
Голямо намаление дума да няма 12лв-10%=10.80лв.И започват с пропагандата "вижте колко сме справедливи отказахме се от цели 1.20лв субсидия на глас",но естествено пак ще си замълчат,че и тези 10.80лв отново са едни от най-високите субсидии които се получава в Европа.Пропаганда,пропаганда и пак пропаганда от сутрин до вечер все едно и също понеже за тях сме кухи тикви които не мислят много.Е писна ми - ОСТАВКА!!!
97
2
 
21
 
! Отговори
очарован преди 10 години
Евала,машала,аферим на трите партии! Обещаха,сториха го! От самуна си отчупиха коричка и ни го подхвърлят като велик жест на жертва.За тях остават милионите,за нас жълтите стотинки и високите данъци.Да са ни живи и здрави,след като за семинара изхарчиха повече,отколкото ще върнат
96
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е кадър от култовия за социализма анимационен филм "Тримата ***"
95
1
 
3
 
! Отговори
Безпаричен преди 10 години
От 100% до 10% или от 0% до 10%?Очакваният резултат ще е твърде различен.Аз бих им оставил субсидии 10 % от сегашните милиони,колкото да могат да си изпратят картички по Коледа и Рамазана.
94
1
 
4
 
! Отговори
Въпрос преди 10 години
За да се намали толкова малко субсидията ,означава ли че няма да има финансиране от обръчите от фирми?
93
2
 
6
 
! Отговори
Лигльо преди 10 години
"..до 10%." Това значи от 0% до 10%, което значи -никакви съкращения няма да има. Сидеров получава двойно повече от "руска православна фондация". Досетете се кой, колко от коя "фондация" получава.
92
1
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 10 години
Да обяват стойността на субсидиите,а не да говорят за тези 10%! Субсидиите им стигат да имаме перфектни болници и пътища,но тези тримата алчни хитреци са ненаситни хищници и лъжите им са безкрайни! Народът спи непробуден сън!Беден без надежда в бъдещето,заради тези мафиоти!
91
2
 
7
 
! Отговори
Въх, вай-вай заваллъ преди 10 години
И сега като в партийните касички влизат с 10% по-малко рекет от изпосталелия и оглозган отвсякъде данъкоплатец, остава да се компенсира с яко пришпорване на контрабандата с цигарките и алкохолеца, а и дрогицата трябва да им "снася" редовно. Мафията продължава да си има държава.
90
2
 
14
 
! Отговори
Омерзен преди 10 години
Феса, Гьонсурата и Съсела ще загробят окончателно всички нас, ако не ги натирим през девет земи в десета, де да можеше и в някоя максимално отдалечена галактика. Те са способни на пясъчна планета да предизвикат остър дефицит на пясък.
89
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Уфффф, как не ги е срам. Немеца как може да кара с неговите субсидии които са нещо символично на техния стандарт, а нашите *** ще ни плашат с обръчите от фирми. Тези ще ни откажат въобще да гласуваме, така поне със сигурност ще знаем, че няма да вземат пари за гласа ни. Как всички цени ги изравняват с европейските и все някой им налагал, а за техните пари никой нищо не им налага. Хайде стига са ни баламосвали.
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бълха ги ухапала.
87
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ние трябва да ги "резнем" тях всичките - и да ги изгребем! - както се изгребва гюбрето от обора
86
1
 
8
 
! Отговори
Мен преди 10 години
Местан значи индиректно призна че има такива.. или поне е имало. Колкото и да лъже един човек, винаги идва момента в който истината лъсва.. 10% за ДПС са нищо, като се има впредвид че другарите рязко увеличиха контрабандните цигари на пазара.
85
1
 
16
 
! Отговори
bolka преди 10 години
В крайна сметка дали ще е с ДО 10% или изобщо няма да има намаление на партийните субсидии, е все тая.Впрочем не - подигравката и цинизмът на партиите-хрантутници лъснаха с нова сила!Докато партийните субсидии не бъдат намаление с 90%, ефектът ще е нулев!Има само един отговор - негласуване на избори! Поне няма да вземат с милиони партийни субсидии!И без това всички партии дотук са все "от един дол дренки", т.е. мошеници и продажници.
84
0
 
8
 
! Отговори
пантелеймон преди 10 години
забележете формулировката "ДО 10%". като намаленията "до 50%", ама като отидеш в магазина, се оказва, че нищо не е намалено с повече от 5% :D още ще ви взимат за балъци, докато не ви дойде акълът в главата :)
83
1
 
15
 
! Отговори
КОМУНИСТ преди 10 години
Намаление от 10 % е точно 1.20 лева, или вместо 12 лева ще вземат 10.80 лева. Смях отново се подиграват с нас, докога честните комунисти които не сме откраднали нищо от държавата, ще гласуваме за печалбарите окупирали върха на БСП начело със Стайнишев, които продадоха партията и идеите на мафията начело с ДПС.ДОКОГА??????????????????????