ГЕРБ: Сега масово уволняват хора от администрацията

Всеки зам.-вътрешен министър на тройната коалиция с пресаташе
Обновена: 18 дек 2013 10:20 | 18 дек 2013 10:18, Камелия Цветанова
30
ГЕРБ: Сега масово уволняват хора от администрацията
Таско Ерменков. Снимка: Булфото, архив

Според депутата от ГЕРБ Цвета Караянчева изнесените данни от временната анкетна комисия в парламента, която проверява назначенията на предишните управляващи, не са коректни.

Вчера председателят на комисията Таско Ерменков от БСП заяви, че  40 540 души са били освободени от държавната администрация за 3,5 г. управление на ГЕР.Б

„Няма как да се гледа на хората като статистика”, заяви Караянчева по bTV днес.

Ерменков поясни, че подхожда внимателно към числата, както и че не всички над 40 000 души са уволнени по политически причини.

Караянчева обясни текучеството с това, че при управлението на тройната коалиция в МВР например имало 6 зам.-министри, като всеки си имал пресаташе, шофьори, секретарки и това наложило да бъде съкратен съставът. Ерменков обаче опонира, че политическият кабинет не е включен в изнесената от комисията информация.

Караянчева мотивира движението на кадри и с факта, че 100 000 души от държавната администрация се пенсионират на година.

Социалистът пък даде за пример лекар, който искал да стане шеф на спешната помощ в Смолян. Нямал достатъчно трудов стаж и все пак бил назначен по времето на ГЕРБ.

Караянчева уточни, че става дума за медик, който бил шеф на болницата в Златоград, имал 2 специалности, 30 г. стаж, бил зам.-шеф на спешното в Смолян и бил единственият кандидат за шефския стол.

Караянчева посъветва управляващите да си вземат поука, вместо да се връщат в миналото и отбеляза, че за 6-те месеца управление на настоящия кабинет са уволнени 4000 души от държавния апарат.

Сега се уволняват хора, които не са членове на ГЕРБ, които са с по 20 години опит, заяви тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не хора, а мазни гербери.
23
0
 
3
 
! Отговори
Тошко преди 10 години
ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ - НИКОЙ НЕ УВОЛНЯВАТ!!!!!!!!!!!!
22
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Земеделецът Йосиф Петров беше казал :" комунистите са също като въшките. Очистването от тях става много трудно".За това ГЕРБ, колкото и комунисти да са уволнили - все не е било достатъчно. Ерменков и другарите му да се благозарят и на това.
21
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонименtaka e brat
20
0
 
8
 
! Отговори
кк преди 10 години
Най-смешното нещо в България е т. нар. Демокрация. Имало политически УВОЛНЕНИЯ.... Ами погледнете какви са НАЗНАЧЕНИЯТА.... От 24 г. керванът си върви в една и съща посока: идват нашите, уволняват вашите и си назначават свои хора; после идват вашите, уволняват нашите и си назначават свои хора. И от време на време някой се сети за някакви принципи и ревне. Ревът се подеме от пресата, пошуми се малко, резултат нулев, всичко се забрави и така до следващите избори. И всеки се прави на вода ненапита
19
2
 
15
 
! Отговори
разбойници преди 10 години
Тиквеници вие унищожихте строителството ,малкия и средния бизнес,зокрихте радио и телевизионни предаватели на СВ КВ ДВ и сега на юг се чува само турски и гръцки ,на север сръбски и румънски,закрихте мини и продадохте мултиплесксите на олигарсите.Знаете ли корко хора в този период отидоха на улицата Тиквеници защото не бяха ваши членове .
18
3
 
18
 
! Отговори
герб= калинки преди 10 години
Калинките на гербавите вън да видят какво е чистка защото тяхната през 2009 -2012 беше жестока.400 000 на улицата а те сега плачат за държавни служители.Нагли Тикви.*** още толкова ще напуснат страната заради вас.
17
1
 
12
 
! Отговори
КЕЙСИ преди 10 години
до 18поне една полза да има от това правителство)))
16
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ: Сега масово уволняват нашите калинки от администрацията
15
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И всички тези 40 000 уволнени бяха заменени с калинки, които дори не отговарят на формалните критерии за заеманите длъжности, как ги допускат без дипломи не знам, остава загадка. Най-лошото беше начина по който Герберастите уволняваха хората, брутално, цинично и публично с най-голямо унижение за хората. Най-лошото на тази партия освен че е Антибългарска, е че е Античовешка, партия където майките изяждат резерва, хората са кучета и материал,които в 21 век в ЕС трябва копаят картофи според Тиквата
14
3
 
8
 
! Отговори
КЕЙСИ преди 10 години
до mitovaБраво,чудесен пример сте дала,как трябва да се постъпи с чиновниците!Съкращение и започване на частен бизнес.Тоест да минат от другата страна и да се научат на труд и отговорност!
13
2
 
21
 
! Отговори
mitova преди 10 години
Нямаше да е толкова лошо, ако бяха направили просто съкращения, но правителството на ББ разду до максимум държавната администрация, за да настани своите....
12
3
 
21
 
! Отговори
mitova преди 10 години
По-безочливи от гербаджиите не съм виждала! ИЗМЕТОХА държавната администрация, а сега търсят кусури на другите! Аз, заедно с близо 30 % от колегите, бяхме ИЗМЕТЕНИ, тъй като не бяхме членове на ГЕРБ. Аз съм доволна, защото започнах собствен бизнес, но някои колеги вече 3 години са безработни.
11
5
 
9
 
! Отговори
КЕЙСИ преди 10 години
Това е похвално.Докога ще хрантутим тази армия от рекетьори - чиновници.Още,още,още....На следващите избори ще гласувам за този,които обещае ектронно правителство и 40 000 чиновници.Толкова са предостатъчни,ако ги съпоставим с броя на населението и този в европейските държави!!!
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен 1 преди 10 години
ГЕРБ пак проявяват завидна късопаметност, точно по тяхно време се засили тенденцията: "..Не си ли член на партията-аут..", точно те, като дойдоха, навсякъде назначиха свои хора, обаче понеже нямат достатъчно кадри се намърдаха много откровенни мошеници и хора без висше образование, важното е да са гербери....
9
1
 
17
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Герберастите и *** да си опичат акъла и да си траят, че заради тормоза, който налагаха над хората, тепърва имат много да си патят.
8
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До николовнаучил си упорните точки драги ,обаче както и да лъжите 80 % от народа не ви иска на власт,защото сте пълни некадърници и първи в далаверите.
7
19
 
6
 
! Отговори
ТВ преди 10 години
Когато дойдоха ГЕРБ държавата не работеше и беше ЗАДЪЛЖИТЕЛНО уволняването на голяма част от удобно сгушилите се (не)работещи в администрацията. Сега държавата пак спря да работи, защото тройната коалиция си върнаха старите кадри обратно.
6
0
 
28
 
! Отговори
николов преди 10 години
Караянчева говори глупости че те като бяха на власт не са уволнявали по политически причини Аз съм един от многото уволнени защото не бяхме членове на ГЕРБ
5
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това *** от снимката беше дясната ръка на Овчаров, краде от Белене ,че се забрави, Герб наистина го изгониха ,защото освен от далавери от друго не отбираше ,беше най-активен на февруарските протести докато се възкачи на високият пост и сега вече не понася протестите ,не може да прости на Герб че му спряха за няколко години кранчето.