Борисов скочи на Станишев: Къде са новите 250 000 работни места

Лидерът на БСП за пореден път нагло лъже, написа във Facebook той
6 яну 2014 18:49, Анисия Иванова
410
Борисов скочи на Станишев: Къде са новите 250 000 работни места
Бойко Борисов. Архив: Булфото

Лидерът на БСП Сергей Станишев за пореден път лъже за фактите и данните по отношение на безработицата, фалитите при фирмите и състоянието на икономиката. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в социалната мрежа Facebook.

В интервю за вестник "Стандарт“ Станишев заяви, че 100 000 фирми са били закрити, 400 000 души са загубили  работата си при ГЕРБ и целта на сегашното управление е да се оправят поразиите на Борисов.

Още по темата
"Искам да напомня на г-н Станишев, който за пореден път нагло лъже и обвинява, какви са фактите и данните. Според Евростат в момента безработицата в страната е над 13,2%, а при нас беше около 12% и то при най-тежката финансово-икономическа криза в света. Къде са ви, г-н Станишев, новите 250 000 работни места, които обещахте на хората? Това беше грозен предизборен популизъм и без капка свян излъгахте толкова много българи. По-притеснителни обаче са убийствените данни. Безработицата расте с много високи темпове. Вижте само последните дни какво се случва с масовото съкращение на работници. От „Бургаски корабостроителници” - 150 съкратени, от "Електроди"- Ихтиман -  над 200 уволнени, в Търговище от "ЕнерСис" - над 400 работници съкратени, в "Ремотекс – Раднево” работниците продължават да са без заплати“, пише Борисов.

Той е категоричен, че тютюнопроизводителите все още не са си получили парите, а в същото време се увеличава значително и младежката безработица - 28,8% при средноевропейски нива 23%.

„Вместо да вземе мерки срещу растящата с космически темпове безработица, Сергей Станишев продължава да сипе лъжи и да твърди, че при нас 100 хиляди фирми били фалирали. Ако поне малко можете да смятате, г-н Станишев, отворете си очите и вижте какво ви казват данните – според Националния статистически институт (НСИ) средногодишният брой на активните предприятия за 2008 г. е 323 хиляди“, призовава от социалната мрежа лидерът на ГЕРБ.

Според данните, които той цитира, тези предприятия за 2012 година са нараснали на 380 хиляди.

„Това означава, че по време на нашето управление не само, че няма намаляване, а са увеличени активните предприятия. Според други данни, тези на "Кофас" - броят на фалитите в България през 2012 година е общо 1339 фирми. Безумно е на тези данни да лъжете така безочливо. Но пак казвам, още по-страшно е, че се опитвате да замажете провала си с клевети, вместо да прогледнете реално на страшната ситуация с безработицата в момента и не вземете мерки веднага.“, завършва коментара си във Facebook Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


410
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
а ти бе Борисов фалира Чугунолеене Ад Ихтиман по голямо то Електроди Ад през твойто време и кво *** хората та и не можаха да си вземат парите нали се знаеш долу ГерБ долу Всички !!!
316
0
 
0
 
! Отговори
titi преди 10 години
Oh gorkia stani6ev ? Tozi 4ovek o6te li n spria da rasi gluposti ! Kak niama da sko4i Borisov ! te ne sa za gledane
315
4
 
12
 
! Отговори
ОБЕКТИВЕН преди 10 години
ФАКТИ ЗА ПЛЮВАЧИТЕ...НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ И НЯМА ДА ИМАМЕ ПО-ОТГОВОРЕН И РАБОТЛИВ ПРЕМИЕР ОТ БОРИСОВ--СМЕЛ , ЧЕСТЕН , В КРИЗА ПОСТРОИ МНОГО И ЗАПАЗИ ДЪРЖАВАТА СТАБИЛНА.--А ТИЯ ДЕТО ГО ПЛЮЯТ--ДА СИ СПОМНЯТ КАК ФАЛИРАХА ДЪРЖАВАТА --И ПРИ ЖАН , И ВЪОБЩЕ--СЪСИПАХА И ЗЕМЕДЕЛИЕ , И ПРОМИШЛЕНОСТ , И БАНКОВА СИСТЕМА РУХНА...МИЛИОНИ ПРЕДИ БОЙКО НАПУСНАХА БЪЛГАРИЯ.....ПЛЮВАЧИТЕ РАБОТЯТ ЗА ДРЕБНИ ПАРИ , НО ТЕ НЕ СЕ УСЕЩАТ ,ЧЕ РАБОТЯТ ПРОТИВ СЕМЕЙСТВАТА СИ
314
0
 
11
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 10 години
Редно е в този ред на мисли да обърнем заслужаващо внимание и на друг "голям" българин,наричан "цар"Симеон.Не оправи българите за 800 дни,но оправи собствения и на всички около него живот.Горите в Пирин и Рила бяха унищожени и продадени,сега продава резиденция Баня за 2.5 мил.евро.Всичко построено и направено за ползване от тях,но не тяхна собственост,не дарено или купено.Така е с всички дошли на власт,идват вземат и бягат,но с дебели сметки да харчат в чужбина.Докога ще търпим това положение???
313
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Икономиката започва малко по малко да се съживява, но Пламен Орешарски не се оправдава за всичко с кризата.Колкото до Тиквата, когато за 3.5 години управление си загубил 400 000 работни места и 400 000 Българи са останали без работа, трябва да се завреш в най-мишата дупка и никога да не излизаш оттам, защото това не е просто гигантска безработица, това е КАТАСТРОФА. Никога няма да забравя как хората се палеха от мизерия, глад и безнадеждност. Никога. Дано ти се върне Тикво мутренска.
312
7
 
5
 
! Отговори
Бизнесмен преди 10 години
Да , започва да се усеща че тръгва икономиката, но да сте чули Орешарски да говори за криза , а този *** трябва да бъде натикан в затвора , три години и полувина говори за криза , за да си оправдае собствената си некадърност, това е най - долната комбинация: Мутра - мафиот - комунист.
311
0
 
10
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Станишко и Гоце са покровителите на Трактора . Доган , Д. Пеевски , Гоце и Кирето с германските марки са покровителите на Пешо сумиста .Доган и Д. Пеевски са покровителите на Брендо, Маргините и Златко баретата . Сестра Галева е покровителката на братя Галеви . Над всички тях са кукловодите на ДС от кръга ' монтерей ' Л. Гоцев, В. Вълков и Бр. Аспарухов ?Всички тези лица са едни честни и трудолюбиви български граждани и затова никой не трябва да ги снима без тяхно разрешение .Тези лица ли са бъдещето на БГ ? Ха дано, ама надали !?
310
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Борисов да прочете данните от камарата на производителите. Само за 2012г. цитирам "София. Повече от 30 хил. малки и средни фирми са фалирали през миналата година. Повалила ги е кризата и лошата икономическа среда, заяви Лукан Луканов, председател на сдружение "Произведено в България". В бройката не влизат малките компании, които доброволно са затворили."
309
16
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьo преди 10 години
ГЕРб са чудесен пример за бай-Ганьовска шизофрения - комбинация на политическа хамелеонщина, простащина, шуробаджанащина и алчност, подкрепени от ослепели и оскотели от омраза индивиди които повярваха че мутра, комунист и ченге - ще се бори с мафия, комунисти и ченгета....
308
5
 
19
 
! Отговори
СтаниШЕФ преди 10 години
До Г-н Борисов: Ние изпълняваме предизборните си обещания....и ще ги преизпълниме !....единственият проблем е, че Терминал 2 не може да поеме всички желаещи !
307
7
 
7
 
! Отговори
ха-ха преди 10 години
Да внимава със скоковете , че може да пострада отново . Не е младеж , все пак , за какъвто се мисли .
306
16
 
13
 
! Отговори
Дръндер преди 10 години
Ама писна ми от този нагъл ***! Ти можеш да питаш кой какво е обещал едва когато ти си изпълнил това което си обещал. А ти нищо не изпълни бе продажник проклет! Освен това как може да дължиш сметка за тези работни места за първите 8-месеца само дори една година не е изтекла! Фактите са следните-ти си *** и ***! Не понасям и комунистите, но ти ги биеш по наглост и простотия!
305
31
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БОЧКО, БОЧКО, НЕ САМО ЧЕ НЕ МОЖЕШ ДА ЧЕТЕШ, АМИ НЕ МОЖЕШ И ДА СЛУШАШ- ЗА ЦЕЛИЯ МАНДАТ, ТИКОВ, НЕ ЗА ПЪРВИТЕ 8 МЕСЕЦА СА ОБЕЩАНИ 250 ХИЛ.РАБОТНИ МЕСТА. НО И ТОВА ,КОЕТО СВЪРШИХА ЗА 8-ТЕ МЕСЕЦА Е МНОГО НАФОНА НА ЛЕДНИКОВИЯ ПЕРИОД НА ГЕРБ- СЪС 100 ЛВ СЕ ВДИГНАХА МАЙЧИНСКИТЕ,ВЗЕХМЕ 13 ЗАПЛАТА И КОЛЕДНИ И РАБОТЕЩИ,И ПЕНСИОНЕРИ, ТОКА НА ДВА ПЪТИ ГО СВАЛИХА,ЗАКРЕПИХА БДЖ, КОЕТО БЯХТЕ ПОДГОТВИЛИ ЗА ПРИВАТИЗАЦИЯ, НЕК ИЗЛЕЗЕ НА ПЕЧАЛБА-И ТОВА САМО СЛЕД 8 МЕСЕЦА, А КАКВО ЩЕ БЪДЕ СЛЕД 4 ГОДИНИ- НЕКА ТЕ Е ЯД
304
10
 
34
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 10 години
При приет преди месец бюджет за 2014 год. вземат нов заем от един милиард,за да го похарчат като този които взеха преди 5 месеца,отново не прозрачно и тайно.Всички пенсионери са щастливи с дадените им по 5-10 лв.на месец,майките с деца са по-богати с 50 лв.но утре тези внуци и деца трябва да ги връщат в пъти.Тези пари взети заедно са 230 милиона,а другите са поделени м/у власт имащите. ДПС партия на терористи,взривила българи,а БСП окраде парите и имотите на хората след 1944 год. те управляват
303
19
 
14
 
! Отговори
дядо преди 10 години
Много ме кефи тоя ***,ако някой има връзки в киното уредете му едно комедийно сериалче бе.
302
24
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kак е възможно тиква да скочи?
301
22
 
14
 
! Отговори
До 333 преди 10 години
На 10 . 1. *** пред къщата в Банкя на тоя крадец и лъжец да му поискате одговорност за трите години на безхаберие, а не да ходиш пред парламента, Орешарски се опитва да спаси България след бурята ГЕРБ ,който отивате пред парламента и да викате "оставка" сте най- големите родоотстъпници.
300
7
 
28
 
! Отговори
ЧОВЕК преди 10 години
Не,не лъже др.Станишев и е на път да го стори,но работните места ще се открият в други страни след като тези 250 000 души емигрират.В България остават добре забогателите бивши комунисти и техните протежета.Тези които ограбиха наистина България,богати и успели,те ще живеят добре каквото и да се случи тук.Ще имат пари и до десето коляно да хранят внуци и пра внуци,които изучиха в странство и сега се връщат за да управляват страната.Щом един народ позволява да бъде управляван от ДПС и БСП съсипници
299
3
 
12
 
! Отговори
Рк преди 10 години
Затвор и за тия и за ония!
298
31
 
22
 
! Отговори
Гого преди 10 години
Бойко Борисов е проклятие за България , той докара : НАЙ- голямата безработица , НАЙ- бързо опоскания фискален резерв, НАЙ големия външен дълг, НАЙ голямото отчаяние на народа, НАЙ- много самоубииства , НАЙ- много самозапалили се , НАЙ- ниски доходи на населението, НАЙ- малко медали на олимпиада, НАЙ- малката раждаемост/ от 1947 насам/, НАЙ- много имигрирали , НАЙ- много съсипани бизнеси, НАЙ- много убииства, НАЙ- голяма контрабанда..... нямаааа край.