Чакаме инвестиции от Алжир за селското ни стопанство

България има потенциал да изнася тютюн за арабската страна, смята министър Греков
Обновена: 8 яну 2014 12:15 | 8 яну 2014 12:15, Красимир Ангелов
8
Чакаме инвестиции от Алжир за селското ни стопанство
Министър Димитър Греков. Снимка: Булфото

Отворени сме за инвестиции от Алжир в българското селско стопанство, заяви министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков на среща с посланика на Алжир Ахмед Буташ, съобщават от земеделското министерство.

По думите на българския министър за страната ни е изключително важно да възстановим добрите търговски отношения с Алжир. На срещата Греков посочи, че в момента България изнася предимно суровини, но има също капацитет и за готови храни и месо.

"Трябва обаче да хармонизираме изискванията към тяхното качество, за да е сигурно, че хората и в двете държави консумират здравословни храни", подчерта проф. Греков.

Според него България има потенциал за износ на тютюн, тъй като страната ни е известен производител на качествен ориенталски тютюн.

По време на срещата посланик Буташ отбелязал, че страната му внася над 80 процента от храните и затова стокообменът с България има сериозен потенциал. Сред обсъжданите теми са били още винопроизводството, обменът на студенти и ноу-хау и подготовката на заседанието на Смесения комитет, който да определи основните насоки на двустранното сътрудничество, информират от МЗХ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
6
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Продължавай да си чакаш г-н министре докато ти цъфнат налъмите в банята!!!! От там можеш да дочакаш още 10 на хиляди гладни бежанци друго нема!!!!
7
0
 
7
 
! Отговори
silance преди 10 години
нАЙ-ДОБРЕ Е ДА ИМ ИЗПРАТИМ НЕЗАКОННО ПРЕБИВАВАЩИТЕ ТЕХНИ ГРАЖДАНИ ОБРАТНО. аКО ИСКАТ И ТЮТЮН - ДОБРЕ,АКО НЕ - КРАДЛЬОВЦИТЕ ДА ВЪРНАТ СУБСИДИЯТА ВЕДНАГА И ДА Я ДАДАТ НА ХОРАТА,ЗА КОИТО Е ПРЕДНАЗНАЧЕНА!
6
0
 
6
 
! Отговори
Мунчо преди 10 години
Добре се докарахме! Преди 40 години в България издваха всякакви джагали, вкл. и от Алжир да се учат на модерно земеделие. На мой приятел баща му преподаваше 4 години в Алжир в училище за селскостопански кадри, учеше ги на мелиорация...Скоро и от Сомалия ще дойдат да инвестират в нашето селско стопанство... хахаха!
5
0
 
8
 
! Отговори
ЗАТРИВАТ НИ ГЛУПАЦИ преди 10 години
аз чакам ИНВЕСТИЦИИ ОТ АНТАРКТИДА И ОСТРОМ ТАМБУКТУ. ЕТО ДО КЪДЕ НИ ДОВЕДОХА ЗА 24 ГОДИНИ ПРЕХОД. УНИЩОЖИХА МОДЕРНОТО НИ СЕЛСКО СТОПАНСТВО А СЕГА НЯКАКВИ ПИКЛИВИ ПРОФЕСОРИ МИНИСТРИ ЧАКА ИНВЕСТИЦИЯ ОТ ТАМБУКТУ. ТОЯ КОЙ ГО Е НАПРАВИЛ МИНИСТЪР И ПРОФЕСОР???? ТОЯ *** ЗНАЕ ЛИ ЧЕ БЪЛГАРИЯ БЕШЕ НА 5 МЯСТО В ЕВРОПА ПО ПРОИЗВОДСТВО НА СЕЛСКОСТОПАНСКА ПРОДУКЦИЯ И ТИЯ ТЮФЛЕЦИ НИ УНИЩОЖИХА ЗА ДА ЧАКАМЕ ИНВЕСТИЦИЯ ОТ ПУСТИНЯТА! МНОГО ИЗПРОСТЯХА В МС И НС - БАСТА ДА СИ ХОДЯТ *** ОТ БСП, ДПС И ГРОБ
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
do tam li stignahme?
3
0
 
11
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
То е почти същото,Дебора1.Нали и сега зрял боб ядем от Египет.А в Сев.Африка били конфликти,размирици.А защо не изнасяме готови храни,г-н Греков,или месната и консервната промишленост ги няма ?
2
0
 
15
 
! Отговори
СТАМАТ преди 10 години
ПО-ГОЛЯМА ТЪПОТИЯ НЕ БЯХ ЧЕЛ!
1
0
 
17
 
! Отговори
Debora1 преди 10 години
инвестиции от Алжир ? Dobre che ne e ot Avganistan i Kambodja.