Преди евровота няма да гонят социалисти заради АБВ

Буруджиева: Първанов не идвал на пленуми, съвпадали с ловния сезон
Обновена: 21 яну 2014 09:58 | 21 яну 2014 09:55,
81
Преди евровота няма да гонят социалисти заради АБВ
Татяна Буруджиева. Снимка: БСП

Преди евроизборите няма да се изключват от БСП Румен Петков, Георги Първанов и тези, които подкрепят АБВ, заяви пред Нова телевизия червеният депутат Татяна Буруджиева.

Подкрепата за една или друга листа листа се доказва и се вижда по време на кампанията, мотивира се тя и добави, че БСП е партия, която не изключва лесно.

По думите й, за да се стигне до изключване на социалисти, трябва те да се явят на изборите срещу кандидатите на столетницата. Буруджиева призна, че случващото се в БСП е болезнено, но все пак не било истерично.
Депутатът отхвърли обвиненията, че партията е капсулирана от сегашното й ръководство.  Тя отбеляза, че подобни критики идвали от хора, които от 6 месеца не са участвали в партийните форуми.

Първанов от 6 месеца не се е появявал на партиен форум. Единият съвпадна с откриването на ловния сезон, но какво да направим, вметна Буруджиева.

Тя смята, че „чисто лидерската битка” е можела да продължи в рамките на БСП, без да се стига до явяване на избори с различни листи.

БСП не е партия, създадена от лидерите си. За разлика от други, няма лидер на БСП, който да не е създаден от самата партия, заяви Татяна Буруджиева.

„Едно е да заставаш зад лидера си, друго е да се явяваш с друга листа”, отбеляза депутатът от левицата.
По думите й ще е необходимо БСП да даде максимални сили в кампанията за евроизборите.

Докато обвиненията са насочени лично към Станишев, не е толкова страшно, но в момента в който се застраши БСП – най-фаталната стъпка ще бъде с регистрацията на листата,  коментира Буруджиева. По думите й БСП това няма да го прости.

На въпрос дали Първанов и участниците в АБВ ще се откажат от реализирането на идеите си за паралелна листа, Буруджиева отговори, че това е напълно възможно. "Първанов и преди се бори за председателското място, но в крайна сметка не пожела да има гласуване. Може да дадат назад само някои хора и тази листа да се регистрира само от някои малки партии в лявото, а другите да стоят встрани. Пушката гръмна, но това е само завръзката, категорична бе тя.

„Мисля, че г-н Станишев трябва да води листата за европейските избори, които са важна и за България, и за Европа, Смята Буруджиева.

Това щяло обаче да се реши от конгреса на столетница и в разговори с ПЕС. Това, което можело да откаже Станишев, е ангажиментът му по организацията на евроизборите като президент на ПЕС.

Още по темата
Буруджиева беше категорична, че Сергей Станишев нямал амбиции да става еврокомисар, тъй като в момента е „на много по-високо място“.

Депутатът коментира и обвиненията, че социалистическата партия се управлява от тесен, дори семеен кръг на лидера Сергей Станишев. Според нея нормално е той да търси съвет от своя партньор (Моника Йосифова), особено с оглед на неговата професионална квалификация.

Тя беше категорична, че не е добър знак някой да не бъде допускан до някое заседание на БСП. На съвещанието на столетницата в Пловдив не бяха допуснати Румен Петков и шефът на БСП-Монтана Емил Константинов.

Всеки трябва да има правото да се изкаже, независимо че е предпочел първо да го направи в медиите, а не вътре в партията, смята Буруджиева. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
дИДО преди 10 години
Гоненето на социалисти никога не е било трагедия за Българската държава.Те се размножават толкова бързо,че винаги са в излишък.
61
0
 
1
 
! Отговори
ИВАН преди 10 години
ВСИЧКИ ПАРТИИ ДЕКЛАРИРАТ ЧЕ СА ДЕМОКРАТИЧНИ , НО НИТО ЕДНА НЕ Е ТАКАВА. ЗА ДА НЕ СЕ ПРЕВРЪЩАТ ВЪВ ВОЖДИСКИ И АВТОРИТАРНИ ТРЯБВА ДА СЕ ВЪВЕДЕ МАНДАТНОСТ / ПРИМЕРНО МАХ . ДВА МАНДАТА ПО ДВЕ ГОДИНИ / И ТОГАВА НЯМА ДА СЕ СТИГА ДО ПРИМЕРА ПЪРВАНОВ - СТАНИШЕВ. ЛИПСА НА ПРАВИЛА..
60
0
 
3
 
! Отговори
xxL преди 10 години
Тутси на Дъстин Хофман
59
0
 
5
 
! Отговори
аз преди 10 години
на снимката:бразилския травестит Буру-джиеф
58
1
 
4
 
! Отговори
наследниците преди 10 години
Вечерта на 13 февруари 1943 година Бураджиев и Якова причакват Христо Луков пред кино Роял, след което го проследяват до дома му на улица Артилерийска 1, търсейки удобен момент за нападението. Това става едва когато той влиза в къщата си. Бураджиев стреля по Луков от близко разстояние и тежко го ранява, но той оказва съпротива, генералът хваща ръката на убиеца и го притиска към стената, отстъпвайки навътре в къщата. Якова влиза след двамата и застрелва генерала с още два курщума в сърцето пред очите на дъщеря му, след което терористиите избягват през съседния двор
57
1
 
2
 
! Отговори
наследниците преди 10 години
В началото на 1943 г. Българската комунистическа партия (БКП) взема решение за активизиране на терористичната си дейност, се цел да се окаже натиск срещу евентуално включване на България във войната срещу Съветския съюз с политически убийства. Изготвен е списък на хора, които трябва да бъдат убити, в който влиза и запасния ген. Христо Луков. Решението е предадено от секретаря на окръжния комитет на БКП в София Методи Шаторов на ръководителя на терористичните групи в града Славчо Бочев (наречен Радомирски), който възлага убийството на ген. Луков на Иван Бураджиев и Виолета Якова.[1
56
1
 
1
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Ти ще бъдеш първата!
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хохерер в затвора а приятелят му Сер гей Станишев вожд и учител на европей ския социализъм Слепи ли са пресата и телевизиите в *** Сергей ти си само за затвора марионетка кукла а страхливата 4 та власт мълчи позорно дори и Бюреков без цензура СТРАХЛИВЕЦ..И пак се стреми към европейският парламент.На кол да бъде наврян до май месец.
54
0
 
3
 
! Отговори
boyko_stoew преди 10 години
Какво лицемерие...?!Що никой не казва ,че до година и половина ще трябва БСП да си избере нов председател,защото по устав Станишев няма право да се кандидатира за следващ мандат?!Журналистите ни са много ***,а тези които не са *** са добре платени и пишат за каквото им се плаща...АМИ ЕСТЕСТВЕНО ,че СТАНИШЕВ ше оглави ЕВРО-листата...Само *** може да очакват Станишев да остане България без да е председател на БСП....Ееех ,партийни дупенца такива...
53
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Може БСП трудно да изключва членовете си, но едва ли ще търпи чак до изборите субекти, които подкрепят друга листа и могат отвътре да объркват нещата.
52
2
 
10
 
! Отговори
АЗзззз преди 10 години
Стани ШЕФ и Мая Манолова ако бъдат ОТСТРАНЕНИ ОТ БСП, в партията ще настъпи МИР! Тогава и България ще се УКРОТИ - ще спрат и протестите. КАРУЦАРСКИЯ ИМ ЕЗИК е пагубен за БСП и България.
51
3
 
9
 
! Отговори
ДС-то преди 10 години
Охохоооооо, до евровота БСП ще изчезне. Ивайло Калфин ще е председател на новата БЪЛГАРСКА СОЦИАЛ - ДЕМОКРАТИЧЕСКА ПАРТИЯ от европейски тип (без крадливите станишевисти)
50
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А бе тия безхаберници в БСП не си ли говорят? Мая казва едно, баба Яга Буруджиева друго. На кого да вярваш. Гооооляма ПАНИКА настана в дъртата стогодишна партия на дъртите *** от народа. Младите им гледат сеира от терминал 2 и ги благославят подобаващо както едните така и другите. Чао!
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
BSP E STARA IZUXNALA OT STAROST I ZLOBA PARTIQ,PO4TI KATO TEB TATQNKE.BSP NE PRIEMA NIKOGA 4UJDOTO MNENIE.TQ E ZAKOSTENQLA PLESENQSALA I DALE4 OT DEMOKRACIQTA PARTIQ,KOQTO SMQTA VSQKO DRUGOMISLE6TO SY6TESTVO ZA SVOI VRAG.MOLQ VZEMETE SE RAZPUSNETE I ZAMINETE NANQKYDE ZA DOBROTO NA BYLGARIQ.VYRXU6KATA,OLIGARXIQTA DOSTATY4NO PARI IMATE.KUPETE SI BILET ZA MARS AKO 6TETE I SE MAXNETE ZA DAQ IMA BYLGARIQ.TOVQ E NAI-DOBROTO KOETO MOJETE DA NAPRAVITE ZA NARODA SI.MOLQ MAXNETE SE.
48
5
 
7
 
! Отговори
VB преди 10 години
Ужас, може ли по-малки по големина снимки?
47
11
 
7
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
И тук имало цензура! Изтрили са ми мнението , затова ще го повторя. АБВ вън от редиците на БСП! Това е съдбата на предателите....
46
1
 
9
 
! Отговори
Умерения преди 10 години
Ще си платят цената, няма как.... БСП никога не прощава.
45
3
 
10
 
! Отговори
Духовников преди 10 години
И да не ги изгонят от партията, избирателите ще ги зачеркнат! Голяма грешка направи Първанов!
44
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До баба ВунаГрозотилото пак плямпа каксийкини клюкарщини. Само дето кака Сийка не е била така уродливо грозна физически и морално. Грозотило... то друго не може. Ощетено от природата си изкарва злобата.
43
2
 
10
 
! Отговори
мммм преди 10 години
Тоя поглед, тея устни...Едно е да заставаш зад лидера си, друго е.. първо да го направиш... вътре в партията"