Подменяме с нови овехтелите влакове със сняг, мишки...

Купуваме 15 нови влака след разсрочване на дълга на БДЖ
3 фев 2014 20:35,
19
Подменяме с нови овехтелите влакове със сняг, мишки...
Снимка: архив, Булфото

Голям процент от влаковите композиции в България са стари. Сигнали за отрицателни температури, навявания от сняг и мишки в купетата заливат администрацията на БДЖ всекидневно.

"България ще купи 15 нови влака, след като бъде разсрочен дългът на БДЖ в размер на 624 милиона лева", обеща в Пловдив транспортният министър Данаил Папазов.

Дългът ще бъде разсрочен за срок от 10 години. Очаква се сумите по плащанията да се договорят на среща с кредиторите във Виена на 6 февруари.

"Имаме предвиден капиталов трансфер от 30 милиона – за тази и следващите няколко години ще направим обществена поръчка, което е единственият вариант да се подобри качеството на услугата, но това ще се случи след разсрочването на дълга", поясни министърът.

По думите му транспортното министерство планира да направи 3-годишен пакет, с който да се закупят 15 нови влакови композиции.

"Те ще бъдат в рамките на около 150 милиона лева, защото вагоните не се купуват като лек автомобил или пералня, а се изготвят поръчка за годишна програма", уточни Папазов.

В момента се движат единствено нови спални вагони по линиите до българското Черноморие и няколко нови мотриси.

В Пловдив транспортният министър даде старт на модернизацията на ЖП-линията от Пловдив до гара Септември.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Минчо М. Сливата - м преди 10 години
Всичко туй е много хубаво, само дето не пишете, че в момента сметките на БДЖ отново са блокирани от кредиторите им...
15
0
 
7
 
! Отговори
амфибиа преди 10 години
ПЪТУВАХМЕ ВАРНА СОФИЯ С ВЛАК БЕШЕ МНОГО МРЪСНО ПРОЗОРЕЦА НЕ СЕ ЗАТВАРЯШЕ НАПЪЛНО ПОСТОЯННО ТРАКАШЕ , ТОАЛЕТНИТЕ БЯХА В УЖАСНО ОТВРАТИТИЛНО СЪСТОЯНИЕ НЯМАШЕ ВОДА ДА СИ ИЗМИЕШ РЪЦЕТЕ ТОВА ГО ИМА САМО В БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА ВЗЕМЕТЕ МЕРКИ ПОЧИСТЕТЕ ДА Е ПРИЯТНО И КОМФОРТНО ..........
14
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И САМО ДА ДОПЪЛНЯ - ПОКРАЙ ***, КОИТО ЗАМЕРЯТ С КАМЪНИ ВЛАКОВЕТЕ ... ИНТЕРЕСНО ЗАЩО МЕРКИ НЕ СЕ ПРЕДПРИЕМАТ/!НА МЕН МИ Е ИНТЕРЕСНО, И ДРУГО, КОЕТО НЕЩО НЕ СЕ КАЗВА ... ПРЕДИ 3 СЕДМИЦИ, СЪЩИТЕ, ЗАМЕРЯХА И САМОЛЕТИ !!!!!!!!!!!!!!!ОТ ОГРАДАТА НА ЛЕТИЩЕ СОФИЯ?!?!?!? СЛУЧАЙ, КОЙТО НЕ Е ЕДИНИЧЕН! ЗАЩО НИКОЙ НЕ ГО КАЗВА ТОВА??? НАЛИ СМЕ ЕВРОПЕЙЦИ? АКО СЕ БЕШЕ СЛУЧИЛО В НОРМАЛНА ДЪРЖАВА, *** ЩЕШЕ ДО ЖИВОТ ДА ГНИЕ!
13
0
 
9
 
! Отговори
БДЖ преди 10 години
Нищо не са 15 влака за цялата държава. Още повече не се казва, примерно до 2020г. колко дефакто влакове (вагони, локомотиви) ще има, дали ще са само тези 15 или ? (макар че и за 15-те не ми се вярва) ... Всяка година поне по нови 15 влака трябва да се вкарват в системата, и още повече - най-важното - инфраструктурата да се оправя, тъй като и скоростен ако искаме да вкараме, повече от 50-70 км няма да развие на 95% от линиите ... инфрастурктурата е по-важна, веднага лсед нея идват влаковете!
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди магистралите, трябваше да имаме образцови железници. Но до края на века има време. Дотогава белким се оправим и с човекоподобаващ градски транспорт.
11
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Наскоро ми се наложи да пътувам с влак( Варна - София ) и вагоните и купетата бяха доста мизернички. Беше топло и се пътуваше удобно, но беше много мръсно. Зачудих се колко ще струва на БДЖ да купи малко боя и да изпере седалките или да ги претапицира. Едва ли ще е милиони. Влаковете които работят не са чак толкова много. Най малкото могат да ги измият и да ги боядисат. За друго нямам забележки, но мизерията е голяма
10
0
 
4
 
! Отговори
Bravo na nr. 3 преди 10 години
ot Germania. Mnogo tochno kazano. Tuk sam ot 30 godini i e taka, brigadi ot specialisti po podrazkata,s dobro obrazovanie i zapllashtane.
9
2
 
9
 
! Отговори
varg преди 10 години
А и читателя остава с впечатлението,че го наричате мишки.То само шизофреник би измислил по-оригинално заглавие.
8
0
 
13
 
! Отговори
choko_59 преди 10 години
До Анонименв медиите постоянно се оплюват железниците.сещам се за една зима беше наскоро.бедствено положение почти всички пътища блокирани.само влаковете се движеха. казах си сега ще прочета нещо хубаво за системата в която и аз работя.най-приветливия коментар който прочетох е ..влаковете мръсни и със закъснение..
7
1
 
12
 
! Отговори
varg преди 10 години
Е мишки във влаковете 100 % няма.Няма какво да правят там просто.Те в товарните превозващи зърно не съм ги виждал какво остава за другите.Освен това статията ви е адски объркана.Влака се състои от локомотив и вагони.И двете ли ще закупят.Накрая пък става ясно,че само за вагони се говори.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Вместо влакове ще имаме мишки?
5
0
 
16
 
! Отговори
коко преди 10 години
Мангопитеците ще имат нова мишена за целене с камъни.
4
0
 
25
 
! Отговори
Абориген преди 10 години
Тук се извършва много качествен конкурс на журналистите. Ако имат завършен 3-ти клас не го наемат...
3
2
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРОБЛЕМА НЕЕ ВЪВ СТАРИТЕ ВАГОНИ И МАШИНИ. ПРОБЛЕМА Е ЧЕ НЯМА КАЧЕСТВЕНА ПОДДРЪЖКА НА ТЕЗИ ВАГОНИ И МАШИНИ ТАВАРИШЧИ СЕЛСКИ ТАРИКАТЧЕТА. И НОВИТЕ ЩЕ СТАНАТ СЪЩИТЕ *** САМО ЗА 3 ГОДИНИ БЕЗ КАЧЕСТВЕН РЕМОНТ И ПОДДРЪЖКА. ИЗГОНИХТЕ ВСИЧКИ КАДРИ КОИТО ПОДДЪРЖАХА ПАРКА ОТ ВАГОНИ И МАШИНИ ЗАЩОТО ВМЕСТО ДА ИМ ПЛАЩАТЕ ЗАПЛАТИ РЕШИХТЕ ВИЕ ДА СИ ГИ ПРИБИРАТЕ. ОТИДЕТЕ В БЯЛА ДЪРЖАВА И ВИЖТЕ КАКВИ БРИГАДИ ОТ МЕХАНИЦИ ИМАТ КОИТО ПОДДЪРЖАТ МАШИНИТЕ И ВАГОНИТЕ. А ВИЕ ИСКАТЕ С ТРИЦИ МАЙМУНИ ДА ЛОВИТЕ.
2
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Подменяме с нови овехтелите влакове със сняг, мишки..."Каква главоблъсканица, загубих смисъла някъде след "подменяме".
1
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От ден на ден заглавията ви къртят все повече