Кой е виновен за проблемите в сектора за сигурност?

ГЕРБ и БСП в спор справя ли се МВР с бежанците и престъпността
Обновена: 7 фев 2014 11:50 | 7 фев 2014 10:30, Веселина Йорданова
71
Кой е виновен за проблемите в сектора за сигурност?
Десислава Атанасова. Снимка: архив, БулФото

В спор за сектора за сигурност, за който от ГЕРБ внесоха вот на недоверие към кабинета, влязоха депутатите от БСП Татяна Буруджиева и от ГЕРБ Десислава Атанасова.

МВР не се справя, има провал изобщо в системата за сигурност, категорична беше Атанасова пред Нова телевизия. Тя подчерта, че само една от 10 автомобилни кражби е разкрита и това говори достатъчно.

Още по темата
Вчера при обявяване на мерките за справяне с битовата престъпност от главния секретар на МВР Светлозар Лазаров стана ясно, че кражбите на коли са един от сериозните проблеми. Статистиката на МВР сочи, че откраднатите коли през миналата година са 3 538 и едва 327 са намерени.

Според Атанасова е факт, че има провал и в справянето с бежанската вълна. Според бившия здравен министър от кабинета „Борисов” въпреки заявките за промяна в цялото законодателство в сферата на сигурността, това не се е случило. „Правят се промени в законите, например този за ДАНС, от хора като г-н Бисеров”, заяви Десислава Атанасова.

Татяна Буруджиева от левицата пък се възмути, че предишните управляващи от ГЕРБ, които сега критикуват справянето с кризата с бежанците, не са предприели никакви мерки, докато са били на власт.

„Да изразходиш всички пари, дадени за бежанците, а в същото време да няма осигурено едно място за бежанец. Когато не си направил нищо за тях, когато нищо не си направил за укрепването на органите за сигурност и ред, а обратното...”, изтъкна тя „тежкото наследство“ от бившите управляващи.

Атанасова пък заяви, че да се говори за тежко наследство може би е възможно месец или два след като си поел управлението. Две години го правихте, опонира й Буруджиева.

Според депутата от левицата огромния проблем с битовата престъпност е заради липсата на адекватни наказания и затова Наказателният кодекс трябва да се промени.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
3
 
0
 
! Отговори
boko преди 10 години
Няма как да има спор, тъй като тази Атанасова е изключително плитък и елементарен човек. Само съска като змия, каквато е! Правителството щяло да падне много скоро - гладна кокошка, просо сънува!
64
3
 
0
 
! Отговори
desa преди 10 години
Тази Деса пак не извади никакви аргументи, само приказки и демагогия. Напълно нормално за слугите на Боко, няма как да са по-интелигентни от него!
63
2
 
1
 
! Отговори
Неформална преди 10 години
Да, МВР е провалено! Това стана под управлението на ГЕРб за да е достатъчно гъвкаво и да обслужва интересите и престъпните им структури. Те това много добре го знаят и сега се забавляват на гърба на сегашните управници.
62
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Котато БСП и ДПС са били ва власт винаги са разбивали службите за сигурност, за да могат да крадат безнаказано. Това са фактите от прехода.
61
2
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Когато ГЕРБ бяха на власт се перчеха на политическата сцена . Сега когато паднаха им се развали настроението . Те през тия 4 години те уволняваха наред умните и интелигетните хора .Назначаваха си само ниско интелигтни кадри на пазара на труда . Такъв пример ще дам с нашата директорка на нашето бюро по труда .И все още си е на работа .
60
3
 
4
 
! Отговори
123 преди 10 години
Тези гербери 4 години се оправдаваха с лошото наследство, а сега протестират като им вадят кирливите ризи. Тази змийка е отвратителна. Мъжа й печели без конкурси, можело ,а другите били корумпирани. Отврат
59
2
 
2
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Бойко Борисов отново е сцената на политическия театър. Западащата ГЕРБ стана отново 1, след като Първанов събуди АБВ. Ако Първанов е сценаристът, горко на България! Защото той ще помага на Борисов да стане следващия президент, а той пък ще му бъде задължен до гроб. ГЕРБ, АБВ и Бареков са в негласна коалиция за поемане на властта. А Първанов ли? Той отдавна напира да стане министър-председател и не се е отказал от целта си. Бойко, ДПС и Бареков имат и финансов, и медиен ресурс, да му помогнат за
58
1
 
2
 
! Отговори
ЩЕРЮ преди 10 години
До ГЮРО МИХАЙЛОВ 1: АМИ ,ПЪРВАНОВ ВЪРНА МАНДАТА ,ЗАЩОТО ТАКИВА ДЕМОКРАТИ -*** ,КАТО ТЕБ И ЛЮБИМИЯ ТИ БЕЗХАБЕРНИК,БЯХА ГОТОВИ ДА ХВЪРЛЯТ БЪЛГАРИТЕ В ГРАЖДАНСКА ВОЙНА ,ЗАРАДИ ДОЛАРИТЕ ,КОИТО ПОЛУЧАВАХА ОТ САЩ ! СЛЕДВАЩИТЕ ГОДИНИ ДОКАЗАХА ТОВА ,НАРОДА СЕ ОПОМНИ И ИЗРИТА СЕДЕСАРО-ГЕРБЕРИТЕ НА *** ! ТАМ ИМ Е МЯСТОТО !
57
3
 
3
 
! Отговори
СЛАВЧО преди 10 години
ТАЯ КАЛИНЧИЦА , НЕ СТИГА ЧЕ Е ЧИСТ БЕЗХАБЕРНИК ,КАТО НАЧАЛНИКА СИ ,НО ТАЗИ СУТРИН В ЕДНА ГЕРБЕРСКА ТЕЛЕВИЗИЯ, НЕ ДАВАШЕ ДУМАТА НА ОПОНЕНТА СИ С ГЛУПАВИТЕ СИ ИЗКАЗВАНИЯ ! ДАЖЕ ДЕЦАТА ОТ ВТОРИ КЛАС ЗНАЯТ КАКВИ БЪРКОТИИ ЗАБЪРКАХА НЕ САМО В МВР , А И В ЦЯЛАТА СТРАНА ПО ВСИЧКИ НАПРАВЛЕНИЯ ! КРАЛИ СА ПАРИ ЗА БЕЖАНЦИТЕ , АВИООТРЯДА И ДРУГИ ВОЕННИ САМОЛЕТИ И КАКВО ЛИ НЕ ! СЕГА СОНЯ ГЛАВОЧ /ГЛАВЧЕВ/ СЕ НАДПРЕВАРВАТ ДА ЗАБЛУЖДАВАТ ,ЧЕ НЯМА ДАЛАВЕРИ СЪС САМОЛЕТИТЕ ! НЕКАДЪРНИЦИ !
56
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Да виновници има.Това са бившите управляващи от ПП "ГЕРБ", начело с Б.Б., Ц.Ц., С.Д. и всички останали министри, зам.министри и така по веригата... След като Д.А. "разбира" от медицина и сигурност, колкото от право и политика, българи, "тежко ни"...
55
1
 
3
 
! Отговори
7 преди 10 години
абе защо нестанем да ги изхвърлим незаконите *** заедно с управляващите , няма да плащаме и данъци за тези пезевенковци ейй *** народ
54
2
 
1
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Втората най-противна жена в политиката след Миглена Кунева! А по темата ами как да има справяне с бежанската вълна като говедата от парламента направиха стена пред Атака! Усетиха се чак когато нещата излязоха от контрол но вече е много късно! След дъжд качулка. ***! Така е винаги там!
53
4
 
2
 
! Отговори
ИПОН преди 10 години
Тая *** Десислава докато правеше *** на Нунев ли стана експерт по сигурността?? Време е да се разследват далаверите на мъжа й и нейните в министерството....
52
2
 
3
 
! Отговори
кк преди 10 години
И знаете ли кое е най-смешното, най-жалкото, най-тъжното и най-*** в цялата тази история? Че и двете дами разбират от сигурност, колкото аз разбирам от незнайния живот на извънземните... Всеки плямпа в нашата Мила Родна Страна каквото му дойде на устата. Ако хората говореха само това, което разбират, българинът щеше да е най-мълчаливия човек на планетата.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази оправи здавеопазването, сега ще оправи и вътрешната сигурност.Народа е измислил поговорка за такива като нея-на всяко гърне мерудия.
50
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ссссссссссссссссс,бегай хапя.
49
7
 
5
 
! Отговори
memberls преди 10 години
ГЕРБ когато бяха на власт поне се виждаше малко напредък в страната откъм борбата с престъпността,докато тези *** друго нищо не правят освен да я стимулират и *** стимулират да крадат релси по които все още се движат влакове.
48
3
 
2
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Предателите и неистинните ***, които се обединиха в името на собственият си берекет, но неподозирайки, че матряла вече не е матрял: Георги Първанов вече 17 години върши именно това. 4 февруари 1997 г., на която Столетницата тъкмо под ръководството на прясно избрания за лидер Първанов сдава властта чрез връщане на мандата си. Бойко: Факт е, че ГЕРБ управлява по-добре от Тройната коалиция!?!? Дет се вика- фак ти! Фак вие и сие, като вас!!!
47
5
 
7
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
38 Дръндер ,Бойко Борисов каквото е правил,да си носи отговорността.За парите писах вече,а и нещата тогава излизаха от контрол.Друг е въпросът,че имаше намек от страна на Станишев,че правителството ще падне и по друг начин,или сте забравили.Последващите събития доказват-бюлетините,манипулацията преди вота,неестествената коалиция БСП,ДПС и Атака.Пълно пренебрежение към протестиращите и нежелание да се чуе гласът на хората,протести-контрапротести и едно управление,което не е в наша полза .
46
2
 
5
 
! Отговори
Рали1 преди 10 години
До НАГЛИТЕТова са същите пари за които писах-емитирания дълг от 800 млн. и тогава опозицията скочи . А сега за същото мълчат и го правят ?Не е незаконно и е нормална практика,но за едно и също мерим по различен начин когато управляваме и когато сме в опозиция?