Калфин против налагането на санкции на Украйна

"Русия направи всичко възможно да засили напрежението"
Обновена: 20 фев 2014 10:29 | 19 фев 2014 21:53,
16
Калфин против налагането на санкции на Украйна
Снимка: Bulgaria On Air

Незабавното свикване на избори за президент и правителство е най-правилното решение за Украйна в момента, коментира в ефира на Bulgaria On Air евродепутатът Ивайло Калфин. По думите му около това трябва да се обединят управляващите и опозицията за спиране на насилието и убийствата по улиците. Според него налагането на санкции от Европейския съюз не е най-добрата алтернатива в момента.

„Ако ЕС вземе едната страна, а Русия – другата, се стига до нагнетяване на напрежението”, коментира Калфин.
Той подчерта, че Русия има огромна роля за изострянето на конфликта.

Евродепутатът припомни, че целият конфликт беше провокиран от отказа на Украйна да подпише споразумението за асоцииране с ЕС, след което Русия обеща финансова помощ, която блокира след оставката на украинското правителство.

Бившият посланик на България в Москва Илиян Василев се съгласи с тезата, че напрежението в Украйна е ескалирало всеки път след намесата на Русия. Той обаче подчерта, че няма как да се свикат избори веднага. Според него Европейският съюз ще наложи санкции на Украйна. По думите му това е начин за точна и прецизна реакция и способ за натиск за организирането на избори. Василев подчерта, че докато преди два месеца президентът Виктор Янукович не е бил част от проблема, вече е.

„Янукович направи много грешки. Никой политик не може да си позволи звукът на егото да  надделее”, коментира Василев.

Според него САЩ и ЕС също носят отговорност за ескалацията на напрежението в Украйна. Очакванията на бившия посланик са Обама да напусне територията и по-меката позиция на дезангажиране.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калфин се опитва да бъде политкоректен, но истината е, че единствено Русия има вина за всичко. Те подкупиха Янукович да се изметне в последния момент от подписване с ЕС. Преговорите се водят от няколко години и досега нищо не е казал против и в последния момент, когато народът го чака да подпише, когато вече мислеха, че се е отказал от поруския си курс, той се обърна на 180 градуса, което е нагло и вбесяващо. После почнаха игрите с 15 милиарда и прочие глупости, с което още повече нагнетиха
7
0
 
39
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Тоя мишок защо се обажда?
6
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
koga shte izcheznete ot scenata ,vashiat red koga shte doide na parazitite v sofia.
5
4
 
35
 
! Отговори
Горкият преди 10 години
До АнонименКолко ли сълзи си пролял за нашия разбит Ленин ? Защо не отидеш доброволец-милиционер в Киев. Да помогнеш на руските чукове.
4
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Калфинчо, първонов сладък, гола си вода. Нема кой да ти се върже на плямпаниците спуснати с поредната евродиректива. Тезата, че и едните и другите са виновни не е вървежна.Заедно с господарите си изтегли късата клечка. Пак.
3
1
 
32
 
! Отговори
Bulgatani преди 10 години
До trafoPOST 3Какъв *** се провеждат избори по време на войната?
2
3
 
42
 
! Отговори
Калфин, Калфин преди 10 години
подозирахме, че си еврогей, ама чак да чиракуваш на чичо САМ.... Никога няма да станеш калфа, а ще си останеш *** чирак
1
11
 
42
 
! Отговори
trafoPOST преди 10 години
Калфин е прав така би постъпил още преди два месеца всеки нормален политик в нормална страна, но Янукович е сатрап милиардер и последното нещо, което ще направи е избори. Преди това ще разстреля собствения си народ, както многократно са го правили комунисти от различни държави.