Няма да излъжем ромите, даде "офицерска" дума Росен Петров

Партията на Бареков откри офис във "Факултета"
Обновена: 24 фев 2014 16:46 | 24 фев 2014 16:46,
163
Няма да излъжем ромите, даде "офицерска" дума Росен Петров
Снимка: "България без цензура"

Няма да излъжем ромите, "даде думата си на офицер от МВР" Росен Петров пред жителите на "Факултета". Зам. -председателят на "България без цензура" откри офис на партията в столичния квартал, където тя вече има над 40 членове, съобщиха от партията.

"Ние сме един народ на една земя. И българите, и ромите искат едно и също – работа, хляб, да си изучат децата и спокойствие. Държавата забрави за ромите през последните 25 години. Политиците идват при вас с кебапчета, с пари, с обещания и да ви излъжат. Ние няма да сме като тях", зарече се Петров.

Той обясни пред жителите на квартала идеята на "България без цензура" за връщане на задължителната военна служба под формата на трудова и образователна повинност. Една година в трудови войски ще се брои за трудов стаж. Хората там ще се изучат на занаят, малограмотните ще се образоват и после по-лесно ще могат да си намерят работа, разясни Петров.

Той посочи, че Тодор Живков е последният държавник, който е мислил за ромите. По негово време и за тях, и за българите е било спокойно.

"Сега политиците искат да се скараме, за да каже ДПС на ромите: Хайде, елате към нас, че българите са националисти и фашисти. А БСП да каже: Хайде при нас, защото сте патриоти. Ние мислим за 10-15 години напред. Лека-полека и българи, и роми да започнат да живеят по-добре. От нас не очаквайте свръхобещания, каквото можем – ще направим", ангажира се зам.-председателят на партията на Николай Бареков.

В офиса на партията жителите на "Факултета" ще могат да получат юридическа консултация и подкрепа по социални и правни проблеми.

В създаването на офиса на партията активно участие взел и двукратният европейски шампион по бокс Борис Георгиев, който е член на "България без цензура".
   
   
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


163
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари