Китай няма да застане зад Русия за референдума в Крим, смята дипломат

От позицията ни зависи дали ще останем в периферията
15 мар 2014 13:30,
70
Китай няма да застане зад Русия за референдума в Крим, смята дипломат
Снимка: Bulgaria On Air

Проекторезолюцията на САЩ за обявяване на референдума в Крим за „нелегитимен“, внесена в Съвета за сигурност на ООН, е поредната стъпка от дипломатическите усилия за решаване на кризата в Украйна, заяви в ефира на Bulgaria On Air бившият говорител на Външно министерство Радко Влайков. Според него Китай вероятно ще направи някакъв реверанс към Русия заради свои глобални стратегически интереси, но „в никакъв случай няма да застане зад Москва” при гласуването на документа.

Припомняме, че преди ден американският представител на Вашингтон в ООН Саманта Пауър подчерта, че целта на документа е да „посочи нивото на изолация на Русия, която не върви по мирен път”. Американски дипломати коментираха още, че документът е написан така, че Китай да се въздържи от гласуване, но да не налага вето. Очакванията са проекторезолюцията да се гласува в събота или ден преди провеждането на референдума.

Радко Влайков коментира и позицията на България по отношение на кризата в Украйна. Той посочи, че от това каква позиция заеме страната, зависи дали ще се „утвърдим като една лоялна държава- членка на ЕС и НАТО или ще останем в периферията”. 

Още коментари по случващото се в Украйна може да гледате днес от 18.00 часа в предаването „Брюксел 1” на телевизия и радио Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
17
 
! Отговори
до боклуците преди 10 години
Комунистически Китай ясно взе позиция, срещу тия които изгориха младите Китайци в Китайското посолство в Белград, Срещу *** които запада настрои на централният им площад, Срещо *** който не презнава териториалната им цялост, Срещо *** койтро не иска да си изплати трилионите външен дълг, КИТАЙ Е ЗАД РУСИЯ И ПРОТИВ ФАШИЗМА.
20
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя продажен *** от Костовото правителство навремето е прав,че Китай няма да застане зад Русия,защото руснаците не са* и за разлика от любителите на гей паради в сащ и ес ,затова Китай ще застане зад САЩ и Ес
19
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Радко Влайков?Че кой беше този
18
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Русия скоро ще го тури на всички !!! Почвайте да се изнасяте в пещерите ,че с атома шега не бива !!!
17
18
 
5
 
! Отговори
путкин преди 10 години
Китай ще го тури на Русия от отзад, та свят ще й се завие.
16
5
 
21
 
! Отговори
Църо преди 10 години
Абе изобщо, какво значение има Китай какво ще гласува?! Това, което трябва да е ясно е, че Русия няма накъде повече да отстъпва! Ако американците си сложат бази в украйна, Русия ойде у нищото - и военно, и политически! Остава само като Горбачов, Путин да отиде и да се прегърне с черньото и да се подпише на капитулацията на Русия! Дали ще го направи? Аз мислим, че НЕ! Другият път е през Украйна и само на запад! хахаха! Ще видим кой-кого и кой как си е направил сметките.
15
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
za poreden pat nashite dupedavci se glasyat da ni prodadat. nito amerika nito ES ste ni kompensira za zagubite koito ste ni badat naneseni ot edna takava nedalnovidna politika.
14
1
 
9
 
! Отговори
петков преди 10 години
щото има тайван
13
2
 
16
 
! Отговори
Батко Кацко преди 10 години
хаха... това е като "тази жена май е почти бременна"! Китай или е съгласен с резолюцията, или не! Това е важно! Вето и самата Русия може да наложи - за това Китай не й трябва. Въпросът за Китай е сложен, защото той има в границите си райони със сепаратистки мераци, но в същото време се готви да си "цуне" от Япония едни островчета, дето явно много го устройват! Даже вече си ги загради със "зона за въздушен контрол".
12
4
 
29
 
! Отговори
! преди 10 години
Косово може, Крим не може ! ?
11
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще останат неприятно изненадани нашите мишки. В момента щатите се опитват да направят икономическа блокада на Русия и форсират Китай и ЕС, да участват в нея, макар, че именно те ще загубят и то много ако стане реалност, не САЩ. В същото време руснаците не правят лагери. Това е политика на истерията и извиването на ръце и САЩ много скоро ще загуби лоялността на съюзниците си и икономическите си партньори.
10
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
още един уж разбиращ
9
4
 
15
 
! Отговори
Обаче преди 10 години
,,Най-демократичната страна''-Северна Корея,подкрепи Русия.Или както пишат белоруските вестници ,,най-големите антифашисти,показаха лицето на фашизма''.
8
2
 
34
 
! Отговори
Киро преди 10 години
До АнонименКакто и да застане Китай той вече съди Украйна за платено и недоставено жито за 3 млд.USD
7
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Според него Китай вероятно ще направи някакъв реверанс към Русия заради свои глобални стратегически интереси, но в никакъв случай няма да застане зад Москва при гласуването на документа."Русия не е и искала Китай да застава "зад тях". За разлика от САЩ и ЕС, които бълват пропаганда по целия свят.
6
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това само ще покаже колко малко държави държат на принципите.И как ООН е глутница дето лае натам дето посочи водача!
5
5
 
32
 
! Отговори
цветко преди 10 години
По добре по периферията да сме и без това сме аутсайдери за толкова години в тези организации плащаме членство а нито жизнения ни стандарт се покачва нито техниката на войската се обновява , живота всеки ден става по мизерен а това което ни е завещано от СССР вече не е ефективно
4
11
 
5
 
! Отговори
mnenie преди 10 години
Mai samo nie bulgarite ,se pritesnqvame za Russia I slqpo poddurjame deistviqta i.
3
5
 
25
 
! Отговори
макето преди 10 години
тоя да ме извинява ама последнио политик и дипломат у бг-то умре преди доста години и кат някой дипломат каже нещо истината обикновенно е в огледална позиция
2
3
 
34
 
! Отговори
СПАС преди 10 години
НЕ ГОВОРИ ГЛУПОСТИ!!!! Точно сега при тази наша позиция, сме не в "периферията", а в графата- "ВСЕ ЕДЕНО НЕ СЪЩЕСТВУВАТ"!!!!!