На еворизборите ще се гласува за оставка, прогнозира Кънев

Промяната минава през Реформаторите, декларира той
28
На еворизборите ще се гласува за оставка, прогнозира Кънев
Снимка: БТА

ДСБ винаги е била партия-лидер, партия-локомотив, това е задачата пред нас - да бъдем локомотив на десницата за промяна в българското общество. С тези думи лидерът на "тъмносините" Радан Кънев помоли за подкрепа и за доверие членовете на партията. Слагам пред вас лидерството си, кариерата си, честта си, декларира той, цитиран от БТА.

В НДК се провежда 12-то Национално събрание на формацията.

От днес нататък вече няма разговори за предсрочни избори, Орешарски и БСП пропуснаха шанса да си отидат сами, обяви Кънев. И прогнозира, че те ще бъдат свалени на избори. На вота на 25 май ще се гласува за оставка и за промяна, по думите му, и, ако оставката минава през съкрушителна загуба за левицата и ДПС, промяната може да стане факт единствено през РБ.

Радан Кънев подчерта категорично, че тема "ГЕРБ" няма, светът не се върти около Борисов, а около бедността, неравенството. Ние сме остри конкуренти на ГЕРБ, защото предлагаме по-добри решения, може би единствено добрите, убеден е "тъмносиният" председател.

Той очерта пътя - Блокът трябва да се отърси от комплексите за разкъсаната българска десница, страха и непоследователността.

Който и да ме критикува, никой не ме е обвинил в тези три порока, изтъкна Радан Кънев и добави, че съюзът е отговорът на рисковете и предизвикателствата пред десницата, той е отговорността.Лидерът на ДСБ вижда обаче два риска пред реформаторите - първият е "натрапеният разговор" за партньорство с ГЕРБ. Такъв акцент налагали формацията на Борисов и БСП, защото имали интерес да се представят за единствените алтернативи.

Псевдоалтернатива на Атака е партията на Бареков, която иска да замести всеки като "Мара общата на българската политика", продължи с политическия "разрез" Радан Кънев. Друг голям риск, според лидера, е мнителността, изолацията, подчертан едостатък е да харесваме само себе си.

Благодарение на РБ рисковете от маргинализация на партията, след загубата на парламентарните избори, са преодолени, отчете пред делегатите председателят на ДСБ. Според него чрез Алианса се е консолидирал дясно-центърът, а формацията на Борисов вече не се възприема като единствената алтернатива на БСП.

Радан Кънев обяви връщането на доверието на избирателите към десницата като една от основните задачи. Той съобщи, че това на практика вече е факт, тъй като само за последните седмици и 10 месеца след създаването на Реформаторския блок, има вече клубове зад граница.

Не вярваме в чудесата, а в труда, в риска, в инициативата – в това, че по този начин се движат напред партиите, семействата, обществата. Вярвам, че по този труден път заедно с нашите приятели създаваме РБ, подчерта още председателят на ДСБ. Той обаче отчете, че българите не вярват на ДСБ, на нито един политик в България, затова да бъде спечелено доверието им, първо трябва да повярваме на лидерите си, на личностите си, поиска
Радан Кънев и сам декларира, че вярва на съюзниците си от Блока.

Повярвах и на Меглена Кунева и затова мога да защитя листата на РБ, която ще се води от най-авторитетните български политици, добави той. И предрече, че РБ ще е изненадата на вота за Европарламент.

Кънев подчерта, че успехът на тези избори не е цел, целта е българите да бъдат по-щастливи, здрави и образовани. Успехът на 25 май е само стъпка за изграждане на по-добри правила.

Конкуренти на реформаторите на предстоящия вот на 25 май са ГЕРБ и АБВ, а противниците - БСП, ДПС и "България без цензура", назова опонентите зам.-председателят на ДСБ Петър Москов.

Няма спад на електоралното доверие към РБ, съобщи пред делегатите социологът Цветозар Томов. От февруари насам подкрепата за Блока расте, към момента за евровота е 12 на сто, което са два мандата в ЕП, обясни той.

По време на дискусиите имаше и предложения за сваляне на политическото доверие от лидера Радан Кънев и ръководството на ДСБ, за да се запази партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
2
 
! Отговори
pro преди 10 години
bez obstonaroden bg referendum " Da chlenuva li bg narod v EU?" - s otgovori "da" ili "ne" , nikoi ot bg narod nema da ide ga glasuva na 25 mai.parvo da ima dopitvane do suverena bg narod. bg narod na sila nema da stava chlen na EU.posle ste izbirame slugite na suverena bg narod za EU deputati. nema referendum, nema eurodeputati ot BG v EU.
24
11
 
2
 
! Отговори
м,да преди 10 години
САМО ГЕРБЕРИТЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ НЕЩО ВИДИМО,САМО БОЙКО НАЗОВАВА С ИСТЕНСКИТЕ ИМЕНА НЕЩАТА КОИТО СЕ СЛУЧВАТ ВСЕКИ ДЕН ДОБЛИЖАВА СЕ ДИ ИСТИНАТА В БГ,НО ОВЦЕТЕ СА МНОГО,ПРОДАЖНИЦИТЕ СЪЩО,КОЛКО ГОДИНИ ТРЯБВА ДА ПРОГЛЕДНЕ НАРОДА НИ,ЧЕ *** СА ГРОБОКОПАЧИ,ТЕ ГЛЕДАТ КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СА НА ВЛАСТ ПО ДОБРЕ,ХОРАТА ДА УМИРАТ,МИСЛЯТ,ЧЕ СА ВЕЧНИ,НО ОТ ГОРЕ ГЛЕДА ВСЕВИШНИЯ,КАК СЕ ГУБИМ ВСЕКИ ДЕН ЗАД ГРАНИЦАТА,УМИРАТ И ЕДВА ОЦЕЛЯВАМЕ ЗА СМЕТКА НА ОЛИГАРСИТЕ.
23
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименАми щом си зависим от тези- гласувай за тях, но не ни натрапвай мнението си, глупост е
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом тоз *** е кандидат дИпУтУт то и аз ИСКАМ.ДИе ъ си дам дУкИментИтИ??
21
11
 
8
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
Всеки глас за БСП, ДПС, АБВ, Атака, България без цензура е глас за Евразия и Путин
20
0
 
8
 
! Отговори
до №19 преди 10 години
НИЕ ОСТАВИХМЕ СЕЛОТО - НО ТО НАС НЕМОЖА! Елин Пелин
19
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разбира се,че ще гласувам за ДСБ !
18
2
 
10
 
! Отговори
Дедо поп преди 10 години
Чеда мои, на евроизборите гласувайте за РЕФОРМАТОРСКИТЕ КАНДИДАТИ с кръст върху цялата бюлетина,оти они всички в нея пак идват от ПРЕИЗПОДНЯТА.
17
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
U S P E X !
16
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Стой си на политическото гробище, ближи си раните и не се меси в житейските проблеми.
15
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не разбирам, как Куневица се коалира с ДПС преди години при Царя, а днес нейните хора искат ФОСТАВКА, защото ДПС управлявало?Може да не ги разбирам нещата, някой може ли да ми обясни?
14
5
 
16
 
! Отговори
ЕКЛЕКТИКА преди 10 години
И каква програма им този реформаторски блок?
13
4
 
22
 
! Отговори
помнещ преди 10 години
На пълно сън съгласен с Радан,че дсб е партия локомотив само да каже ,че техния локомотив дърпа България на зад с жаждата си за пари и далавери.
12
5
 
20
 
! Отговори
ANTI преди 10 години
TOZ E REFORMATOR '''''???????
11
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя па Рамадан ще казва за какво ще се гласува!Нещо не е в час! На евроизборите ще се гласува за смисъла на присъствието ни в ЕС като цяло!
10
6
 
19
 
! Отговори
Хайван преди 10 години
колкото и да се напъвате, на бате Ванко скелета яко ви дърпа надолу, не че има нужда някой да ви дърпа де, вие и без това сте си там
9
7
 
10
 
! Отговори
... преди 10 години
Костов се оказа двигателя на старата десница. Махна се и десните се сринаха тотално.
8
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Колко злобно гледа Рамадан ага!
7
8
 
9
 
! Отговори
a преди 10 години
На евроизборите ще гласувам, защото евродепутата трябва да получи 17000 евро месечно.
6
3
 
24
 
! Отговори
zaw12929/Blog.bg преди 10 години
Да, Ще се наложи Кънев да си подаде оставката, защото няма да има никакъв успех на изборите.