Рашидов към Станишев: Внимавай какво говориш!

"Кърджали винаги е била българска земя и такава ще си остане"
19 мар 2014 14:16,
86
Рашидов към Станишев: Внимавай какво говориш!
Вежди Рашидов. Снимка: архив, Булфото

Депутатът от ГЕРБ и бивш министър на културата Вежди Рашидов посъветва лидера на БСП Сергей Станишев да внимава какво и как говори за Кърджали.

Думите на скулптура идват като коментар на интервюто на червения председател пред в. "Труд", озаглавено "А ако утре някой поиска референдум за Кърджали?!", и в което Станишев прави сравнения между Крим и Кърджали.

Още по темата
"Един български политик трябва много добре да внимава какво говори. Особено, лидер на социалистическа партия, която направи възможно да има етническа партия в България", каза пред "Фокус" Рашидов.

Според него е немислимо някой да си позволява да хвърля парчета жар в съзнанието на хората и да прави паралели с Крим.

"Това е недопустимо. Не бива повече да си играят със съдбите на хората, които са добри български граждани. Кърджали винаги е била българска земя и такава ще си остане – никой да не си играе с тези неща", отсече той.

По думите му българската държава е цялостна и неприкосновена и никой никога не е подарявал Кърджали, "както Хрушчов, на три водки, подари Крим на Украйна", допълни той.

Вежди Рашидов е категоричен, че не българският народ е виновен за Възродителния процес, а Политбюро и "ченгета" от Държавна сигурност.

"Играят си със съдбите на българските граждани от турския етнос. Вече минаха 25 години, хората, които са правили Възродителния процес, не бива повече да говорят за него, те омръзнаха на всички, трябва да оставят българските граждани. Най-малкото, от устата на Сергей Станишев, който започна много късно да прави едни извинения и целувки с тази етническа партньорска партия, без да е упълномощен от българския народ", каза той.

Според него извинението на Станишев на съвместния митинг с Лютви Местан е политически трик.

"Възродители се извиниха на възродители, защото и ченгетата от ДПС са участници в този процес", заключи Вежди Рашидов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
7
 
2
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Този мохамеданин е изваден на повърхноста от същите които са направили Станишката, Боко, Костов, царя и медиите, които допускат изкаването му като безопасно. Самият "скулптор" е направил зло на България колкото и Доган, наистина далеч по малко се обогати.
67
2
 
14
 
! Отговори
BOI преди 10 години
BRAVO... RASHIDOV POKAZA 4E E PO-BULGARIN OT BULGARITE,BRAVO,BRAVO.........
66
1
 
18
 
! Отговори
Uk преди 10 години
Трябва по най бързия начин да се отървем от антибългарската партия БСП !!!
65
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
SER GEI TRQBVA DA E V ZATVORA PRODADE NA RUSNACITE SEKRETNITE DOKUMENTI KAK TYI GI ZAGUBIL EDNO VREME RAZSTREL ZA TOVA DAJE I SEGA V NQKOI DYRJAVI EGA TI NAGLECA
64
2
 
25
 
! Отговори
Дудук преди 10 години
Ухааа, тука яко се трие. Просто казах, че Сергея не е българин, мрази тази държава и с удоволствие ще участва в ликвидирането й. Та Хамстерът има българско гражданско от едва 15 години. Изказването му за Кърджали е държавна измяна, която не би си помислил дори етнически турчин да направи.
63
2
 
24
 
! Отговори
Дудук преди 10 години
Кефят *** команистически ***-*** как нападат Веждито, за да покрият ГИГАНТСКАТА ГРЕШКА на антибългарина херсонския *** Сергей с това изказване за Кърджали. Веждито е ***, но Сергей е държавен изменник и *** - един от участниците в смаляването на България с 3 милиона за последните 20 години. Още 30-40 години и няма да я има тая държава, а мисията на тея *** ще е изпълнена без пречки. Команистическите *** обаче ги интересуват само стотинките.
62
27
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Рашидов трябва да е в затвора. Счупи носа на полицай пред сума народ, а години наред присвояваше пари от министерствата.
61
28
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Турчин, внимавай на кого размахваш пръст! За затвора си, открадна милиони, докато беше министър!
60
0
 
21
 
! Отговори
До 73 преди 10 години
Едно голямо БРАВО ! Така трябва да се мисли и да се разсъждава всички ние сме обединени от една кауза България ! А че политиците насаждат етническо напрежение поради външни и лични интереси това е ясно просто мисля че трябва да им Бием ИГНОРА на всички ! Не трябва да допускаме да се случва това което се случи в много страни а именно да мразиш Брата си - този с когото си израстнал !
59
4
 
2
 
! Отговори
e преди 10 години
До: pr***gerb.bgОтносно: до Цветан Цветанов и Флоров ,които се крие в селото си -"надничайки през прозореца"Дата: Сряда, 2014, Март 19 16:29:14 ЕЕТЦветанов и Флоров да обяснят защо проведе по ПОРЪЧКА на МОСАД се проведе акцията: "Oктопод".Отговорът на въпроса,ще разясни защо Алексей Петров-пряко свързан с поръчки на Израелското посолство,както и обвързаността на Цветанов,Флоров и Борисов с Израелsкото разузнаване и "дейности в България"
58
0
 
30
 
! Отговори
Така е ! преди 10 години
Г-н Рашидов може да е какъвто ще турчин , бъллгарин , мохамеданин и тем подобни но в този случай мисля че каза една голяма истина . Всички ние живеем в България , отглеждаме децата си тук и не трябва да става и на въпрос за делба ! Толкова много години сме се борили да се обединим че да се разделяме заради интересите на някой друг немисля че е Нормално ! Обичам България Обичам всички които обичат България заради това което е една неприкосновена територия !
57
25
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВРЕМЕ Е ДР, РАШИДОВ - ХВЪРЛИ СИ ФЕСА
56
4
 
2
 
! Отговори
bg преди 10 години
Siriiskite Golanski Vuzvishenia sa ukopirani ot Izrael I trebva nasilstveno da se otnemat ot Izrael,zashtoto Izrael nema da gi vurne dobrovolno.
55
29
 
4
 
! Отговори
error преди 10 години
Къде прочетохте ,че Станишев продава България.Той не подкрепя откъсването на Крим и прави аналогия с Кърджали.Бедните държави ,ще се разпаднат особено ако граничат с богати и как според вас можем да попречим на откъсването на Южна България, как ?Турция ще изчака да се обезлюдим и след 25-30 години ще си има територия в ЕС елементарна логика.Трябва да издигнем истински родолюбци за управляващи а не алчни самозабравени ламтящи за власт ***.
54
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 65Е,патър с патърите,ще се наложи да се чупят подобни празни глави,като твоята.
53
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
те и на македонците им предлага да харижат половин Македония на албанците, те се дръпнаха и сега вече цяла Македония е албанска...
52
25
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Станишев казва една много сериозна истина. С прецедента Косово много хора предупредиха за това което може да последва. Всеки в положението на Косово ще може да претендира за отделяне, а има много такива места, има и прецедент. В България това са Кърджали и Западните Родопи. А не се съмнявайте че ако се стигне до там и ЕС и НАТО и Вашингтон ще застанат зад своя най - верен съюзник Турция, както винаги до сега, така както застанаха зад тях за майчиния език, за създаването на ДПС и какво ли не още.
51
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много истини е казал Рашидов.
50
3
 
59
 
! Отговори
2 преди 10 години
Станишев е национален предател.Гласувайте още за него.Да се връща в родината си и да не поглежда назад.
49
4
 
63
 
! Отговори
от ПЛОВДИВ преди 10 години
Рашидов може да ти удари шамар,но никога няма да каже лигава приказка.Сериозен човек е,с тежка дума ,и за това е в политиката.