Първи законопроект на Бареков - "Чисти ръце" влезе в НС

Парламентът ще е разделен на мафия и граждани, обяви лидерът
Обновена: 20 мар 2014 14:14 | 20 мар 2014 14:14, Камелия Цветанова
61
Първи законопроект на Бареков - "Чисти ръце" влезе в НС
Снимка: България без цензура

Първият законопроект на новата партия „България без цензура” вече е в парламента. Двамата независими Румен Йончев и Светлин Танчев, които след като напуснаха Коалиция за България и ГЕРБ, вече работят за партията на Николай Бареков, внесоха законопроекта „За чисти ръце” в деловодството на Народното събрание.

Лидерът на партията също дойде в парламента заедно със заместника си Росен Петров. Активисти на партията пък донесоха кашони със сапуни, за да ги раздадат на народните представители.

„От днес този парламент ще бъде разделен на мафия и на граждани, обяви Бареков, след като проектът беше внесен в деловодството.

Лидерът на ББЦ отново повтори, че законът не е достатъчно рестриктивен, колкото му се иска. Той обеща, че в следващия парламент ще работи за промяна на Конституцията, която да разреши отзоваване на депутати и общински съвети.

Проектозаконът предвижда проверка на цялото финансово и имотно състояние от последните 10 години на висши политици и управляващи. След това отзоваването ще бъде записано и като санкция в закона за "Чисти ръце".

Още по темата

Освен Румен Йончев и Светлин Танчев, под закона за Чисти ръце се подписа и другият независим депутат, напуснал ГЕРБ, Георги Марков. Бареков съобщи и че скоро ще има разговор с Красимир Стефанов, който досега е имал здравословен проблем, а преди време също се отцепи от ГЕРБ.

„Ако този диск наистина съществува, той трябва да бъде предаден или в главна прокуратура, или в комисията „Чисти ръце”, ако става въпрос за политици. Така лидерът на ББЦ отвърна на въпроса дали ще извади диска с тайните милионери със сметки в чужбина, предаден на Красимир Стефанов от Симеон Дянков по време на миналия мандат.

Ако става въпрос за бизнесмени, той трябва да бъде предаден на НАП, каза още Бареков. Той обясни, че в такъв случай натрупаните от тях средства ще трябва да се конфискуват в полза на държавата.

Лидерът на ББЦ лансира и идеята за данъчна амнистия за всеки българин, който е натрупал някой лев от укриване на данъци. „Ако се издължи, да си знае, че ще може да си харчи парите законно”, обясни идеята си Бареков.

Проверките ще се извършват от комисия "Чисти ръце", която ще открива злоупотреби, но няма да може да наказва виновните, а ще ги предава на компетентните органи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
1
 
! Отговори
sallaadin преди 10 години
За последните 25 години целокупният народ на българите доказа отново, колко е бил прав Алеко Константинов преди 127 години, ама няма кой да чете.
48
2
 
1
 
! Отговори
STANIK преди 10 години
Дай изкарай заплатите си,дарители те си ,разходите си за офиси коли заплати май ръцете ти не са чисти и след като Пеевски е зад теб с остена ***
47
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Законопроектът на Бареков трябва да се казва "Чисти ръце свират на мръсен дудук"
46
1
 
3
 
! Отговори
Ганчо преди 10 години
Не може да се надяваме държавата да тръгне да излиза от блатото, докато има хора, които не правят нищо по този въпрос, а само си пълнят джобовете за наша сметка. Трябва да има някакъв контрол, инъче си продължаваме по старо му.
45
0
 
2
 
! Отговори
Евто преди 10 години
до Дончо Дончо закона не проверява проверяват хора. А те винаги могат да проверяват избирателно. Закона ще служи за заплахи и натиск. Нали има закони за корупция и други. защо те не се ползват. Защото прокуратура комисии и всички властващи имат интерес да не се стига до присъди и разследване. :) В тази страна законите не се спазват не че са малко. А Бареков е страшна *** и хората виждат. Ще видите че по градовете София Варна Пловдив той няма да спечели и половин процент.
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
На снимката се усмихва свищовлията! Около него - все отбор юнаци! Внасят законопроекта, защото знаят, че няма да мине! Това ще спаси и тях от резил! Но ще има да размахват пръст!
43
0
 
2
 
! Отговори
маймун дере преди 10 години
На тези бандюги им трябва операция "чисти ***",че да се намери(откъде?!) една здрава ръка и ги изхвърли от България.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До ДончоТова е за действащи политици,като сметнеш изборите да са септември,достатъчен пи ар и накиснати ще има.Костинброд 2 ще бъде,*** докажи ще нямаш сестра.
41
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До БРАВО !!!!Кои народ,този зад Доган и Пеевски?Предатели и дупедавци.
40
2
 
3
 
! Отговори
Дончо преди 10 години
До Кой-ТойНали се сещаш, че този закон няма да проверява избирателно, а всички подред? Ако Бареков работи за задкулисието, дали щеше да иска да го вкарва в парламента? Все пак не мисля, че сам ще си сложи въжето на врата.
39
2
 
6
 
! Отговори
Човек преди 10 години
Жалките Милко и Морко,разбирай Бареков и Петров,колко жалко изглеждат.Позволено им е да гледат,а не да пипат.Като малки деца на витрината на сладкарница,едно стъкло ги дели и така ще бъде,не може с популизъм да се прави успешна политика.Ще си седят пред парламента като сираче.
38
0
 
6
 
! Отговори
Ванчо преди 10 години
Ще видим сега какво ще се случи, аз мисля, че голяма част от депутатите няма да са за този законопроект.
37
2
 
11
 
! Отговори
1515 преди 10 години
ТОЯ, ОБСЛУЖВАЩ МАФИЯТА бидеков ЩЕ МЕ НАКАРА С ДВЕ РЪЦЕ ДА ГЛАСУВАМ ЗА ГЕРБ
36
15
 
4
 
! Отговори
БРАВО !!!! преди 10 години
Само платени писачи или пълни *** може да са против това ,което прави Бареков...!!!Дръж се Бареков -народа е с теб !!!!
35
3
 
9
 
! Отговори
Кой-Той преди 10 години
Бареков-*** момчето за всичко на ДПС, от *** депутат не се става.Не може да служиш на задкулисието и да искаш чисти ръце, дупелизеца си остава такъв и след баня,само дето му викат ибрик.
34
3
 
7
 
! Отговори
bobo преди 10 години
има грешка ***,не на мафия и граждани,а на мафия,граждани и гъзолийници!!! Познайте *** Бареков от кои е!!! Този *** въобще вярвали си!!?? И що ли сега го вкара този законопроект!! Какво преди една или две години ги нямаше мафиотите или трябваше *** да си изпере парите!!! Чистите ръце предлагам да започнат от двете му кукли в BGWC-ББЦ,в чиято къща живее ***!! На тях трябва да занесе освен *** и тоалетна хартия!!!
33
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 17Ами надявам се, ако не не вървим на добре!
32
2
 
10
 
! Отговори
RIP BG преди 10 години
Този ***, ***, какво се прави на чист като момина сълза? Само *** не са наясно със гнусното му слагачество и лицемерието, на които е способен! Такива *** като него по-добре никога да не влизат в Парламента! Крайно време е да сложим край на практиката куцо и сакато да се изживява като спасител на клетия народец (до где гушне порцийка от държавната баница, когато бързо забравя разликата между черно и бяло)!!!
31
1
 
1
 
! Отговори
Насо преди 10 години
До ЛичоЕй, форумна гейшо, ще те пръсна, че да съжалиш, че си се продал за жълти стотинки, глашатай на народоотстъпници да ставаш. ***!
30
3
 
15
 
! Отговори
Насо преди 10 години
Опорочителите на денят за размисъл - Мая Манолова (лъскавата сврака дето се загрижила за пенсионерите) и Бюреков (дето ту с Борисов, ту с Пеевски) тръгнали да правят изборен закон и да носят нов морал в политиката.Боже вземи си вересиите сам, че ние ще ти ги пратим иначе да си ги превъзпиташ, че то явно ние сме закъсняли.