Стойнев: ГЕРБ са обещавали "Карадере" на инвеститори

Добрев отрече и заяви, че това е манипулация
35
Стойнев: ГЕРБ са обещавали "Карадере" на инвеститори
Снимка: Булфото, архив

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев прехвърли казуса "Карадере" назад към правителството на ГЕРБ.

Той показа днес писмо, подписано от бившия икономически министър Делян Добрев, в което е записано, че тогавашното Министерство на икономиката, енергетиката и туризма "подкрепя инвестиционното намерение" за изграждане на курорта. В показания документ, с дата 4 април 2012 година, обаче няма подробности за проекта, а се засяга издаването на разрешително за пребиваване в страната на инвеститорите. Министърът се наема да им съдейства и за получаването на българско гражданство.

Още по темата
Според Стойнев това писмо издава намеренията на правителството на Бойко Борисов да реализира проекта в първоначалния му вид. Сегашното ръководство на МИЕ пък е достатъчно открито и прави публично достояние развитието на проекта за изграждането на нов курорт по нашето Черноморие, коментира министърът.

Делен Добрев обаче отрече твърдението на Стойнев.

„Днес сме свидетели на една манипулация от страна на управляващите в опит да се прехвърли вината за собствените си неудачи на някой друг“, коментира той в Пловдив, цитиран от БТА.

„Писмото съдържа въпрос дали съгласно закона за насърчаване на инвестициите министерството би съдействало за издаване на гражданство на инвеститори, а моят отговор е бил, че ако са спазени всички условия на закона, ще съдейства“, обясни той и добави, че при среща с инвеститора Скот Пъркинс никога не е ставало въпрос къде точно ще се прави инвестицията.

Нямал съм никаква представа за коя местност става въпрос, защото те самите явно все още не са били стигнали до този етап да вземат решение за инвестиция, допълни депутатът.

По информация на Добрев инвестиционното намерение е внесено и разгледано по времето на това правителство, в средата на миналата година.

Темата "Карадере" не е тема от управлението на ГЕРБ, допълни Добрев. По думите му препоръките, за които се говори в кореспонденцията, се дават едва след като е изпълнен проектът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
ИВАНОВ преди 10 години
СОФИЯНЦИ РЕВАТ ЗА КАРАДЕРЕ ,ЗАЩОТО ЦЯЛО ЛЯТО СИ ИЗКАРВАТ ТАМ БЕЗ ПАРИЧКИ , СМЪРКАТ СИ ХЕРОИНА , ОСИРАТ ВСИЧКО И НАКРАЯ ОБЩИНАТА НЕ МОЖЕ ДА ИМ СЪБЕРЕ САМО СПРИНЦОВКИТЕ ИЗ ТРЪНИТЕ И ГОРАТА ! ТОВА Е ИСТИНАТА ,НИКАКВИ ПТИЦИ ,ЖИВОТНИ , РАСТЕНИЯ И АЛА БАЛА ИЗМИСЛИЦИ НА ЗЕЛЕНИТЕ ,НЯМА ТАМ ! БЕЛЕНЦИ ИСКАТ ДА СЕ НАПРАВИ ТОЗИ КОМПЛЕКС ,НО БЕЗ БЕТОНИТЕ ,КОИТО РАЗСИПАХА ПРЕДИ НЯКОЛКО ГОДИНИ БРЕГА НА ЦЕНТРАЛНИЯ ИМ ПЛАЖ . ТОВА Е ПОЛОЖЕНИЕТО .
24
1
 
1
 
! Отговори
МАНОЛОВ преди 10 години
До Анонимен : АКО АЗ СЪМ АРХИТЕКТ И НЯКОЙ МИЛИАРДЕР МИ ПОРЪЧА ДА МУ ИЗГОТВЯ ПРОЕКТ , БЕЗ МНОГО ДА МУ МИСЛЯ ,ЩЕ МУ ВЗЕМА 100-200 ХИЛЯДАРКИ ИЛИ ТАМ ,КОЛКОТО СТРУВА ! ТА ,ТАКА , ДОЛНИ ПЛЮВАЛНИЦИ ,БРАТА НА СЕРГЕЙ НЕ Е ЧИЧКОТО С ПАРИЧКИТЕ - ТОЙ Е АРХИТЕКТА ИЗГОТВИЛ ПРЕДВАРИТЕЛНИЯ ПРОЕКТ ! НА ТОВА МУ СЕ ВИКА ЕВАЛЛА !
23
0
 
1
 
! Отговори
Тончев преди 10 години
Еко-доклад и всичко по закон това каза днес Стойнев, а Добрев написа писмо без да се интересува от последствията.
22
1
 
1
 
! Отговори
Вили Асенов преди 10 години
Добрев и ГЕРБ са поканили инвеститорите, а сега негодуват.
21
1
 
1
 
! Отговори
Hamilton преди 10 години
Като знаем как ни управляваха ГЕРБ не е изненада, че е бил даден старт на този проект.
20
1
 
1
 
! Отговори
Yorri преди 10 години
За разлика от предишното управление, което криеше своите решения(и това писмо на Добрев го доказва)това правителство показва всичко наяве пример за това е министър Стойнев който ясно се изрази, че всичко трябва да е по правилата.
19
0
 
1
 
! Отговори
Стоянов преди 10 години
Стойнев го каза, ако има инвестиция трябва да е законна.
18
0
 
1
 
! Отговори
е-ей, хора преди 10 години
дръжте крадеца-а!развика се крадецът
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аве пелтек това ли измисли твоята прогнила партия,това ли ти казаха да говориш.Аман от такива ***.Явно моника пак се е развихрила с опорните точки,явно дори ако има колики детето на станишев сигорно ще каже че Бойко е виновен.Толкова сте прости че не знам как има хора да гласуват за вас,като знаят много добре че всеки ден се целувате с Турска партия,и да знаят че без тях не можете да направите нищо.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Самият факт,че се действа през офшорна зона означава,че това не е инвеститор!На такива трябва да се пречи,защото те не помагат с нищо на България(тук остават само разходите за заплати,ток и други неизбежни услуги).Като искат да работят нормално-регистрират фирма (или дъщерно дружество) в България или ЕС (но не в офшорна зона) и работят.Така се плащат и данъци.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
13Селяк, бегай да си пиеш хапчетата че ще се изпразниш на клавиатурата!
14
0
 
2
 
! Отговори
а ти какво преди 10 години
До danА ти какво очакваше да каже? Колко на кого е платил?
13
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГЕРБ обещал, пък брата на Сергей Станишев е главният проектант, как става това незнам
12
4
 
10
 
! Отговори
писател-историк преди 10 години
България е обречена на комунизъм-социализъм. Щом като такова просташко самочуствие има в БСП-ДПС-ДС-Атака-КГБ , че са управляващи какво да кажем. Нищо , само едно това чудо го няма и в Африка. Победители в изборите са ГЕРБ , независимо на кой му харесва. След това в името на кражбите, убийствата и грабежите се обединиха превратаджиите и хоп новите партизани. Това обаче се подкрепя от ***, пенсионерите и маргиналите с надеждата за някоя жълта стотинка. Честито получавате 4. 50 лв. на МЕСЕЦ НЕ НА ДЕН от юли , а кашкавала е 14 лв. и сиренето 10 лв. Прости и неграмотни Андрешковци достойнство
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
То обешаното не е като даденото.Кака Пена ако беше давала на всички ,на които е обещала трябваше все с краката нагоре да лежи:)
10
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хванеш ли гербаджия в крачка, всичко е манипулация и инсинуация.То така са и крадците и другите бандити.мишо-бирата било скалъпено,Ало Ваньо-също,Оня *** с тефтерчетата- и там така. А за ЦецУ-ухото пък да не говорим.Тая пасмина Боко и Ко са за затвора с по 100 години.
9
6
 
16
 
! Отговори
Путев преди 10 години
Много добро оправдание "ние се осрахме, ама и ГЕРБ са мислили да се осерат". Дъщеря ми 2-ри клас ги измисля такива. По всичко личи че нивото на интелект на Ссстойнев е там - 2-ри или 3-ти клас.
8
6
 
22
 
! Отговори
дякона преди 10 години
Министерството на инвестиционното проектиране беше създадено точно с тази цел , довършване на проектите преди кризата ,които Тройната коалиция беше започнала по морето . Братът на СерГея отдавна е в далаверата , разбира се всичко е прикрито като чуждестранни инвестици на поставени лица и офшорни фирми . Още ли някой не е разбрал , че комунистическата шайка краде и разсипва природата като термити . Още ли има някой, който не е разбрал, че няколко свързани с Москва фамилии ни прее6***х@ държавицата?
7
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Обвинявай за всичко предходните... До кога ли ще върши работа? А вече кой ли му вярва? Нищо не направихте Стойнев! С измама взехте властта и измамата и манипулацията ви съпътстват по време на управлението! Изричате лъжи, после ги гледате по TV7, четете ги в BLITZ и вестниците на Пеевски и сами започвате да си вярвате, че това е истина... Няма да можете да се отървете от това - шизофренията ви е погълнала! Но ние ще се отървем от вас - много скоро!
6
4
 
20
 
! Отговори
55 преди 10 години
Пелтека оправи енергетиката ...