Виктор Орбан обяви победа на изборите в Унгария

Партията му ФИДЕС получава 133 депутатски места
Обновена: 7 апр 2014 13:00 | 7 апр 2014 07:40,
44
Виктор Орбан обяви победа на изборите в Унгария
Виктор Орбан Снимка: БТА

Унгарският премиер Виктор Орбан обяви победа на произведените вчера избори, заявявайки, че Унгария е най-единната страна в Европа, предаде Ройтерс.

По думите на Орбан резултатът потвърждава политиката на правителството му да създава заетост, да подкрепя семействата и да се бори за националния суверенитет.

"Това не беше някаква каква да е победа. Постигнахме толкова мащабна победа, чието значение все още не можем да осъзнаем тази вечер", каза Орбан пред ликуващото множество пред предизборния щаб на неговата партия ФИДЕС.

Той заяви, че избирателите са казали не на омразата и не на излизането от Европейския съюз.

"Те потвърдиха, че мястото на Унгария е в ЕС, но само ако тя има силно национално правителство", посочи Орбан.

Управляващата партия в Унгария ФИДЕС на министър-председателя Виктор Орбан успя да запази конституционното си мнозинство в новия парламент, получавайки на вчерашните избори 133 депутатски места, предаде ИТАР-ТАСС.

Според предварителните данни от обработката на 99 процента от бюлетините ляволибералният блок, оглавяван от Унгарската социалистическа партия на Атила Мещерхази, печели 38 места в новия парламент, дяснорадикалната "Йоббик" ще има 23, зелените - 5 места.

В процентно изражение управляващата партия ФИДЕС получава 44,46 процента от гласовете, либералите получават 26,02 процента, а "Йоббик" - 20,57 процента, отбелязва ИТАР-ТАСС. Със своите 5,27 процента Партията на зелените също преодолява 5-процентния праг и ще има пет депутати в новия парламент.

Националните малцинства също могат да изпратят в парламента свои представители без право на глас. В новия състав на законодателния орган ще бъдат представени 13 народности, живеещи на територията на Унгария - българи, гърци, хървати, поляци, немци, арменци, роми, румънци, русини, сърби, словаци, словенци и украинци, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Активността на тези избори бе рекордно ниска от 1998 г. До избирателните секции са отишли 60,48 процента от избирателите, допълва ИТАР-ТАСС, цитирана от БТА.

Повече по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air!

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орбан удари поредния звучен шамар на юдео-масонските глобалисти от ЕС.
35
0
 
3
 
! Отговори
Учете се от тях! преди 10 години
По време на управлението на социалистите бе проведено изследване, което установи, че в Източна Европа Унгария е на първо място по брой на самоубийствата. На първо място беше и по песимизъм.Орбан промени нещата.Партия Йоббик пък спечели популярност, като се обяви срещу изкупуването на всички по-ценно в държавата от чужденци с ционистки капитали; като призова стоките родно производство да бъдат предпочитани; като се обяви срещу толерирането на паразитния начин на живот на ***.
34
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Орбан е голям политик.Маджарите много го обичат,той поставя интересите на Унгария на първо място и стана доста неудобен за колониалистите,особенно след като изрита ЕРП-тата и МВФ навън.Де и нашите политици да бяха като него
33
0
 
2
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Ще има ли социалисти в техния Парламент?Ако не се лъжа е намален броя на депутатите.
32
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Браво на Орбан. Така се прави политика.Може само пимер да вземаме от Унгарците.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Иво. Много ясно, всеки българин, който управлява голяма компания е олигарх. Ти да не мислиш, че европейските бизнесмени са много честни.
30
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До fripp, унгарските избиратели изобщо не разбират от енергетика. Тях ги интересуваше, че Виктор Орбан им намали сметките за ток и газ с 25% и се готви да национализира ЕРП, газопреносните компании, ВИК и т.н. Орбан постоянно повтаря, че държавата е добър собственик и народът му вярва, но когато инфраструктурата след няколко години се скапе и почнат да изключват тока, народът ще почне да пее друга песен.
29
1
 
3
 
! Отговори
fripp преди 10 години
Да не наричаме милионите унгарски избиратели национални предатели. Нямаме това право, нали. А колко е нестабилна Русия може да се съди по факта, че западните компании не спират да подписват договори с руските, особено пък в сферата на енергетиката. Както това направи последно фирмата оператор на пристанищния терминал в Зеербрюге, Белгия, например.
28
5
 
1
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До fripp, какво му е добро за унгарския народ да стане още по зависим енергийно от нестабилна Русия и да се подмазва на руснаците, когато влизат в Украйна, както влизаха в Унгария през 1956 година! На това хората му казват национално предателсво, а не добро за народа!
27
2
 
9
 
! Отговори
fripp преди 10 години
Ами прав е. ЦРУ организира нещата през 1956г. и после изостави унгарците сами срещу танковете на Червената армия. Няма защо да обича Запада, а пък руснаците още по-малко, човека просто мисли за доброто на собствения си народ. Сигурно затова гласуват за него.
26
13
 
2
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Виктор Орбан е най-големият *** в Източна Европа! По продажен е дори от нашите комунисти! Не е случайно, че веднъж Бойко Борисов беше го нарекъл срам за десните в Европа!
25
5
 
1
 
! Отговори
Иво преди 10 години
31, не гледай какво говори, а какво прави Орбан! В къщи играе по нотките на разочарованите от ЕС унгарци, а в Брюксел се подмазва! Орбан е краен и корумпиран популист, за когото няма никакви идеали. Той беше най-пламенния враг на руснаците, докато не му обещаха да получи 40% от цената на новата руска АЕЦ за фирми приближени до него!Сега дума не продумва за Украйна за да не разсърди Путин, но в същото време обвинява западняците, че и те като него нищо не се направили 1956-та година.
24
3
 
2
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Да не забравя най-важното! На тези избори партията на Орбан получи само 45% от гласовете, но има две трети от мандатите в парламента поради изборния закон. Орбан използва, че опозицията е разделена и премахна втория тур на изборите и имаше не малко случаи в едномандатен район с 35% да вземат цял мандат, защото опозицонните партии бяха получили 33-24% и 20% примерно.
23
10
 
2
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Виктор Орбан реално гради един малка Беларус в Централна Европа. Манипулацията на медиите в България е детска игра спрямо това което става в Унгария! Държавната телевизия си позволява не само да манипулира, а и да фалшифицира. Не веднъж по новините в Унгария бяха трили неудобни хора от запис и ологарсите около Орбан изкупиха над две трети от медиите.
22
6
 
3
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До Бънди, доходите на унгарците скочиха 30% брутно и във форинти 30%, но поради нови данъци и девалвацията на форинта реално нетните доходи са спаднали с 10%.
21
6
 
2
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До Бънди, какво му е по добре вместо международно признати чуждестранни компании с опит да ти управляват фирмите, да ги управляват олигарси близки до управляващите!Преди 20 години унгария беше тръгнала да копира Германия и се развиваше много добре, но последните 4 години започна да копира украинския и българския модел на местните олигарси.
20
4
 
7
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Не знам откъде получаваш информация, но моята е че доходите на унгарците са скочили с 30%, от както Орбан е на власт.
19
7
 
2
 
! Отговори
Иво преди 10 години
До Бънди, няма никакво ударно вдигане на доходите в Унгария! Поради девалвацията с над 20% на форинта доходите в евро в Унгария не само не са се покачили, а са спаднали с 10%. Преди 10 години заплатите в Унгария бяха двойно по високи спрямо тези в България, а сега унгарците изкарват едва 20% по високи заплати от българите!
18
3
 
8
 
! Отговори
Бънди преди 10 години
Естествено, всеки, който си гледа интересаи не си дава природните ресурси на чужди крадци е комунист. Ех, ако някой направи така и в България, нека да му викат комунист.
17
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До DeDe, партията на Виктор Орбан може да е член на ЕНП, но въпреки това са пълни комунисти! Те национализираха пенсионните фондове и се готвят да национализират ЕРП-тата, газопреносните дружества и ВИК. Големият враг на руснаците Виктор Орбан само преди няколко месеца сключи договор за заем с Русия за 10 милиарда евро за разширение на атомната електроцентрала в Пакш, като по този начин Унгария ще стане още по зависима в енергийния сектор от Русия!