Делян Пеевски е сигурен кандидат за евродепутат

Най-вероятно той ще е втори, а Филиз Хюсменова ще е водач на листата на ДПС
Обновена: 16 апр 2014 21:56 | 16 апр 2014 20:56,
266
Делян Пеевски е сигурен кандидат за евродепутат
Снимка: Архив, Булфото

Делян Пеевски е сигурен кандидат за евродепутат. Най-вероятно той ще бъде втори в листата на ДПС, а водач ще е Филиз Хюсменова. Това стана ясно след близо 4-часово заседание на предизброния щаб на партия, на което присъстваха само определени медии. 

Номинацията на Пеевски е издигната от 25 от общо 28-те области. Лидерът на младежкото ДПС Илхан Кючук пък е получил номинация от всички области. Всички местни лидери, в това число и Кючук, са подкрепили номинацията на Пеевски.

Още по темата
Лидерът на ДПС Лютви Местан е заявил, че всички кандидати за евродепутати, издигнати от ДПС, имат безспорни качества. Според него публичният образ на депутата не трябва да бъде взиман под внимание пред този на партията.По негови думи тази номинация не е аналогична с кандидатурата на Пеевски за шеф на ДАНС, предаде БНР.

След дългото обсъждане на номинациите от областните структури до окончателно решение за подредбата на листата не се стигна.

В края на заседанието Лютви Местан обобщи нагласите за вида на листата като прочете имената на евродепутата Филиз Хюсменова като водач, а след нея - на народния представител Делян Пеевски, заместник-министъра на отбраната Неджми Али, председателя на Младежкото ДПС Илхан Кючюк, министъра на  околната среда и водите Искра Михайлова, Станислав Анастасов, Айсун Авджиев, Севим Мусак.

"Няма да ви предложа това за гласуване. Всички преспиваме и се съветваме с възглавницата. Централният предизборен щаб ще вземе окончателното решение и ще се протоколира", заяви лидерът на ДПС, цитиран от БТА.

"ДПС в Европа, Европа в България" е слоганът на предизборната кампания на ДПС за европейските избори, обяви при откриването на  заседанието лидерът на партията Лютви Местан.

Той посочи, че целта на ДПС за евровота е да съхрани позицията си в Европейския парламент с трима свои представители и да се опита да осъществи качествен пробив с четвърти евродепутат. Това изглежда като свръхзадача, предвид факта, че този път България разполага с квота от 17 български представители, а не от 18, както досега, каза още Местан.

„Няма съмнение, че резултатът от тези избори ще има пряко отношение или отражение и върху стабилността на кабинета на премиера Орешарски, зад който Движението за права и свободи стои твърдо”, коментира още лидерът на ДПС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


266
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
199
0
 
0
 
! Отговори
vot42 преди 10 години
До Х Ти май не си българин!?
198
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Слави Бинев, Антония Първанова, Димитър Стоянов, сега само Делян Пеевски да цъфнем и завържем...А после ромите ни били излагали в чужбина....
197
0
 
3
 
! Отговори
vot42 преди 10 години
С предлагането от ДПС на Делян Пеевски за кандидат-евродепутат се дава ясен отговор на оня въпрос -"КОЙ ПРЕДЛОЖИ...!? СТАВА ЯСНО КОЙ Е КУКЛОВОДА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА!!! Това предложение е все едно "изпиране на кирливите ризи". Нищо чудно така изпран,след време с мандат на ДПС ,да бъде предложен за министър-председател!
196
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
пиги пиги пиги пиги
195
1
 
2
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
КОЛКО ТЕЖИ ТОВА ПРАСЕ...ЕТО КОЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА...ЗА ПРАСЕТАТА ТОВА Е НАЙ ВАЖНОТО КАТО СЕ КУПУВАТ...
194
3
 
4
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 10 години
Проклет да е този, който не гласува за ГЕРБ на евроизборите!!!
193
1
 
1
 
! Отговори
Диана преди 10 години
Бррррррррр! Урко, а не човек и в комплект с хвалбите на смачканите ***, на секундата действа като очистително на стомашно-чревния тракт. Има някакво биле делянка. А образът на Делян ще го ползваме като пургатив. С ДЕЛЯН НАПРЕД - КЪМ ПРИРОДОЛЕЧЕНИЕ .
192
1
 
1
 
! Отговори
АЗ преди 10 години
МЯСТОТО НА ПРАСЕТО Е В БУРЕТА ОСОЛЕНО И КУМ АФРИКАНСКИТЕ НАРОДИ ЗА ПОМОЩИ...
191
1
 
6
 
! Отговори
принц Алберт преди 10 години
А така! Сложете го даже не на втора, а на първа позиция. Тогава вече народа ще ви го вкара не два, а четири ката. Мисля си вече, че Догана е загрижен болшевиките да загубят евроизборите с разлика :) За да може депесето да има по голяма тежест в парламентарните такива...
190
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
хахахаххах ПАРОДИЯТА в тая държава е пълна,мамма миа ,смях и мнооого лош материал
189
0
 
10
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Може би Д. Пеевски знае КОЙ 'САМОУБИ' Ахмед Емин ?Какво ли е пишело в тефтерчето на Ахмед Емин ? Дали не е пишело нещо за хероина, проституцията, Йосич, Пешо сумиста , Маргините, Брендо , Златко баретата и сие ? Дали пък мълчанието от страна на Д. Пеевски по тези въпроси не е злато ?
188
1
 
7
 
! Отговори
tribun преди 10 години
ДПС - Пеевски - Ирен Кръстева - ТОТО- Булгартабак - медии,защо ли ДПС се чувстват толкова задължени към Делян Пеевски с какво е помогнал на електората на ДПС,че толкова много го тачат.
187
0
 
16
 
! Отговори
пълна отврат! преди 10 години
Прекрасно! Ще смае ЕП като се появи там! Излагацията ще е пълна! Посредствени и жалки хорица, слуги на чужди интереси - това са нашите т. нар. "народни представители". Лошото е, че електората на въпросната партия гласува под строй, за когото ги изкомандват! Така че, ако попадне на едно от първите три места е сигурен депутат! Колко ли парички е бутнал, на когото трябва за този шеметен възход!?
186
2
 
17
 
! Отговори
Shark преди 10 години
Ако избирателите на ДПС вкарат тая *** в европарламента значи наистина са едни ***, няма ккаво да се сърдят. *** наивници, които лесно се поддават на мапипулации и обещания. Значи да не сте посмели да ревете повече по ТВ за тютюни, мютютни и не знам ти кво си. Ще ходите да се жалвате на свинята и няма да занимавате всички с вашите неизкупени тютютни. Да ви ги купува ДПС на които сляпо врявате!!!!
185
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДПС, нали са мюсулмани, за депутат си избират ПРАСЕ ! ДОМУЗ КУЙРУК, ТАТЛЪ МУ ?
184
2
 
22
 
! Отговори
Дядо Петър преди 10 години
Не им стига, че обърнаха Народното събрание в ***.Сега ще вкарат *** и в Европарламента.
183
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ГОРКИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ НА ДПС - НЕ ИМ ЛИ ПИСНА ДА ГЛАСУВАТ ЗА СУПЕР БОТАГАШИ, КОГАТО ТЕ САМИТЕ НЯМЯТ ТОАЛЕТНА В КЪЩИ
182
0
 
20
 
! Отговори
Алоо! преди 10 години
Алоо ДПС-то, за тоя ще ви трябват две депутатски места, на едно няма да се събере! Той сигурно затова не ходи и в Народното Събрание, няма достатъчно място!?
181
0
 
18
 
! Отговори
партиен член преди 10 години
Номинацията на Шопара мисля че не изненадва никой.Това все пак е ДПС.Поредния пример че правят каквото решът.Дреме им за техните избиратели.Ако в една партия Шопара е пример за успял млад човек.То какви ли неуспяли имат.Това според мен е подигравка с електората на ДПС.Невярвам там да няма по добри кандидати.Но щом Бея е решил...
180
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
до ха- ха- хате и за Бойко знаеха, но се целуваха с него- Европа си гледа нейния интерес, за тях ние сме просто овце за стигане