Губим над 800 млн. лева от Европа заради кабинета, смята Борисов

Има недомислие в Изборния кодекс, категоричен е лидерът на ГЕРБ
Обновена: 16 апр 2014 14:17 | 16 апр 2014 14:10, Красимир Ангелов
125
Губим над 800 млн. лева от Европа заради кабинета, смята Борисов
Бойко Борисов. Снимка: БТА

Над 800 милиона лева европейски средства няма да влязат в България заради управлението на това правителство. Това са пари за селските райони, обяви в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По думите му управляващите "брутално налагат корекции върху общините". Борисов посочи, че корекциите, наложени на кметове от ГЕРБ и от АБВ, надвишават 110 млн. лв. Така според Борисов на практика много български общини и фирми ще фалират.

"Българинът като усети, че така драстично са му бръкнали в джоба, ще реагира", посочи лидерът на ГЕРБ. По думите му управляващите сега прикриват нещата, но с времето едно по едно те започват да излизат.

Още по темата
Както Dnes.bg съобщи, преди 3 дни лидерът на БСП Сергей Станишев от своя страна упрекна ГЕРБ, че по време на тяхното управление "целият ресурс се струпваше в няколко града – София, Пловдив, Бургас, а всичко останало беше неглижирано по един много тежък начин". По думите на "червения" лидер предстои да бъде направен преглед на одобрените проекти в общините, защото тези пари са за балансирано регионално развитие.

В парламента Борисов коментира и заформящия се скандал с кражба на подписи на български граждани. По думите на бившия премиер това е показало, че има сериозно недомислие в Изборния кодекс.

"Ирена Соколова ми се оплака, че са я написали в друга партия. Това се е случило във всички партии, не е една или две – да кажеш, че има умисъл. Има недомислие в закона и ако се промени бързо, няма да се получава повече”, подчерта Борисов.

Той посочи, че не може да каже кой краде подписи и кой има облага от това. „Очевидно на нас това не ни е нужно, защото имаме 70 000 членове. Само в апарата на партията сигурно са 2 500–3 000 души, които веднага с електронен подпис биха го удостоверили”, подчерта Борисов.

По думите му има много варианти, с които подобни действия могат да бъдат избегнати - с електронни подписки с ползване на електронен подпис, с предоставяне на списъци на членовете на партиите в ЦИК и други.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
1
 
0
 
! Отговори
!!! преди 10 години
Borisov vinagi e to4en , samo deto mnogo se podigravat na predvidlivite mu izkazvania ,omraznaha tezi trolove
109
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
MUTARKA VIE KATO PES OT SKUKA
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
I kamak i darvo se puka a tapata MUTRA vie kato pes kradliv ot skuka
107
1
 
1
 
! Отговори
Дино преди 10 години
По време на демокрацията станахме свидели как законите се обезценяват и губят своята тежест. Демокрацията не ни научи на нищо хубаво освен на анархия и деструктивизъм. В лицето на социалистите виждам шанс спокойното минало, когато всички бяхме равни да се върне.
106
1
 
1
 
! Отговори
ТТ преди 10 години
На какво станахме свидетели през последните 4г. по време на управлението на Герб. Само прехвърляха вината - в началото на мандата, в средата и в края. Отказаха да поемат каквато и да е отговорност както и адекватно отношение към проблемите на страната. През останалото време ставахме свидетели на тотална некомпетентност, която доведе до болезнени последствия. Също така и на това, че те не знаят какво се случва по министерствата. Така през това време и вероятно благодарение на този същия Добрев от България е изнесен ток за 1 млрд. лева. Приходи, които така и влизат в държавата. Крадоха, крадоха,
105
0
 
1
 
! Отговори
Дели преди 10 години
Разчитам на професионализма на БСП и трезвата им преценка. Обиколката из страната ще им помогне да придобият ясна представа за състоянието държава, хора, инфраструктура. Дано това ги мотивира да работят все по-усилено така че да подобрят жизнения стандарт на хората. Те имат уменията и силите, опита да поправят некадърните грешки на Герб.
104
0
 
1
 
! Отговори
Ива преди 10 години
Трудно ще ни е да измием срама от управлението на Герб. Как да обясниш за какво му е на един земеделец яхта.
103
0
 
2
 
! Отговори
Пепо преди 10 години
Както предричах, а никой не ми вярваше, срамът от управлението на Герб ще го берем с години напред. Бойко орял нивите с яхти, а с трактори бранел черномоеркста ни граница. Срам не, ами да потънеш от срам!
102
0
 
1
 
! Отговори
Тиквата лъжец преди 10 години
Европейската комисия не е спирала плащания за България по програмата за развитие на селските райони /ПРСР/. Това заяви говорителят на Комисията по въпросите на селското стопанство Роджър Уейт.Роджър Уейт заяви, че в момента се извършва чисто счетоводна процедура, свързана с разходите за 2013-а, и е твърде рано да се спекулира дали страната ни ще загуби пари по програмата и какъв ще е техният размер:"Имаме нужда от още малко време, за да проверим точно какви разходи са били направени през миналата година. За този период България е похарчила 396 милиона евро по Програмата за развитие на селс
101
0
 
1
 
! Отговори
Динко преди 10 години
Много смята, ама всичките му сметки без кръчмар!
100
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
EI gnasna MUTRO SHERNA POSHERNQLA OT ZLOBA TAPOTIOQ Q SI E.I GROZNA SIKADJIISKA KRATUNA B....k M..sen SHEREN LELELELELEL GADNA MRASNA MUTRO DOLNA IZR>>>>VA KRADLIVA EI *** NARODA TE NENAVIJDA B>>>>K DOLEN KRADLIV
99
0
 
3
 
! Отговори
ха ха преди 10 години
"Европейската комисия не е спирала плащания за България по Програмата за развитие на селските райони. Това заяви за БНР говорителят на комисията по въпросите на селското стопанство Роджър Уейт по повод разпространените у нас информации за загуба на стотици милиони евро по тази програма."Бойко, затвори си плювалника, че много вони, бе, брато! Змии и гущери бълваш, но лъжите ти все се опровергават, бе, братче! Така ли мислиш да печелиш избиратели ха ха ха, лъжец!
98
0
 
10
 
! Отговори
bosnak преди 10 години
аман от този ***, лъже маже... ама от личен бизнес разбира щом сгъна 2 милярда
97
0
 
8
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
,,с пари по ПРСР са закупувани превозни средства - автомобили, джипове, яхти и др. Пристигнало е писмо от Европейската комисия, в което се уведомява, че тези разходи няма да бъдат признати. Това означава, че в по-голямата част от случаите държавата ще трябва да плати с "народни пари" за закупените от бенефициентите превозни средства.''Ето защо не искат да ги изплатят.. и тоя *** пазарувал яхти с тия пари сега хвърля винага върху Станишев ахахах е как да му повярваш на този? КАК? КАК?КАК
96
1
 
2
 
! Отговори
НИКАКВО СПАСЯВАНЕ! преди 10 години
ФАЛИТА НА КОМУНИСТИТЕ --ТРЯБВА ДА СЕ РЕАЛИЗИРА САМ!!!САМО ТАКА ЩЕ СЕ ИЗЛЕКУВАМЕ ОТ СОЦ-КЕНЕФСКО МИСЛЕНЕ , В БЪЛГАРИЯ!САМО ТОВА Е НАЧИНА--ГРЪЦКИ СЦЕНАРИЙ , С УПРАВЛЕНИЕ НА КОМУНИСТИТЕ!САМО БОКО , ДА НЕ ТРЪГНЕ ДА НИ СПАСЯВА ,КАТО КОСТОВ И СДС--ТО....ХА,ХА,ХАААААА...ЗА ДА СЕ МЕНКАТ С ПОЗИТАНО , ОТНОВО...!
95
0
 
6
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
Европейската комисия не е спирала плащания за България по програмата за развитие на селските райони. Това заяви за БНР говорителят на комисията по въпросите на селското стопанство Роджър Уейт по повод разпространените у нас информации за загуба на стотици милиони евро по тази програма.Да не говорим,че тук става въпрос за 2013та година, половината от която управлява въпросната тиква.. и ГЕРБЕРИТЕ ВЕДНАГА скочиха.. сега тиквун ще обяснява пак на децата как ще връщат парите на Орешарски хахаха
94
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Асен Генов Премиер!
93
0
 
11
 
! Отговори
ранобуднитепияндета преди 10 години
целта му била да спаси България на Бойко ахахахаха абе момче ти с всичкия си ли си ?
92
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чета тук коментарите и повечето тук пишат, че Борисов иска да управлява отново. Борисов просто констатира какво е положението в момента. Борисов има достатъчно пари и целта му е единствено да спаси България от комунистите. Защото Той има морален дълг към дядо му който беше убит от комунистите.
91
0
 
13
 
! Отговори
бнр преди 10 години
"Европейската комисия не е спирала плащания за България по Програмата за развитие на селските райони. Това заяви за БНР говорителят на комисията по въпросите на селското стопанство Роджър Уейт по повод разпространените у нас информации за загуба на стотици милиони евро по тази програма" Затвориха му много бързо устата на лъжливата мутра.