Няма да се наложи актуализация на бюджета, вярва Чобанов

Министърът отрече да е договарял условия за емитирането на нов външен дълг
Обновена: 16 апр 2014 16:04 | 16 апр 2014 16:04, Веселина Йорданова
17
Няма да се наложи актуализация на бюджета, вярва Чобанов
Петър Чобанов Снимка: архив, БТА

Финансовият министър Петър Чобанов продължава да смята, че няма да се наложи актуализация на бюджета за тази година.

Той коментира, че в първите два месеца има сигнали за известно забавяне на износа към трети страни, както има и забавяне на вноса. „Според нашия прочит те са еднократни явления и към момента не влияят на цялостната ни прогноза за годината“, заяви министърът.

Чобанов декларира, че кабинетът продължава стратегията, предприета през миналата година, която по думите му вече дава своите резултати – фискалната дисциплина да е съчетана с ускоряване на икономическия растеж, „тоест едновременно да спазваме правилата, но и фискалната политика да води до по-висок растеж“.

Министърът отрече медийни публикации, че при посещението си във Вашингтон преди дни е договарял условия и графици за емитирането на нов дълг на външните капиталови пазари.

Може би сме свикнали емисиите да се уговарят на подобни места и столицата на САЩ – голям финансов център и пазар, изглежда подходяща за целта, но не съм договарял условия по емисията външен дълг, нито график, опроверга той.

Мисля и след като вече не съм на тази позиция да продължа да живея в България и да гледам хората в очите, това ще е измерение на моята отговорност, коментира Чобанов.

Министърът беше категоричен, че няма срив на чуждестранните инвестиции, а подобряването на бизнес средата щяло да им се отрази положително.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този човек спешно се нуждае от подстрижка, баня и гребен.
12
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Чобанов, приходите ви чувствително изостават както от планираните, така и от извършените разходи за годината до тук ! Искам да ви запитам слидното : колко години трябва да минат, защото очевидно месеци не стигат, за да разберете, че НАП не работи, че мениджмънта на НАП са едни позьори и фигуранти и не си разбират от работата ? Не сте ли забелязали, че НАП се управлява като ЕООД, лична собственост на представителя на Делян Пеевски там ? Кажете г-н министър, колко повече приходи е събрала НАП ?
11
1
 
10
 
! Отговори
Лало преди 10 години
ПООСТРИЖИ СЕ БЕ !!!!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Някой от коментиращите познава ли го лично този на снимката или всички пишат по симпатия? Може би в очите на другите всички изглеждаме така. Все пак всеки се мисли за по-готин и по-умен от другите.
9
2
 
22
 
! Отговори
b g преди 10 години
Хора, давате ли си сметка, че това *** на снимката управлява финансите на България?
8
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този прилича на тараторчо.
7
1
 
11
 
! Отговори
?!? преди 10 години
Чобанов, ти си просто едно НИЩО и като те похарчат се връщаш в *** от, където си прочее. Ни сметката е за българина и той ще ти я потърси.
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За два месеца сте 700 милиона дефицит. Ще ви видя след 2 месеца. Мамин ***.
5
1
 
24
 
! Отговори
K преди 10 години
Уживял Аборт
4
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По-голяма карикатура от това чучуло на снимката не си спомням да е имало в българската политика. Жалко подобие на някакъв си министър....
3
2
 
28
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 10 години
... ДА ,БЕ ----САМО ДА МИНАТ ИЗБОРИТЕ ....ХА,ХА,ХААААААААААА...ЩОМ ТОЯ МУЛЬО Е ИНСТРУКТИРАН ДА ГО КАЖЕ ....ЗНАЧИ ИДВА ДРУГОТО!!!
2
0
 
17
 
! Отговори
kiko преди 10 години
bravo! dobri ste
1
2
 
34
 
! Отговори
ОХ ОХ преди 10 години
КОЛКО МЪКА ИМА БОЖЕ НА ТОЯ СВЯТ !!! не се смейте, моля това е направо покъртителна *** драма