Евролибералите: Всяка партия сама избира най-подходящите за ЕП

Решението кои ще са българските евродепутати е в ръцете на българите
Обновена: 17 апр 2014 08:52 | 17 апр 2014 08:52,
95
Евролибералите: Всяка партия сама избира най-подходящите за ЕП
Снимка: архив, БТА

От всяка национална партия зависи да избере кандидатите, които смята за най-подходящи да я представляват в Европейския парламент. Така европейските либерали, в чиито редици е ДПС, реагираха на номинацията на Делян Пеевски да участва в изборите на 25 май, предаде БНР. 

Очаква се днес ДПС да обяви листатата си за евроизборите. Делян Пеевски най-вероятно ще заеме второто място в нея, а водач ще е досегашният евродепутат и заместник-председател на движението Филиз Хюсменова.
Номинацията на Пеевски е била подкрепена от 25-те от общо 28-те регионални структури на партията.

Под претекст, че все още няма официално обявена листа, лидерите на европейските либерали Ги Верховстад и Греъм Уотсън отказаха коментар по знаковата номинация.

Още по темата
Говорителят на групата им в Европарламента Нийл Корлет по-късно изпрати до БНР позиция, в която подчертава, че не е работа на Верховстад да дава одобрение или неодобрение за отделните кандидати, нито да преценява или да съди доколко те са допустими и подходящи. Демокрацията не работи така. Решението кои ще са българските евродепутати е изцяло в ръцете на българските граждани, пише още в позицията на либералите в Европейския парламент.

Междувременно заместник-председателят на групата на ЕНП Манфред Вебер изрази недоумение, че либералите не смятат да питат Пеевски за произхода на богатството му и коментира номинацията така:

„Това е неприемлив сигнал, защото показва, че партията на турското малцинство в България не се замисля какво искат хората в страната – прозрачност и неолигархична система. Ние ще трябва да атакуваме подобен избор и ясно да покажем, че не би било в съответствие с европейските интереси на България да има такива представители в Европейския парламент. Няма никакъв шанс ние да работим с подобни евродепутати, това ще е и нашият сигнал към избирателите в България“.

Ден по-рано лидерът на социалистите в Европарламента Ханес Свобода заяви, че е много изненадан от номинацията и по принцип не одобрява олигархията. Свобода припомни, че демокрацията е разделение на властите и страда, когато икономическата и медийна власт се смесят с политическата. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
...''Решението кои ще са българските евродепутати е в ръцете на българите..''' грешка, на турците е!
76
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълни глупости! Точно от българския народ нищо не зависи! Партиите са тези, които си определят кандидатите, останалото е пропаганда, лъжа и измама. Пеевски си е купил мястото, Доган осигурява пред урните вота чрез крепостните си. Няма по затрит "електорат" от феодално зависимият крепостен на ДПС, държат ги напълно съзнателно изолирани, необразовани и им промиват мозъците с помощта на "образованите" в саудитска Арабия имами. Внушават им, че мюсюлманин е равно на турчин, а религията е етнос!!!
75
2
 
2
 
! Отговори
краси преди 10 години
корумпираните конституционни съдии узакониха етническата турска партия.Доброволни ЕНИЧАРИ влязоха в нея без срам-за пари.Всички турци гласуват, и много ясно за кого.А българи50% не гласуват,другите 50%-за комунисти,русофили-атакаи др.партии създадени от ДС и все повече *** командват в нещастната ни РБ.Само сините!
74
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Най-краткото описание на Ирена Кръстева и Пеевски: Мамка му и прасе!:D
73
4
 
5
 
! Отговори
до 74 преди 10 години
Нямам нищо против "един богат човек" да стане евродепутат, но не това е критерият. Той трябва да представлява народа си. А аз не искам и другите не искат. Познай защо за домашно!
72
3
 
13
 
! Отговори
лютви местан преди 10 години
Пишете до ЕК, за това колко е компрометиран! Мисля че ще го върнат както Желева. Прекалено голям *** е и компрометира ЕС...допълнително.
71
8
 
2
 
! Отговори
маузер преди 10 години
еи диванета какво се правите на нещо невиждате ли че колониалният сценарии се развива приспивот ви жестоко мога само да ви кажа ДЕКОЛОНИЗИРАИТЕСЕ ако подкрепите здраво АТАКА много шопари като тоз на снимката ще бъдат прибрани в кочините
70
3
 
6
 
! Отговори
емир преди 10 години
Дръжте се другари мюсюлмани, ще покорим и Европата.Партия Догана сила народнаяНас к торжеству коммунизма ведт...
69
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
това е една зловеща фигура в пряк и преносен смисъл , част от империята на злото КГБ и ДС
68
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
какъв ужас и неграмост , а аз искам европейска държава, никога няма да стане, защото по върховете на тази държава стоят, обущари, овчари, печатари и др . такива и децата им който са на власт са *** като тях, те са прости , но нагли и ограбиха уж общото , а нас държат в робство
67
1
 
6
 
! Отговори
ДИДИ преди 10 години
Не зная какво толкова се обсъжда участието на Пеевски в евроизборите. В една страна, където мутри- наркотрафиканти имат претенциите да са "най-харесваните", Пеевски с право може да се счита за кристално чист!
66
17
 
6
 
! Отговори
andrew преди 10 години
Ей, БЪЛГАРИ вие само сами може да се предавате, за това сте на това деридже!! Нямате проблем когато един бивш Сикаджия ви е премиер? Нямате проблем, че Иван Костов ви окраде държавата, но ви е проблем, че един богат човек ще стане Евродепутат!! Какво ще промени това, че той ще е в Ервопарламента за вас? Нищо? Винаги ще сте беден и *** народ, защото го заслужавате, айде сега почвайте да хейтвате! Нали за това сте тук, да си изливате омразата!
65
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
най после да има за кого да се гласувасамо се двоумя дали за господин Бареков или за господин Пеевски.
64
1
 
14
 
! Отговори
teo преди 10 години
БРАВО НА ДОГАН-сергей,ангелов И МЕСТАН-павел, СЪСИПАХА БЪЛГАРИЯ, СЕГА СЕ ОТПРАВЯТ КЪМ ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ! ПОЗДРАВЛЕНИЯ, ДОБРЕ ДЕЙСТВАТЕ КАТО СУПЕР ТЕРОРИСТИ - ПО-ОПАСНИ ОТ БЕНЛАДЕН!!!
63
2
 
7
 
! Отговори
Делянка преди 10 години
Кого облиза Делянчо,Дали Доганчо, или пък Местанчо?Но истината е една, че в класацията се втърка!Водач на евролиста заставаи ДПС-то ще представлява! Кърджали, Смолян, Бургасноминираха го завчас!Той шефче на ДАНС не останазащото народът възстана,но депутатче да бъде в ЛЯВОму отреди конституционното ПРАВО!И Бесепето и Депесето загрижиха се те за момчето,бил умен, кадърен способени никой нему подобен.Затова ще за Брюксел замине, че тяхната пак да им минеДа имат представител верен и депутат техен доверен!Така се източват милионитук по Българските
62
1
 
11
 
! Отговори
Homer преди 10 години
Няма я вече България и то заради простия народ, който все още се определя като комунисти, гербери, депесари и темподобни туморни образувания!!!"Българите - това е народът, който имаше всичко,което е пожелавал; те вярваха, че светът е открит затях; те никога не се съмняваха в победата си; това енародът, на който се учудваше светът".Магнус Феликс Енодий, 486 г.Къде сме сега госпожи и господа съграждани, къде питам? Забравяме историята, забравяме и хилядолетните си ценности, жалко...
61
2
 
17
 
! Отговори
НИКОГА ВЕЧЕ БСП_ДПС преди 10 години
Тоя ага Местан как може такава наглост безгранична,цяла България го неще тоя изпечен ОЛИГАРХ Дебелян Геевски,но видиш ли ние пак ще го предложим за Евродепутат,къде дреме заспалия народ пие си кафето и не го е еня,че един доказан олигарх искат и в Европа да ни преставлява и защитава Българските интереси,това такава гнусотия,че думи нямам.Докога Българино ще търпиш Турския ятаган да те поругава,къде изчезна ужким"Будната днешна младеж",дааа 1997г.изчезна безследно
60
0
 
12
 
! Отговори
ВСИЧКО Е П А Р И! преди 10 години
НЯКОЙ ЗНАЕ ЛИ КОЛКО СТРУВА ЕДНО ЕВРОДЕПУТАТСКО МЯСТО?
59
3
 
17
 
! Отговори
СС преди 10 години
Свинята тръгва из Европата! СРАМ И ПОЗОР!
58
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Хубаво е управлението на Орешарски, а?