Пращаме още служители да издават визи в Русия и Украйна

Вигенин: МВнР полага усилия да подпомогне туризма
Обновена: 17 апр 2014 14:13 | 17 апр 2014 14:12, Веселина Йорданова
16
Пращаме още служители да издават визи в Русия и Украйна
Кристиан Вигенин. Снимка: БТА

Над 50 консулски служители ще бъдат изпратени още в Русия, Украйна и Беларус, за да се улесни издаването на визи за туристическия сезон. Това съобщи във Варна министърът на външните работи Кристиан Вигенин, който е на посещение в крайморския град за среща с представители на туристическия бранш.

Той допълни, че са договорени допълнителни средства за изпращането на консулските служители, а целта е да се облекчи и ускори издаването на визи, предаде БТА.

Вигенин подчерта, че министерството полага изключителни усилия да подпомогне дейността на туроператорите, защото заради ситуацията с Украйна и Русия има определени рискове за туристическия сезон.

Още по темата
Според министъра тези тенденции са "хванати навреме" и се прави всичко възможно за облекчаване на визовия режим, за подобряване на ситуацията с транспорта и др.

За четиристранната среща за кризата в Украйна - САЩ, ЕС, Русия и Украйна, която се провежда днес, министърът коментира, че самото провеждане е ясен и положителен сигнал. Той допълни, че все още не сме на етап, в който икономическите санкции за Русия стават неизбежни. Никой няма интерес да се стигне до тази фаза - нито ЕС, нито Русия, смята външният министър.

Според него т.нар. "червена линия" по отношение на следващата фаза на санкции е свързана с евентуално нахлуване на руски войски в Украйна. Ако това не се случи, няма да има икономически санкции, поне такава е нагласата на огромната част на страните членки на ЕС, каза Вигенин.

"Ние не смятаме, че има непосредствена заплаха за спиране на доставките на природен газ за страната", каза в отговор на въпрос министър Вигенин.

Според него проблемът би дошъл от нарасналите цени на природния газ, новите схеми за заплащане, които Русия планира да наложи на Украйна. По думите на Вигенин това може да доведе на практика до спиране на подаването на природен газ за Украйна и може да влезем в хипотезата от 2009 г., когато в отговор Украйна спря транзита.

Министърът коментира, че сегашната ситуация в още по-голяма степен доказва необходимостта от реализирането на проекта "Южен поток". Според него е важно за европейските граждани, в това число и българските, да има сигурност на доставките. По думите му ние не можем да ставаме заложници на икономическата, политическата и финансовата нестабилност на транзитни страни.

Сред приоритетите на ръководеното от него министерство Вигенин посочи защитата на българите в Украйна, които по думите му са повече от 300 000.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не му вярвайте на ***! България послушно ограничава руснаците и им върти номера, под диктата на Фашингтон. А такива като *** получават от Фашингтон потупване по рамото.
13
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Днес ЕС сложи кръст на Южен Поток като неизгоден за Европа предвид събитията в Украйна и газовия шантаж на Русия. Това изобщо не пречи на външния ни министър да продължава да бълнува за Южния Потоп.
12
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ДО 9 КЪДЕ НА ЗАПАД ПРИ НЕГРОТАТА АЗ ВЕЧЕ 12 ГОДИНИ САМ ТАМ АМА СЕ ЧУСТВАМ КАТО В АФРИКА А НЕ КАТО НА ЗАПАД НЯМА ДЪРЖАВА НЯМА ГРАД НЯМА МАХАЛА В ЗАПАДНА ЕВРОПА БЕЗ АСФАЛТОВИТЕ И ВСЕ СА ПРИВЕЛИГЕРОВАНИ С ЧОВЕШКИТЕ ПРАВА НА САЩ-ЦИОНИСТИТЕ
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ПРАЩАТЕ ХАМЕРИКАНСКИ ХАГЕНТИ.ДАНО ПОНЕ ГИ ОПЛОДЯТ
10
6
 
11
 
! Отговори
историк-анализатор преди 10 години
Мили ми прости и неграмотни другари. Никой не иска повече БКП-БСП-ДС на власт. Това е една от причините да се търси непрекъснато някоя нова партия да вземе властта. Въобще не си въобразявайте, че като плюете ГЕРБ и това ще ви помогне. ПРОСТО НАРОДА ВИ МРАЗИ. 70 години тормозите този народ с убийства, кражби на частни имоти, беззакония, отвличане на хора за пари и всякакви престъпления само и само терористите от БКП-БСП да са на власт. Е стига ви толкова.
9
9
 
4
 
! Отговори
дааа преди 10 години
Да идват. Аз изчезвам...на запад
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Време е вече Путин да защити човешките права на руснаците със жилища и постоянно живеещи във българското черноморско крайбрежие. По неофициални данни около 250 000 души,които живеят от Каварна до Царево,как може да не им разрешават училища на руски,руският трябва да е втори официален в Бургаска и Варненска област,защото те са над 10% в тези области. Ако това не стане сигурно на Русия ще и се наложи да окупира тези части от България за да наложи демокрацията.
7
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Визи:((( Турция с визи ги привлича туристите.
6
3
 
3
 
! Отговори
макето преди 10 години
нищо не разбирам хи хи хи
5
2
 
18
 
! Отговори
лекар-пенсионер преди 10 години
И като какъв Сатанишев заповяда. Той е никакъв в Държавата. Или това е номера на Дилян Пеевски , прави се на луд и командва Държавата. Единствено съжалявам хората в нашата Родина. Тези *** от БКП-БСП-ДС ни командват 70 години и минималната пенсия е 80 евро. В Западна Европа и Гърция 800 евро. Какво да кажеш-*** народ слаба Държава.
4
6
 
24
 
! Отговори
м-да преди 10 години
Да идват! По-добре руснаци с пари отколкото *** за съседи!
3
4
 
6
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
Да не означава ,че масово руснаци бягат у нас,да не започнат да искат и убежище.
2
5
 
26
 
! Отговори
ЕвроGAY преди 10 години
Нали санкции нещо ала бала.*** тръгнали срещу мечката да ритат.
1
3
 
11
 
! Отговори
тва ли е преди 10 години
приятелката на станишевска дето го откъсна от другата любовница ГЪЗЕР МЕЛИКОВ