Предсрочен вот октомври, когато не могат да закърпят бюджета

Борисов се срещна с Реформаторите, които искат дата за предсрочни избори
Обновена: 17 апр 2014 14:29 | 17 апр 2014 12:34, Камелия Цветанова
202
Предсрочен вот октомври, когато не могат да закърпят бюджета
Снимка: БТА

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна днес, че избори две в едно няма да се случат и заради това смята, че може да се проведат през октомври или ноември, макар че миналата седмица искаше вот на 25 май и за национален парламент.
            
„Когато видят, че не могат да закърпят бюджета за догодина, през октомври- ноември, тогава могат да насрочат избори”, коментира той по време на среща с лидерите на Реформаторския блок, които пък настояват да се постигне дата за предсрочни избори между големите политически сили, за да се спре застоят на инвестициите в страната.
 
Вчера Борисов загадъчно говореше за цифрите „19 и 45”, като единственото, което обясни, е, че 19 е дата и шестимата горски шефове знаят какво трябва да направят на 19-о число, знаят и колко да донесат, а днес хвърли още малко светлина по случая. 

„Преди два дни ми обясняваха за датата 19 всеки месец и 45. За съжаление, човекът, който имаше желание това да го сподели, вчера е загинал при автомобилна катастрофа в Солун, ТИР е влязъл в насрещното движение и го е убил, нищо не казвам, но се надявам следствените органи да проверят по-внимателно. На 19 всеки месец са карани хора в земеделското министерство и са им давани листчета, това е била цената - да събират по 45 хиляди лева”, разясни лидерът на опозицията.

По думите му човекът, който е знаел за случващото се, е имал колебания дали да го съобщи на компетентните органи.

„Отиде в Солун за три дена да си почине, да намери сили, министърът го извика и го удари ТИР. Вярвам на Цацаров, но за да закараш някого при него, той трябва да отиде там и да говори конкретни неща”, коментира още Борисов.
 
Тай отказа да коментира номинацията на Делян Пеевски на избираемо място в листата на ДПС с кандидати за евродепутати.
 
„Аз отговарям за ГЕРБ,  а не за ДПС и не ме интересува, не се бъркам в работата на другите партии, аз отговарям за моята партия и си нося отговорността за това, ще направим всичко възможно да ги победим, на 26 май ще знаем кого хората харесват повече, не познавам структурите и начина на действие на ДПС”, заяви Борисов.
 
По време на срещата той отново обвини БСП и ДПС в липса на морал и политическа отговорност. Според него управляващите са направили всичко възможно, за да се избегне чисто технологически възможността за избори две в едно.
 
Борисов смята, че дебатите по време на предстоящата кампания няма да е върху европейската тематика, а изборите ще са своеобразно социологическо проучване за подкрепата на партиите.
 
„Убеден съм, че БСП и ДПС пак ще ги опорочат, за да могат поне малко да се доближат до нашите резултатите”, коментира Борисов.
 
Той заяви още, че България не само може да стане енергийно независима, ами дори може да изнася газ, защото находището „Хан Аспарух” е с много залежи.

„Убеден съм, че нашето управление ще остане в историята с това, че дадохме разрешение да се проучва находището и то е много богато. България може да е производител и износител на газ, това беше стратегическата крачка, която направихме”, заяви Борисов и добави, че заради това е паднал от власт.
 
Той смята, че находището ще направи България богата и независима.
 
От своя страна Реформаторският блок настоява България да е инициатор на формирането на Европейски енергиен съюз. Според Меглена Кунева, лидер на „България на гражданите”, ако целият  ЕС договоря общи цени с Русия, то  цената ще падне с 33 на сто.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
NAI TAPIQQQQQQQQ PO TAP NAI TAP EDINICA ZA TAPOTA EDNA BOKA MUTRENSKA
154
2
 
2
 
! Отговори
!!! преди 9 години
Borisov kakto vinagi e prav , stiga da ima koi da go 4uva
153
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Натъпкано е с *** на БСП и коалиция тук.Опорните точки на Моника Хохегер се изпълняват колективно, за да може да има отрицателни коментари на това, което отдавна трябваше да се случи.Хората въпреки озлобеното ви и обидно словоблудство не се заблуждават за подбудите. И да крещите с омраза, и да се опитвате да реанимирате измамниците, които се правят че ни управляват, а само вземат заеми и крадат, няма да се случи желаното от вас.С манипулации и преврати на търгаши - милионери се губят избори.
152
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Малеееее!Голям страх! Голяма омраза!Не мажете с тази злоба да накарате някой да повярва на крадци и измамници като БСП и коалицията им,скрепена с манипулацията Костинброд и преврата по ТВ 7.Няма да ви помогне ни търгаша Бареков,ни спинаджията Кутев, ни Мая "осичката" - подхранваща безумството с виагра,ни бисерчето Христо, ни Ментата Данчо, а още по-малко опорните точки на Моника Хохегер, която си заминава за Брюксел. Ревете, крещете, словоблудствайте, правете каваци до полуда. Губите изборите!:)
151
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Най-после.Тази среща отдавна трябваше да се състои, защото няма бъдеще за дясното, ако то не се обедини по кардинални за страната въпроси.Няма нужда от сравнения от рода на "кой е по по най".Разумните, мислещите за настоящето и бъдещето на България, можещи и морални хора ще вземат своето решение на изборите правилно и отговорно, без излишен популизъм и заробващи обещания, но с хуманно отношение към хората.Вярвам, че манипулаторите, превратаджиите - милионери и виновните ще си получат заслуженото
150
1
 
1
 
! Отговори
ano преди 9 години
Kato cheta komentarite mnogo se chudq na nqkoi hora.ako mojete da otkriete nqkakvo shodstvo mejdu bsp dps I ataka-za men vsichko tova e jajda za vlast a vsichko ostanalo e prazni prikazki, ako vse oshte nqkoi ne go e proumql
149
5
 
1
 
! Отговори
BOND преди 9 години
И ГЕРБ и Реформаторския блок са политически аутсайдери.
148
4
 
0
 
! Отговори
Dimitrov преди 9 години
Водачите на Реформаторския блок и ПП ГЕРБ забравиха какво говореха един за друг и се прегърнаха в фалшива прегръдка, само и само за да има предсрочни избори, но не осъзнават, че ще ги загубят.
147
4
 
0
 
! Отговори
Торосян преди 9 години
Който се е съюзил с Боко все е загубил, а реформаторите сами му се набутват.
146
6
 
0
 
! Отговори
Ташев преди 9 години
Тези лидери на псевдодесни партии се събират и договарят как да манипулират хората, за да се върнат на власт.
145
6
 
0
 
! Отговори
Kabata преди 9 години
Предсрочни избори има само в главата на Борисов.
144
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"не познавам структурите и начина на действие на ДПС" ами нали точно затова ходи да пиеш кафе с местан, лъжец нагъл
143
4
 
1
 
! Отговори
macintosh преди 9 години
Заради комунистката Кунева която слугува на царете и монополистите, Реформаторския блок ще загуби много гласове и ще се провали.
142
4
 
0
 
! Отговори
comment преди 9 години
До don bastonБяха,но щом става дума за плячкосване са си първи бойни другари.
141
3
 
1
 
! Отговори
don baston преди 9 години
Зад двете партии стоят едни и същи олигарси и едни и същи интереси, така че никак не се изненадвам. Кунева и Борисов не бяха ли непримирими врагове?! Или пък интересът тук е определящ, както винаги.
140
4
 
0
 
! Отговори
Tiago преди 9 години
А Кунева защо не каже кои олигархични кръгове стоят зад нейната номинация за евродепутат? Защо не каже кой и плащаше предишните изборни кампании? На тази жена и знае много устата, но един ден ще лъснат разкритията срещу нея и тогава лошо и се пише наистина. Ако иска да помогне на българския народ, то нека остави Реформатоския блок, за да гласуват повече българи за него.
139
3
 
0
 
! Отговори
тони преди 9 години
да-а, едно нищо, на среща с друго нищо... к'во да излезе от т'ва, освен голЕмо нищо...
138
3
 
0
 
! Отговори
вили преди 9 години
Реформаторите се изживяват като новородени уникати! Пък всички са стари мошеници.
137
3
 
1
 
! Отговори
тони преди 9 години
Гладна кокошка просо сънува! До следващите парламентарни избори през лятото на 2017 нито Г"Е"РБ, нито Реформатор ще е останал! 3 години са много дълго време!
136
3
 
1
 
! Отговори
наско преди 9 години
Много са зле тия горките ,тотално се дискредитираха ,не от друго-от тъпота !!!