Калфин възмутен: Номинацията на Пеевски е безобразие

България ще си понесе последствията, смята той
18 апр 2014 11:53, Екип на Bulgaria On Air
116
Калфин възмутен: Номинацията на Пеевски е безобразие
Снимка: Bulgaria On Air

Номинацията на Делян Пеевски за евродепутат е безобразие, коментира водачът на листата на „АБВ” за евроизборите Ивайло Калфин пред телевизия Bulgaria On Air.

По думите му предложението е демонстрация на определени хора от управляващата коалиция, че могат да правят, каквото си поискат.  Той посочи, че вече има реакции в ЕС на номинацията, които били изключително негативни.

„След като правим напук и натрапваме хора, които преди това са ги писали в докладите, то България ще трябва да си понесе последствията,” заяви Калфин.

Още по темата
Той коментира и кризата в Украйна и решението на групата на социалистите да не подкрепи предложението за санкции срещу Русия. По думите му няма смисъл Европейският съюз да заплашва с нещо, което след това не може да приложи. Той допълни, че няма единна позиция в ЕС за санкциониране на Русия заради Крим.

Калфин отбеляза още, че предвид факта, че Украйна дължи над 2 млрд. евро на Русия, заплахата от спиране на доставките на газ е реална. При евентуално блокиране на доставките е застрашена и българската икономика, коментира евродепутатът.

Той допълни, че цената на газа ще се повиши с около 40- 50%, ако бъде установена техническа възможност за внасяне на втечнен газ от Гърция. По думите му, дори България да започне да внася значително по-скъп газ от южната ни съседка, други страни от ЕС няма да се откажат да внасят руски газ.

„Германия например няма да спре „Северен поток”, коментира Калфин.

Той посочи, че преди години е предложил да се въведе общ енергиен пазар на ЕС и общо договаряне на цените. Редица страни обаче не са били съгласни, тъй като имат договорени значително по-ниски ставки за доставка на газ от Русия.

Целият разговор вижте във видеото на Bulgaria On Air

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


116
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Поредното емоционално изказване.
80
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ако Пеевски е прегрешил нещо - съдете го и в затвора! Ако не е - стига лицемерие и си намерете друга изкупителна жертва! Всеки се оправдава с Пеевски. А като ги питаш защо? Отговора е, че бил дебел и прасе. Писна ми!
79
3
 
4
 
! Отговори
Хасму Хар преди 10 години
Понеже комунистите са всички равни, всеки се оправя сам и играе играта "Пр-е-*** другарче".
78
3
 
13
 
! Отговори
Християн преди 10 години
Е това е потресаващо. Докато беше с БСП, не му правеха впечатление селските хитрости на ДПС, защото на гласовете на фанатиците се крепяха партията и другарчето му (президент два пъти). Но нищо. По-добре късно, отколкото никога, макар че пак ще е само временно... Той и Първанов викаше едно време на митинга в Кърджали: "Кърджали е нашият Сталинград!"... Жалка история.
77
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя как си верва обаче
76
5
 
5
 
! Отговори
баи Ганю преди 10 години
Тъпите десни като няма как да оборят нещо си повтарят вече все едно и също ,но само в едно изречение защото друго не могат да измислят.Изречението е:"Комунистите са виновни!?"И така до безкраи вече 24 години.Незнам тези големи демократи защо копират комунистите които 45 години казваха че капиталистите са виновни?Еиии моя съименик баи *** бил много прав като казва че "всички са мъскари"Прав бил адаша ми!?
75
3
 
11
 
! Отговори
за седесарчето... преди 10 години
..АМИ ТИ СИ СЪЩИЯ ,БЕ БРАТО...БКП ВИ СЪЗДАДОХА С ЦЕЛ ДА СИ НАПРАВЯТ ПОСЛУШНА И БЕЗЗЪБА ОПОЗИЦИЯ!ВЪТРЕ ВКАРАХА ЕДИН ВАГОН ЧЕНГЕТА!!ИЗГОНИХТЕ ЧЕНГЕТАТА НА ДС И....НЕ ОСТАНАХА ХОРА В СДС...ХА,ХА,ХААААААААА...!ЗА ДА ИМА РЕАЛНА ПАРТИЯ -ТРЯБВА СОЦИАЛНА БАЗА ОТ ХОРА С ЕДНАКВИ И ТРАЙНИ ИНТЕРЕСИ!!ОТ ВЪШКАРИ И ГОЛИ РОБИ НА ТРУДА"-ПАРТИЯ НЕ СТАВА!"РОБА НА ТРУДА" НЕ Е МИСЛЕЩ ИНДИВИД--ТОЙ ИМА САМО ТРИ РЕЗКИ В МОЗЪКА -- ЗА ЗАПЛАТА , ЗА ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ И...ЗА СЕКС!ЩО ДА СЕ МЪЧИ ДА МИСЛИ ПОВЕЧЕ..ХА,ХА,
74
9
 
2
 
! Отговори
ДОГАН Е ПРАВ... преди 10 години
ЕДИНСТВЕНАТА ПАРТИЯ СЪС СОЦИАЛНИ КОРЕНИ И ПОДДРЪЖКА Е ДПС И ДОГАН!ДРУГИТЕ ПАРТИИ СА САМО ПОЛИТИЧЕСКИ СХЕМИ ,ИНЖИНЕРСТВО И ...РОМАНТИЧНТИ СПОМЕНИ!!НИКАКВА СОЦИАЛНА БАЗА !!!!ПЕЧЕЛЯТ ИЗБОРИ , ИЗКАРВАТ ГОРЕ- ДОЛУ ЕДИН МАНДАТ И ....ИЗЧЕЗВАТ В ЗАБРАВА...ТАКА СЕ ЗАЩИТАВАТ САМО ИНТЕРЕСИТЕ НА МНОГО ТЕСЕН КРЪГ ОТ ХОРА /ЯВНО , САМО ОПРЕДЕЛЕНИ МАФИОТСКИ СТРУКТУРИ/.
73
4
 
7
 
! Отговори
Писна ми от ДС преди 10 години
Вижте, аз съм седесар, не крия че винаги такъв ще си остана, ГЕРБ ни прекараха в поне 12 областни града, натиск, схеми, Зеленогорски го прекараха в Плевен, в Бургас е пълен смях, да не говорим как разбиха цели структури в Хасково, Стара Загора, Добрич, София и прочие. ГЕРБ няма откъде да черпи хора, ами черпи и краде от СДС и ДСБ. БСП и ДПС са една и съща монета, руска от едната страна и турска от другата. ББЦ е фалшивата банкнота на монетата, остава да изберем РБ, няма кой друг, мислете, кой ?
72
10
 
5
 
! Отговори
ДОГАН Е ПРАВ.... преди 10 години
ПЪТЯ НА БЪЛГАРИЯ ,ОПРЕДЕЛЕНО МИНАВА ПРЕЗ ТУРЦИЯ И БОСФОРА!ЗАЩО СЕ ОЧУДВАТЕ?!ДОГАН Е ЕДИНСТВЕНИЯ ПОЛИТИК , КОЙТО ДЪРЖИ НА ХОРАТА СИ , КОИТО ГО ПОДКРЕПЯТ!ДРУГИТЕ СА САМО ДОЛНИ И АЛЧНИ БЛИЗАЧИ НА ЧУЖДИ , *** !ВЕЧЕ МИ Е КРИСТАЛНО ЯСНО ,ЗАЩО БЪЛГАРИТЕ СА БИЛИ 500-Г(ПОД ВЛАСТТА НА СУЛТАНА!....ЩОМ 3-ЧАСА СЛЕД РЕШЕНИЕТО В ОБОРИЩЕ ЗА АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ , ПАШАТА В ПЛОВДИВ Е ЗНАЕЛ ЗА ДАТАТА И ЧАСА..КВО ДА ГОВОРИМ ПОВЕЧЕ...ХА,ХА,ХАА.ДПС И ДОГАН - СА РЕАЛНАТА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ С СОЦИАЛНИ КОРЕНИ
71
3
 
10
 
! Отговори
мама Джули преди 10 години
Явно нашата страна се управлява от една нагла МАФИЯ!!! То не бяха протести, то не бе чудо.А сега да питам,като *** човек от народа ,кой е на власт в момента? ДПС , БСП,@ или независим@ кабинет на г-н Орешарски, или всички в тази държава сме зависими от господин Доган.хубав ден
70
4
 
4
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Калфа,не се...възмущавай,ти няма да гледаш този резил,на...живо.
69
3
 
10
 
! Отговори
емигрантка преди 10 години
На това му се казава,гьонсуратлък-ние го не щем на служба в Бг,онбашията го праща в Европа...РЕЗИЛ!
68
14
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Ей тия гербаджии се *** като чуят че врагът на Борисов може да вземе ключови места във власта, тая Калфин е все едно да слушам оная Плевнелиев, на такива *** и плюнката няма да си дам. Аз не съм за ДПС но ако Пеевски натрие мутрата на Тиквата с радост ще гласувам за него.
67
13
 
6
 
! Отговори
Мая преди 10 години
Само като се сетя, че основня кандидат на АБВ е Калфин ( човека, който загуби от "колоса" Плевнелиев) и ме хваща смях
66
6
 
7
 
! Отговори
Емил преди 10 години
Калфин пак се опитва да се бута под светлината на прожекторите с надежда, че някой ще го забележи и ще гласува за него
65
4
 
11
 
! Отговори
Винету Пожарникаров преди 10 години
Този ***,защо и на какво основание си мисли,че с нещо е по-добър от другия кърлеж?Или борбата е кой да смуче повече на гърба на народа?Този на снимката си е доста противен като личност и се е събрал с направо нетърпимо нечистоплътни "държавници" с опит в личното забогатяване.Тези *** не са направили нищо за България и за хората които все още живеят на тази територия(защото държава няма),но пък искат пак да "управляват".Е няма такива нагли крадци!
64
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Комунист не се предава лесно
63
3
 
10
 
! Отговори
Аз преди 10 години
На Прасчо му вярвам за едно което каза, че ако си отвори устата, ще последват арести.Ми айде давай, нека грухтенето да започне сега!
62
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Май са му харесали и двата!ХАХАХАХАХАХА!