"Хората очакват повече Европа за гражданите"

Бъдещият ЕП ще бъде по-балансиран, смята Антония Първанова
19 апр 2014 17:19, Елка Василева
33
"Хората очакват повече Европа за гражданите"
Антония Първанова. Снимка: БТА

Хората очакват от новия Европейски парламент повече Европа за гражданите, а не повече Европа за бизнеса, заяви лидерът на НДСВ Антония Първанова пред журналисти в Добрич. По думите й перспективата за протекционизъм по отношение на бизнеса вече се е изчерпала и, ако няма обединение около кауза, европейският проект ще бъде изправен пред сериозни предизвикателства.

Първанова, която е досегашен евродепутат, смята, че бъдещият Европейски парламент ще бъде по-балансиран, но все пак "с малко повече в дясно". "И може би с повече евроскептици, което е лошо, защото евроскептицизмът не е в интерес на България и на новите страни-членки на ЕС. Но от друга страна това ще доведе до повече разумност при гласуване на законодателството и в по-голяма степен до консолидация на вота", каза Първанова. Тя смята, че в крайна сметка резултатът ще бъде приемането на много по-конструктивно законодателство, ориентирано към интересите на гражданите.

Евролистата на Коалиция обединени демократи /КОД/ е много млада, със средна възраст 37 години. Включените девет жени и осем мъже притежават общо 34 дипломи за висше образование, каза Първанова, която е водач на листата. Тя коментира, че у нас дебатът за предстоящите европейски избори вместо върху европейски политики се фокусира върху национални проблеми и това капсулира твърдите ядра на партиите.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Вчера й чух рекламата по ТВ - каза, че можела да управлява държава! Изглежда, тя си мисли, че сега са президентските избори, щото за ЕП не се предвижда такава длъжност, където да управляваш държава. Така, че след нейното изказване ми стана още по-неприятна.
24
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тичайте и им гласувайте - няма значение за кого!Важното е да има избирателна активност и новите евродепутати да лапат големите еврозаплати!
23
0
 
3
 
! Отговори
промени в закона преди 9 години
Крайно време е българите да затегнат режима на изпращане на евродепутати.Никой те ги знае какво гласуват тамДа им се сложи по един чип и да ги дават по ТВ -то като Биг брадър,че големите зулуми в Ес наште продажни депутати жи правят
22
0
 
2
 
! Отговори
Доктор преди 9 години
Тази дупетатка доста легла е "оправила" досега. И ще продължи да "оправя",защото е сладко да се къпеш в десетки хиляди евро докато тъпия беден българин чете как "другарката" мисли за него.
21
1
 
11
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Тонче, ти като беше евродепутатка защо не работи за хората, ами работи за корпорациите и най-вече за себе си? Как не те е срам сега да се явяваш пак кандидатка?!
20
1
 
2
 
! Отговори
сия преди 10 години
Как не те е срам Антония, ти си превъплащението на мръсотията в наши дни. С лека ръка очерняш хората без дори да се замислищ, че Господ забавя, но не забрававя. Не само за мен си жалка, има какво да се поучим от постъпките ти.
19
0
 
1
 
! Отговори
бабата преди 10 години
трябват хора като италианския премиер РЕНЦИ да тропне в парламента и на нечуващите евродепутати да им се чуе а не да си представят че 88 % от младото поколение е без работа ,или работи колкото да му вземат данъците си а не да се кодкодяка там и кукурига че е снесено голямо яице и имаме малки ,мънички като точици проблеми,кога е било това през никакъв период предишен ,не това е глобална катастрофа ,младежта като не е работи става калпазанин ,хулиган, модерен зависим ,крадец и всичко от мод
18
2
 
11
 
! Отговори
123 преди 10 години
Тази дърта лъжкиня и *** да не се показва повече !
17
1
 
10
 
! Отговори
Ха-ха -ха преди 10 години
Тони хапчето, тази европейска крадла не трябва да си показва физиономията.
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Каква Европа бееееее,какви европейци.....БЪЛГАРИЯ трябва да напусне Е.С. докато сам не се е разпаднал--иначе пак ядеме дървото....И още едно-----ВЪН НАТО от БЪЛГАРИЯ
15
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЯЛОВИ ДА СА ВИ ИЗБОРИТЕ!КОГО ПИТАХТЕ ЗА ЧЛЕНСТВОТО НИ В ЕС.ДАНО ДАСЕ РАЗПАДНЕ ПОБЪРЗО ЕС!!! АМИИИИИИИИН И ЕС ГО ДУХА!!!
14
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
БЕЗ ЕС МОЖЕМ. , БЕЗ РУСИЯ НЕ!!!ФАШИСТИ!ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ КАТО 25 ГОДИНИ ОТКАКТО СЪМ ЗАВЪРШИЛ НЯМАМ РАБОТА ЗА ТОВА ДЕТО СЪМ УЧИЛ ,А 89Г.СЕ ХВАНАХ ВЕДНАГА НА РАБОТА ПО ИЗБОР И ТО ПО СПЕЦИАЛНА РАБОТА .КАДЕ БЕХА БАКО И ЦОКО ТОГАЗ.БОКО В ЩАБА ,А ЗА ЦОКО НЕСЕ И ЧУЕШЕ.А САКСИ СИ КАРАШЕ РЕНДЕТО ОТ БАЙ ТОШО НО В КАТАЛУНИЯ,ИКАТО ДОИДЕ НИ КАЗА ЧЕ НИЕ ШТЕ ХОДИМ ТАМ.ЗАТОВА И ПЕСЕНТА ,,,ЕВАЛА ЖИВКОВ,,
13
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
САМО АТАКА ВАШТА МАМА!!!
12
0
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 10 години
Европа! Това някакъв концлагер ли беше?
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За тези, които помнят колкото шимпанзетата:На Парламентарните избори в България 2005 ген. Бойко Борисов е кандидат за народен представител в два многомандатни избирателни района, издигнат в листите на Национално движение Симеон Втори. В резултат от изборите, НДСВ вкарва 63 депутати в 40 Народно събрание, сред които и Бойко Борисов.
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 2Не обиждай партийката на Мадридскя крадец - Боко Тиквата също се пръкна от нея. Беше избран за депутат в Благоевград.
9
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това е жена с излъчване - едновременно омагьосваща женственост и свръх интелигентност. Изключително рядка кобинация. Наистина подлудяваща. Е, ако си мъж де, а не някакво педи.
8
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази жена е способна да подлуди всеки мъж.
7
2
 
11
 
! Отговори
Стефчо преди 10 години
*** са до време-мастиите до гроб.
6
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тая е супермацка, абсолютен *** - направо не мога да спра да я гледам и да си мечтая ...