ГЕРБ и БСП: Не отсъствията, а работата им е важна

Депутатите, които не ходят на работа, се брояли на пръсти
Обновена: 23 апр 2014 09:51 | 23 апр 2014 09:51, Камелия Цветанова
33
ГЕРБ и БСП: Не отсъствията, а работата им е важна
Снимка: Булфото, архив

Оказа се, че и управляващи, и опозиция не се притесняват от отсъствията на депутатите от НС, макар че заради това се провалят заседания. За тях е важно качеството на работа на парламента, за което пък имат различни оценки.

Според Антон Кутев от БСП това Народно събрание е свършило много работа, но Димитър Главчев от ГЕРБ смята, че настоящият парламент не работи.

Още по темата
„Този парламент свърши много неща, успахме да направим важни неща, да увеличим пенсиите, доходите, детските надбавки, реално тази година спря да расте и безработицата”, мотивира се социалистът по бТВ.

Главчев обаче настоя, че парламентът излъчва нестабилност.

„Тези вредни лъчи се отразяват и на другите институции, най-вече на правителството, което ползва слънцезащитен крем фактор 50, но не се знае докога”, коментира той.

Двамата обаче се оказаха противници на принципа депутатите да получават  една-трета от заплатите си, което е около 900 лева месечно, въпреки че не ходят на работа. Въпреки  това те обясниха, че това не може да се промени, защото така е записано в закона.

Според Кутев депутатите, които наистина не ходят на заседания, се броят на пръсти. Като пример посочи Делян Пеевски от ДПС.

„Има и друг, който идва за 5 минути, дава интервюта и си тръгва”, добави той по адрес на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов.

Главчев обаче му отговори, че не са един и два случаите, в които Борисов стои сам в пленарна зала, за да даде глас за кворум, за да има заседание.

Кутев обяви в защита на мнозинството, че БСП и ДПС са 120 души и ако няма кворум, той не се събира заради няколко души.

"Кой болен, кой детето се разболяло. 5-6% болнични има и във вашата телевизия. Когато сме 120 и 6 човека излязат в болнични, резултатът е липса на кворум. БСП е там на 95% от хората всеки път, защото иначе не можем да започнем заседанието. Навсякъде има над 5% болнични, защото така е устроено обществото. 30% от депутатите са майки с деца. Аз моята майка не мога от един месец да я закарам на преглед в болницата. През цялото време ние поставяме тази тема в грешната светлина. Аз получавам три трети от заплатата си и ходя всеки ден на работа”, коментира той.

Според Главчев обаче болничните не трябва да са проблем, защото болниците не спират работа, като има много отсъстващи служители.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
0
 
! Отговори
БоСимеонов преди 9 години
Димитър Главчев е рядко *** човек. Истинска находка. И заслужава да е член на ГЕРБ. В първите редици. И в зоопарка да почне работа ще храни тигрите с репички, пък него за парламента го питат как работел.
29
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 9 години
Всички сте за махане от политическата сцена рано или късно това ще стане... ГЕРБ не ходиха толкова много време на работа и никаква не я свършиха..Дори и да бяха на работа те правиха всичко възможно да саборят парламента ,то не бяха протести ,не се регистрираха и прочие..за мен ГЕРБ абсолутно нищо не са свършили в този парламент...
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Празноглавчев пак е останал в сянката на Кутев, нещо нормално. Никога не са имали аргументи празноглавите герберуги.
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има и друг, който идва за 5 минути, дава интервюта и си тръгва. Кутев много точно е обрисувал поведението на Тиквата.
26
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Просто и е удобно на опозицията да повтаря всеки ден, че парламентът не работи. Така им се иска, но реално парламентът си работи и без тях. Пореден ход на отчаяние от страна на ГЕРБ.
25
0
 
0
 
! Отговори
емигрант преди 9 години
Аз ако отсъствам и 5мин. от монитора,като следящ метростанция в Мадрид ...веднага ще ме изгонят.
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В началото на мандата на правителството имаше тежко замитане под килима на огромни проекти от миналото такова. Сега правителството на Орешарски трябва да плати Боковите погроми и то двойно. Българските общини са заплашени да загубят около 180 милиона лева заради грешките и пропуските, допуснати по време на управлението на ГЕРБ. Докладът, след писмо от ЕК, обхваща периода от 2010 до 2013, прегледани са общо 239 договора на 87 общини. Най-много договори са сключени в началото на 2013, т.е. в края
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Редовно следя петъчния контрол.В 11 часа в залата има по 5 човека.Няма друг такъв парламент!
22
1
 
4
 
! Отговори
БГ преди 9 години
Тази" Кратуна", както я наричате, за три години построи за България повече,отколкото крадливите комунисти не можаха да откраднат за 25 год.Но в България *** по път и над път.
21
1
 
4
 
! Отговори
социолог преди 9 години
Не знам кой какво работи, но с Евролистата БСП , ДПС , Цензурата и Атака показаха, че въобще не ги интересува какво ще става с България. Станишев , Сидеров , Бареков и Пеевски са водачи на листите и с никакви сладки приказки за народа не може да се обясни. Това показва , че само Б.Борисов наистина е патриот и мисли за силна Държава. Той също можеше да се пише водач, но предпочете да бъде честен с избирателите и никакви опорни точки на мутреса Моника нямат значение.
20
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Уважаемата Кратуна в момента е в Дубай, в един от най-скъпите хотели в света, а вие си драпайте та.аците и си сърбайте вкисналата биралка, хаха!
19
4
 
7
 
! Отговори
иван преди 9 години
Герберите са в политиката за да забогатяват ако нямат тази възможност не ходат на работа.
18
4
 
5
 
! Отговори
стефан преди 9 години
Не може тиквата да си мисли че всичко му е позволено и да разиграва народа.
17
4
 
4
 
! Отговори
иво преди 9 години
герб и да се на работа нищо хубаво не могат да предложат ,стига 4 години мизерия.
16
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Спрете да го наричате работа и ще дразните хората значително по-малко
15
1
 
4
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 9 години
Явно на управляващите вече не им пука от нищо, щом започнаха ежедневно с подобни прояви на изключителна наглост. Те работели, свършили много работа, Пеевски бил правен гений, работохолик, алтруист и хубавец, Кутев не бил виждал нещастната си майчица, защото работел за нас неблагодарниците, Волен и той "работи" в луксозни хотели в Париж и в Куба, защото му се следва такъв разкош и т.н.
14
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да не би да си стоят по вилите с папки в ръце и да готвят проекти за спасяване на държавата ??
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо НС не вземе правилата за отчитане на присъствието и заплащането на евродепутатите?
12
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще си останем просяците на Европа с такива трудолюбиви депутати.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Искат да управляват, но ако може да не ходят на работа.