Първанов видя опасност от нова газова криза

"Работата по "Южен поток" трябва да продължи"
Обновена: 23 апр 2014 09:12 | 23 апр 2014 09:12,
39
Първанов видя опасност от нова газова криза
Георги Първанов. Снимка: архив, Булфото

Опасността от нова газова криза за България е реална в дългосрочна и средносрочна перспектива. Това заяви Георги Първанов, президент на България /2002-2012/, пред журналисти снощи в Благоевград.

Според него са възможни затруднения в доставката на природен газ за Европа.

"Виждаме, че неуредените отношения между Русия и Украйна пряко рефлектират така, както през 2009 година, върху ситуацията у нас, коментира Първанов.

Освен това появиха се и нови факти, като гласуваното в Европейския парламент становище, с което практически се слага стоп на развитието на проекта "Южен поток" - едно решение, което буди недоумение, да не кажа, негодувание”, коментира Първанов.

Още по темата
Питам се защо не се казва стоп на "Северен поток", защо има двоен стандарт, т. е., тече газ за северните държави, членки на Европейския съюз, а пък спират един проект на България, от който ние само можем да печелим - работни места, развитие на енергетиката и икономиката", добави той.

Първанов е категоричен, че държавническата позиция трябва да се противопостави на спирането на проекта "Южен поток" и работата по изграждането му трябва да продължи.

Президентът каза още, че "позицията на българското правителство и енергийния министър е неиздържана, защото той беше този, който предложи на комисаря Йотингер да поеме преговорите по "Южен поток" в собствените си ръце, в резултат на което виждаме и тази негативна за нас позиция".

Dnes.bg припомня, че вчера външният министър Кристиан Вигенин заяви пред ИТАР-ТАСС, че България ще направи всичко, зависещо от нея, за да бъде реализиран "Южен поток". По думите му по този въпрос в България цари единомислие не само между органите на властта, но и между опозицията и управляващите. За нас "Южен поток" е важен проект", категоричен бе министърът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
ерма преди 9 години
е в крайна сметка обикновенно потребителите определят цената а тук продавача я определя, Първанов само плаши хората с неговите наистина маниполативни мнения
31
0
 
0
 
! Отговори
Тодор преди 9 години
поредната маниполация и задкулисие на г-н БиФФФшия президент
30
1
 
1
 
! Отговори
Путин преди 9 години
Aде стига ни плашили стая газ да я спират и какво ще стане и Руснаците отиват на кино те друго нямат освен една газ икономиката им заминава на кино
29
1
 
1
 
! Отговори
copy... преди 9 години
За Южния поток :Пример , като за червени *** :Ще ти разкопаме двора / парцела/- да сложим едни тръби ..Отгоре- няма да строиш НИЩО , защото е опасно - нито къща, път или друг строеж ..!!!!След 25 години -от таксите , ТИ ще станеш съсобственик на половината тръби , които сме закопали в ДВОРА ти !!До ТОГАВА няма НИЩО да ти плащаме ..:)След 25-30 години - като станеш собственик от таксите - МОЖЕ и да "печелиШ. ако имаме още ГАЗ :)А между другото - ТУК , из двора ще обикалят едни автоматчици- руски - според НАШИЯ Закон , които да си ПАЗЯТ тръбите , които сме закопали в СОБСТВЕНИЯ ти
28
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това лице няма право да се появява в публичното пространство.Достатъчно предатели се навъдиха в тази държава,а той е бил и преди това такъв.Време е народът да вземе решение и да обяви ОСТРАКИЗЪМ за всички предатели в тази държава,без огледа на цвят и пр.индикации.
27
4
 
2
 
! Отговори
до Василев преди 9 години
Справка !Индия,Виетнам,Китай са предпочитани за инвестиция!Всеки гледа един единствен ресурс - евтината работа ръка!Ама ЕС сам си върви към своята гибел!Нали знаеш поговорката за евтиното излиза скъпо ,е като искат +5долара повече печалба от Малайзия ,да страдат.
26
5
 
8
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
Никога в БГ няма да дойдат ИСТИНСКИи нвеститори, докатао държавата я управляват крадливите червени мафиоти!Никога и не са идвали.Вкараните пари до момента в БГ са откраднатите от комунистите пари и изнесени на вън.
25
0
 
6
 
! Отговори
Shop преди 9 години
Остава да измъкне и призрака на шистовия газ и да запее мантра за диверсифика̀ция!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО-27 ама не плачат за русия и имат западни инвеститори нали
23
4
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 9 години
Защо не питаш Унгария или Словакия на какво деридже са.Нещо и ти си се облажил от 6 милиона да прокламираш щастието от ЕС.Колко милиарда се наляли в Испания,Гърция и Ирландия и колко инвеститори са дошли в България?
22
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво бе Първанка, много си далновиден. Те хората от началото на конфликта видяха този риск, ти изкопа картофите у Перник и сега се сети.
21
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО- 20 кой иска слаба източна Европа я виж къде отидоха прибалтийските държави докато се въртим около БСП и ДПС
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
до- 19 факт е че нещо не е наред Колко англичани завлякахме с недвижими имоти и лъжи, изгонихме Ровър, искаме подкупи на големите фирми и то се събира
19
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Дали са ви 6 милиона да ви зарибяват с ефекта от ЕС ,абе гледаите си клиповете и живеите с надежди!
18
0
 
6
 
! Отговори
Made in Varna преди 9 години
Големият шлем агент абвгоцевски вижда опасност от газови кризи, а ние виждаме опасност от него самия. Ако беше по-хитър, поне щеше тихо да си писателства някъде. Ама нали е взел едни пари, сигурно му нареждат отнякъде какво да прави. Освен ако звездите не му го говорят...
17
1
 
2
 
! Отговори
до 18 преди 9 години
Ти що не си интегрираш малцинствата ?Много ясно ,че Европа ще иска слаба изотчна европа ,а и след лудоста сами да си нарязваме готовите заводи ,вече не си и струва.Аз говоря глупости ,а защо България трябваше да спира блокове от АЕЦ за да може Румънски АЕЦ да продава?
16
1
 
3
 
! Отговори
до 16 преди 9 години
Аиде не ми говори тъпизми!В Китай инвестираха ,дето им бяха идеологически врагове ,а за държава в общ съюз няма.Звучите откачено и неадекватно.Печалбата кога се е интетресувала от съдилища от къде идва енергото.Седерасията трябва да се освидетелства.Логиката е 0 освен нареждане-заповед друг мотиватор в България да не се избиват да правят заводи -няма!Средна заплата 450лв ,енергия,терени и пристанища по-удобни ..,политици усложливи и покорни !Е това е истината !
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДО- 15 Нещо глупости пишеш ми се струва
14
0
 
1
 
! Отговори
Безпартиен преди 9 години
Ако трябва да избирам между сидераст и костовист избирам второто че първото е много долно.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Д-12 Никой няма да инвестира 50 милиарда в несигурна държава и без реформирана съдебна система и 100% енерго зависима от русия