България няма време за губене с ГЕРБ, уверен е Станишев

"Всичко около изборите са наши балкански интереси"
Обновена: 24 апр 2014 16:07 | 24 апр 2014 16:03, Анисия Иванова
133
България няма време за губене с ГЕРБ, уверен е Станишев
Сергей Станишев в Хасково. Снимка БСП

БСП е единствената партия, която отива на избори с ясна платформа и ангажименти за България. Това каза председателят на БСП и водач на листата с кандидати за евродепутати на "Коалиция за България" Сергей Станишев при посещението си в Хасково.

Според него предстоящите избори са голям титаничен сблъсък на две виждания за Европа - виждането на ЕНП, които управляват 10 години ЕС и докарали Европа до такова състояние, че все повече гражданите на Европа се разочароват. Алтернативата на политиката на ЕНП са европейските социалисти, посочи Станишев.

По неговите думи тази титанична битка и различни визии имат своето измерение и в България между БСП и ГЕРБ.

"Всичко, което се случва около изборите, са наши балкански интереси и шумотевици, които обслужват едни или други политически или икономически кръгове“, поясни той.

Станишев е категоричен, че двете алтернативи са политиката на Борисов и Дянков, която за 4 години е съсипала България, и политиката на възстановяване на икономиката, нормализация на държавата, институциите, отношенията и социалното размразяване, която се олицетворява от БСП.

"Често ме упрекват, че се държа твърде остро към ГЕРБ. Искам да кажа, че в едно нещо съм съгласен с ГЕРБ и г-н Борисов и това е с техният лозунг за изборите: България няма време за губене…повече с ГЕРБ“, заяви лидерът на БСП. Той обясни, че не можем да си позволим още 4 години да се повтаря това, което е било по време на тяхното управление. „Нямаме този лукс, нито пари, защото фискалният резерв, който оставихме, беше изяден и затова България трябва да върви напред“, уточни той.

По думите на Станишев има политици, които "разглеждат Брюксел само като източник на указания" и се оправдават с аргумента, че "началството каза и ние изпълняваме".

Трябва да се научим да отстояваме нашия интерес аргументирано и - би било добре и единно, но, за съжаление, това рядко се случва, отбеляза Станишев.

По думите му "някои в Европейския  съюз се отнасят към България не като към равнопоставен член". Според него негативното отношение към страната ни се създава изкуствено и много често България се употребява "за вътрешнополитическа употреба".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
110
4
 
4
 
! Отговори
Floreskov преди 9 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ УПРАВЛЕНИЕ ПО СХЕМАТА Б.Б.-Ц.Ц.-И.Ф.!!!
109
8
 
4
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Последна кахър за десните партии са хората, затова този път ще гласувам за БСП! В крайна сметка какво дадоха на България партьорите на Борисов от ЕНП? Това, че са се срещнали с него и са се снимали за спомен не ни направи по-сити и по-богати.
108
8
 
3
 
! Отговори
Zaharieva преди 9 години
Няма съмнение, че БСП ще бъде първа политическа сила на евроизборите.
107
9
 
4
 
! Отговори
избирател преди 9 години
Факт е, че държавата се управлява с грижа за хората, за разлика от преди година, когато се управляваше с грижа за Боко и компания.
106
4
 
4
 
! Отговори
Todorov преди 9 години
По-добре социалната политика на БСП, отколкото стягане на коланите и постни пици за неверните на ГЕРБ.
105
9
 
3
 
! Отговори
Hanko преди 9 години
Чест прави на Станишев, че поставя нещата на масата такива, каквито са. Има неща, които трябва да бъдат казани един път завинаги в тази държава и да се намерят решенията на доста проблеми. Това се опитват да направят както БСП така и правителство, колкото и да се опитват да му пречат разни измислени и назначени политици и генерали.
104
9
 
3
 
! Отговори
Чавдар преди 9 години
Лидерът на БСП с това си изказване каза много верни неща.
103
9
 
3
 
! Отговори
Sars преди 9 години
Станишев е най-добрия български политик.
102
10
 
4
 
! Отговори
Krasimirov преди 9 години
БСП ще успеят на изборите, защото никой не иска ГЕРБ отново на гребена на вълната.
101
1
 
12
 
! Отговори
XXL преди 9 години
Кипи в БСП-то, че Гоце с чифтето отстрелва партийни архари. Сергеят се гърчи, а Мая подсмърча - приятелски огън ги пари. В шеги и закачки - и тук-таме с храчки редят се предизборни листи. При Гоце ловците, при Серго овците. . . Меле на червената писта! Подготвят конгреси. . . червени метреси колосват сукмани и фусти. Ще бранят Сергея - каква епопея! Дали пак властта ще изпуснат? Лютвито кадрува, Доган му диктува - с *** ще сме скоро в страната. Сергеят пак пъшка в прегръдката мъжка, одупен във поза позната.
100
11
 
3
 
! Отговори
Йотов преди 9 години
Станишев в момента е единственият български политик, който мисли като държавник.
99
1
 
13
 
! Отговори
XXL преди 9 години
Комунистът е отчаян Комунистът е унил Партията се разпада Лидерът им е *** Как допуснахме другари да ни лепнат този срам? СТО години комунизъм и накрая - *** ГОЛЯМ!
98
12
 
3
 
! Отговори
Политик преди 9 години
Много хора негодуват срещу Станишев, но той за пореден път с това изказване показа, че е европейски лидер.
97
11
 
2
 
! Отговори
Stop преди 9 години
Може всеки да говори каквото си иска за Станишев, но на този етап това е човека, който пое отговорност за управлението на страната и излъчи един доста добър премиер.
96
12
 
2
 
! Отговори
Jameson преди 9 години
С това изказване С.Станишев показа зрелост. Няма политици в България в момента, които да се похвалят с подобно поведение.
95
12
 
4
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Станишев много израстна като политик и сега направи един правилен анализ на обстановката.
94
13
 
3
 
! Отговори
Петър Томов преди 9 години
Тенденцията в Европа е ляво управление и в България няма да е по- различно.
93
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен101, TI SI NA visoko NIVO.
92
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Някви тикви тука яко плющят минуси.Абе тикви ако вожда ви пак дойде на власт, точно на 2-рия месец народа ще се надигне.Що народ измря и се изнесе в чужбина не искам да си спомням.Знайте, ще ядете яко мандалото накрая, ако пак така ще я карате.Искам да ви тегля една сочна но ще се въздържа.То с простия, *** няма да ставам
91
0
 
14
 
! Отговори
на Дина Мухина сина преди 9 години
Откъде-накъде този Украински гей СерГей ще говори от името на цяла България? Ако става въпрос за изгубени години, то изгубени са изминалите 25 години, през които най-много на власт е била БКПБСП и те имат най-голяма "заслуга" за сегашното положение! Затова вместо да си показва наглата муцуна по всички телевизии, най-добре да си стяга куфарите за Украйна!!!