Започва предизборната кампания за членове на ЕП от България

Изборите за европарламент са след месец, на 25 май
Обновена: 25 апр 2014 08:03 | 25 апр 2014 07:11, Анисия Иванова
27
Започва предизборната кампания за членове на ЕП от България
Снимка, архив Булфото

Днес се открива кампанията за изборите за членове на  Европейския парламент от България, които ще се проведат на 25 май.

17 мандата са отредени на българските евродепутати в парламента. За тях на 25 май ще се борят 15 партии, 6 коалиции и 4 независими кандидати.

Чрез жребий тази седмица бяха определени и номерата на бюлетините с които ще участват партиите, коалициите и  независимите кандидати.

Още по темата
Коалиция за България ще е под номер 15 в бюлетината на предстоящите евроизбори, ГЕРБ ще е с номер 18, ДПС ще е под номер 29. На „Атака” се падна номер 20, 28 е за „България без цензура”, номер десет е за Реформаторския блок, а  формацията на Георги Първанов АБВ отива на изборите с фаталния номер 13.

В бюлетината номер едно е „Българската левица”, номер две е „Глас народен”, номер 3 е „Партия на зелените”, номер 4 е „Зелена партия”, номер 5 е независим кандидат Николай Йовев, номер 6 е „Християндемократическа партия на България”,  номер 7 е независим кандидат Янаки Ганчев, номер 8 е „Българска национално-патриотична партия”, номер 9 е „Синьо единство”, номер 11 е „Национален фронт за спасение на България”, номер 12 е БАСТА, номер 14 е независимият кандидат Алекс Алексиев, номер 16 е независимият Виктор Папазов, номер 17 е Коалиция от партии „КОД – Антония Първанова, Илиана Раева – ОБ, НДСВ, СДП”, номер 19 е независим кандидат Евгения Банева, номер 21 е  „Съюз на комунистите в България”,  номер 25 е „Българска комунистическа партия”, номер 26 е независимият кандидат Румяна Вълчева Угърчинска-Винсенти, номер 27 е „Зелените”, под номер 30 е Коалиция „Националистически партии на България”.

Липсват номерата 22, 23 и 24, тъй като някои от независимите кандидати са се отказали, обясниха от ЦИК. Към момента от служба ГРАО все още няма информация за  подписката за независимия кандидат Янаки Ганчев Ганчев, който би  трябвало да се яви на изборите с бюлетина номер 7.

От ЦИК поясниха, че съгласно изискванията агитационните материали се поставят на определените от общината места. Те не могат да бъдат по-близко от 50 метра до избирателните секции. Агитационните материали не могат да бъдат във вреда на друг кандидат или политическа сила, не може също да се използва търговска реклама за агитация.

През следващия месец се забранява публикуването и излъчването на анонимни материали, свързани с предизборната кампания. Платените материали в медиите трябва да бъдат обозначени като такива. ЦИК има срок до 26 април да приеме списък с партии коалиции  и нeзависими кандидати, които ще могат да ползват медийни пакети.

Размерът на тези пакети за партии и коалиции, които не получават субсидия е 40 000 лв., а за независимите кандидати - 5000 лв.

Тези пакети ще могат да се ползват въз основа на сключен договор между кандидат и медия. Договорът между двете страни се  утвърждава от ЦИК.

Вчера Централната избирателна комисия и Съветът за електронни медии (СЕМ) подписаха споразумение за прозрачно и обективно отразяване на кампанията.

„Убедена съм, че няма да има нарушения и че на базата на това споразумение и този мониторинг след изборите ще можем да отчетем, че сме провели прекрасни европейски избори по европейски правила”, каза председателят на ЦИК Ивелина Алексиева.

От 22 до 25 май гражданите на Европейския съюз ще изберат новия Европейски парламент, който ще ги представлява през следващите 5 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
дож преди 9 години
Искрено се надявам да видя физиономии в нощта на изборите - на Цоко,Боко,Лилето и Данчето.
13
0
 
0
 
! Отговори
че преди 9 години
Гла.суваш за РБ получаваш Биг брадър и брюкселски зелки. Лично аз си искам България.Искам истински български представители, а не чужди п*ги.
12
0
 
0
 
! Отговори
зелко преди 9 години
Дреме ми за изборите . .Няма да участвам в театъра. ЕС е едно нищо и от парламента му нищо не зависи,От ЕС добро не очаквам освен безработица и продължаваща бедност.България е съсипана и унищожена като държава.От нея нищо независи и съществува привидно само на карта.ЕС няма самостоятелна политика и чрез НАТО прави онова което се харесва на САЩ.
11
1
 
0
 
! Отговори
бай х преди 9 години
за 3.5 години "славно управление" Борисов и Г"Е"РБ почти удвоиха безработицата и я вдигнаха от 6.8% при Станишев до 12.4% при Борисов в края на февруари 2013 година! Т.е. Борисов и Г"Е"РБ унищожиха 210.000 работни места и вдигнаха с това безработните до 443.000 души! И вкараха не само опасно ниска инфлация от -3% в края на февруари 2013, но и спряха икономическия растеж, и вкараха икономиката в рецесия с неправилната си макроикономическа и финансова политика!
10
0
 
0
 
! Отговори
1234 преди 9 години
Родният ни волен циркаджия ще се бори срещу европейски ценности но на европейска софра се кани да сяда. Смех За "плачещият" *** Бюреков като за умрелите - или добро или нищо. ГЕРБ......no coment АБВ..ГЪЗЪ... Огладнял Първанов в последен бой. ДПС - само от кинти се интересуват. Дааам! Как на човек да не му се доходи за гъби или риба.
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Никога вече Орешарски !!!
8
0
 
7
 
! Отговори
КИРИЛ СОФИЙСКИ преди 9 години
О, ВИЖТЕ ГИ САМО- КАНДИДАТ ПРОФЕСИОНАЛНИ *** ЛАМТЯЩИ ЗА ДОБРА ЗАПЛАТА. Е ЩОМ И СИДЕРОВ , СТАНИШЕВ И *** СА ПЪРВИ МЕРАКЛИИ !!!!! РАБОТАТА Е ЯСНА- КЕЛЕПИР ! СГОДНО И ДОХОДНО РАБОТНО МЯСТО.
7
0
 
6
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Аз мислех,че вече е открита. Бареков нали вече изпече кебапчетата? ДАНС също започнаха в провинцията,ама не разбрах дали за ДПС, дали за цензурата, дали нещо друго...Хайде на тези избори да използваме това, дето е на раменете ни и за мислене. Не само да си държим шапките отгоре.Всеки да направи преценка за себе си за кого да гласува и масово да им объркаме сметките.
6
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
пак ли ще ни пълнят тиквите с глупости.ние нашия парламент не можем да оправим,тръгнали сме ЕП да оправяме.
5
0
 
4
 
! Отговори
. преди 9 години
Майната им на тия *** , по-скоро трябва да гласуваме за независимите или малки партийки в противен случай до болка познатите партии отново печелят ще задействат черния електорат.
4
0
 
2
 
! Отговори
5 преди 9 години
ДО 1Европа не е виновна за политиците които 25 години избираме,за справка виж другите бивши соц .страни .Не трябва да се гласува за никоя партия управлявала до сега ,за да има някаква промяна и морал ........................
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И кампанията започва с..........урок на баби как да гласуват от .........Мая Манолова .......електората се разтопи от удоволствие.......
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Айде сега се започва с флашките и черния пиар от странна на съсели,турци.Само и само да се запази статуквото че иначе ще умрат от глад ако не са в парламента,а знаем че те друго не могат да работят освен Българина да ги гледа а те да го крадат.
1
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До НИКОГА ВЕЧЕ ГЕРБ !И каде да отидем в евразииския съюз ли,това е много глупаво от твоя страна.Явно искаш пак комунизъм,ама вече няма СССР има Русия и тя няма да ти дава милиарди без отчет.Това че БСП са крадливо племе не е виновен ЕС,те са свикнали да крадат и без да се отчитат,за това ни спират всичко и ни гледат като трета странна,защо БСП и нейните патерици,се усраха в Европа,трябва ни само 10 години без БСП и ДПС в властта на България и ще се оправим.