Стойнев не вярва, че ни спират европари заради "Южен поток"

Няма нарушение на правилата за търговете, категоричен е министърът
Обновена: 4 юни 2014 17:53 | 4 юни 2014 17:33,
115
Стойнев не вярва, че ни спират европари заради "Южен поток"
Снимка: архив, Булфото

Министърът на икономиката и енергетиката Драгомир Стойнев не вярва, че заради "Южен поток" на България се спират пари по оперативни програми.

"Чувам коментарите и на президента Плевнелиев, и на опозицията, че едва ли не заради "Южен поток" започнаха да ни се спират оперативни програми. Аз лично не вярвам в това, считам, че ЕК винаги е действала обективно и задачата ни е всичко да бъде изчистено", коментира Стойнев, след като беше изслушан по актуални теми в икономическата комисия в Народното събрание.

Още по темата
"Южен поток България" не е публична, а проектна компания, не харчи публични средства, затова и няма нарушение на правилата за провеждането на търговете за избор на изпълнител на проекта, изтъкна Стойнев.

"Южен поток България" е съвместна собственост на Газпром и Българския енергиен холдинг (БЕХ), припомни още Стойнев и допълни, че държавата не плаща за реализацията на проекта, но ще се съобразим с изискванията на Европейската комисия.

Стойнев беше категоричен, че процедурата на ЕК не го притеснява и страната ни може да отговори така, че тя да бъде спряна.

Министърът коментира още, че няма информация за спиране на средства по ОП "Конкурентоспособност". По време на изслушването в комисията обаче той призна за пет проекта по тази програма, които се проверяват от Европейската сметна палата. Одиторите са изискали още информация по тези проекти, които са били одобрени в периода 2010 -2011 година.

Новата програма за подкрепата на конкурентоспособността на бизнеса вече е одобрена от правителството и изпратена в Брюксел за съгласуване. Надеждата на Драгомир Стойнев е програмата да бъде одобрена бързо и от септември да тръгне и първата мярка по нея. Желанието на бизнеса е това да бъде за технологична модернизация.

По време на т.нар. "блиц контрол" в икономическата комисия Стойнев коментира, че Министерството следи внимателно ситуацията в Русия и Украйна, но на този етап няма информация за отказани чартърни полети от Русия, нито притеснителни данни от туроператорите, обясни още министърът.

Ситуацията е деликатна и се търсят начини за излизане на нови пазари. Затова и правителството е отделило пет пъти повече средства за реклама и участваме в повечето туристически изложения по света, каза Стойнев.

Още новини за икономика и политика четете в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
abe Stojnef, kade v dogovora za polu4avane na [arite e upomenato 4e ako zalitnete po potocite 4e sha vi saprat money-to za mostetata?niam takava klauza za nekakvi potoci, bah4i i ru4ei, pa bilo to ot sever, iug ili tanganaika.da go duhat EUcite. i e kraino vreme da im pratis edno teskere 4e se radvas kak se bezpokoat
89
3
 
4
 
! Отговори
ognyanz преди 9 години
Правителството е отделило пет пъти повече средства за реклама - това е нещо, което отдавна трябва да стане. Разчитаме много на туризма, и държавата трябва да помага, колкото може.
88
11
 
9
 
! Отговори
От ЮАР преди 9 години
Тая тръба няма да стане. Колхоза да си я завре някъде. На нас не ни трябва 4 поколения да изплащат милиардите, които русофилската клика ще прибере в дълбоките си джобове. На русофилите пожелавам чемодан-вокзал-москва и после към Сибир .Армията от бивши военни, милиционери и членове на БКП, както и подържащите ги *** и малогратмотни избиратели на червената чума - споко, малко сте и вашата няма да стане! Мнозинството сме свободни хора и не искаме да имаме нищо общо с руската ***!
87
7
 
6
 
! Отговори
Заварчика преди 9 години
Така като го гледате си помислете следното. В момента пълни гащите и си вика. Ех колко ми е добре на д....о, топло, топло. Нищо, че смърди та не се трае, важното е че ми е топло на д....о. Очаквайте в скоро време , да внесат за обсъждане в НС предложение за промяна на зеления цвят на трибагреника със син. Бай Тошо старото *** не успя да ни направи 16 република но тези ще успеят. Не съм русофоб, но не съм и ***. Язък ти и за Сорбоната и за образованиет. А сега ходи и върти главата в НС.
86
2
 
11
 
! Отговори
шжьък преди 9 години
Аз само да питам тези които знаят нещо по въпроса.Волния беловлас златен пръст да не е в момента в "полагаема отпуска" или е само "гарнизон с преспиване"???
85
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как беше оня виц за шопа дето като видял жираф във зоопарка..Те такова животно нема.Казва му се в прав текст че спират фондовете ....а той няма ..не е верно
84
6
 
9
 
! Отговори
Другарю, преди 9 години
оди пий един руский одеколон с твоите братя по оръжие и ще спреш да вярвай.
83
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Колкото и да се пеняват ***, колкото и да се скъсват да лижат дирниците на масоно-ционистките си господари, ПАТОКА ще се строи и България ще има евтин газ - от Русия.Кенийската абезяна - да го дуHа.
82
7
 
8
 
! Отговори
за 98 преди 9 години
Тръбата ще се строй. Точка. А за продажниците антибългари - пишете си , пишете си, не ни пречите.
81
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пелтек ли си къв даже и името не ти знам..Разкатахте ни държавицата пумий долни..Скоро ще си плащате , но този път не с нашите пари , а чисто физически.ТЪРПИНИЕТО БАВНО , НО СИГУРНО НИ СЕ ИЗЧЕРПВА!!
80
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"ИВАН, ЗНАЕШ ЛИ С КАКВО УДОВОЛСТВИЕ ПРОЧЕТОХ ПОСТА ТИ- ДАНО ДА СЕ СЛУЧИ, НЕЗАВИСИМО КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ОТНЕМЕ,..."Не са ти ясни нещата.. по добре само чети...не коментирай. За добро ти го казвам. Да не се изложиш някъде, където ще има значение за теб.
79
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До: Анонимен "Тръбата ще се строй! Точка."Тръбата ти върви с бор в задния ти двор
78
3
 
2
 
! Отговори
conservator преди 9 години
БЕХ е публична компания.
77
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ИВАН, ЗНАЕШ ЛИ С КАКВО УДОВОЛСТВИЕ ПРОЧЕТОХ ПОСТА ТИ- ДАНО ДА СЕ СЛУЧИ, НЕЗАВИСИМО КОЛКО ГОДИНИ ЩЕ ОТНЕМЕ, ВЪПРЕКИ ЧЕ НЕ РАЗБИРАМ- КИТАЙ И РУСИЯ СА ИЗКУПИЛИ ГОЛЯМАТА ЧАСТ ОТ ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА САЩ, КОЙТО Е 16 ТРИЛИОНА И АКО РЕШАТ, ТОЧНО УТРЕ МОГАТ ДА ФАЛИРАТ ТАЗИ ПРЕСТЪПНА ДЪРЖАВА- ЧУДЯ СЕ ЗАЩО НЕ ГО ПРАВЯТ.
76
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За затвор трябва съд....за съд трябва прокурор...те и те купени....чудя се как да се оправим с крадливите ***, които искат да изпратят децата си да учат на запад с рушвети, получени от руски газ...
75
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само антибългарин може да се обяви срещу южен поток. Писна ми! САЩ са добрите, руснаците са лошите. Истината е, че янките горещо желаят да прекъснат всякакви търговски връзки между Европа и Азия, защото са на ръба на катастрофата, а започне ли енергичен стокообмен, направо фалират. Първата стъпка - отвързване на цените на петрола от долара, вече е направена между Китай и Русия.И понеже нямат време, ще разпалят война, няма начин и ние да не изгорим.
74
6
 
5
 
! Отговори
до Иван преди 9 години
Иван ли си ли си-и като русия и Китай видят сметката на САЩ ти не се ли сещаш,че ти ще си си абсолютно същия мрънкаш загубеняк.Никой не обича мързеливците.
73
6
 
8
 
! Отговори
Дарвин преди 9 години
Абе и аз не вярвам,че един народ може толкова да е затъпял, че да търпи абсолютните лъжи и некадърността и алчността на бсп,дпс и атака,но е факт.
72
6
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
След толкова уроци ,не можахте да обучите избирателите си ,листата си не можахте да подредите ,една година само анализирате ,а всъщност нещата са много прости.Не ставате.Каквото и да докоснете, се разпада.
71
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тръбата ще се строй! Точка.