"Атака" внесе сигнал в Сметната палата срещу ББЦ

Имало сериозни нарушения при отчитане на дарителите на ББЦ
Обновена: 9 юни 2014 20:03 | 9 юни 2014 17:31,
51
"Атака" внесе сигнал в Сметната палата срещу ББЦ
Снимка: архив, Булфото

Депутатът от ПГ на "Атака" Миглена Александрова внесе сигнал в Сметната палата за сериозни нарушения при отчитане на дарителите на "България без цензура" /ББЦ/, съобщиха от пресцентъра на политическата партия.

Според представителите на "Атака" 168 души, посочени в отчета на ББЦ като дарители, не са представили исканата по закон декларация за произход на средствата, когато те надхвърлят размера на минималната работна заплата.

От "Атака" посочват, че тази декларация липсва в отчета, публикуван в официалния сайт на Сметната палата.

Видно е от публичния регистър към Сметната палата, че липсват извлечения от банкови сметки, както и по никакъв начин не е видно, че сумите, надхвърлящи 1000 лева, са преведени по банков път, е посочено в сигнала. От описаните 168 дарения 96 са за суми, надхвърлящи 1000 лева, уточняват от "Атака".

Имаме основание да твърдим, че коалицията на ББЦ, ВМРО, ЗНС и "Гергьовден" е злоупотребила с лични данни и е вписала като фиктивни дарители в отчета си лица, които не са участвали в дарителската кампания, се посочва в сигнала.

Те искат да бъде извършена проверка от Сметната палата за съответствие между размера на дарените или предоставени средства и размера на доходите на дарителите за периода 2009-2014 година.

От "България без цензура" заявиха, че сигналът“, внесен от "Атака", е "неграмотен и абсолютно неоснователен". "Дарения са извършвани както на коалиция „България без цензура“, ВМРО, ЗНС и Гергьовден, така на ПП „България без цензура“, което не налага оповестяване на дарителски декларации. Задължението за предоставяне на банково извлечение за даренията трябва да бъде представено до 30 дни след приключването на предизборната кампания и това ще бъде извършено в срок", казаха от партията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.