Вот през лятото ще бъде в интерес само на Станишев!

Румен Петков: Така ще се обслужат купувачите на гласове
Обновена: 10 юни 2014 15:42 | 10 юни 2014 15:42, Красимир Ангелов
22
Вот през лятото ще бъде в интерес само на Станишев!
Румен Петков. Снимка: БТА

Предсрочни парламентарни избори през лятото ще обслужват купувачите на гласове, прогнозира бившият депутат от БСП и настоящ член на АБВ Румен Петков.

Той подкрепи твърдението си с доводите, че тогава е отпускарският период и на практика е невъзможно да бъде организирана смислена предизборна кампания, която да достигне до повече хора и да ги мобилизира да гласуват.

“Аз мисля, че "избори веднага" не е добро решение - то ще донесе ново отвращение на хората към политиците и ще бъде в интерес само на Сергей Станишев”, добави бившият вътрешен министър, цитиран от БТА.

Както Dnes.bg съобщи, по-рано днес лидерът на БСП Сергей Станишев се обяви за провеждането на незабавни предсрочни парламентарни избори. По думите му избори през юли са възможен и реалистичен вариант и това е най-добрият вариант за страната. Преди дни на пресконференция Станишев се обяви за избори в ранната есен, но не и незабавно.

Румен Петков коментира, че подобен вот няма да бъде полезен и оздравителен за обществото като цяло, а ще се отрази неблагоприятно на политическата система и на българските институции.

Румен Петков поиска изборите да се проведат в периода октомври-ноември, но прогнозира, че може да се стигне до предсрочен вот и още през септември.

Бившият депутат посочи още, че няма как този парламент да постигне консенсус по задължителното гласуване и такова няма как да има за следващите парламентарни избори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
... republikata E ISTINSKIA GENOZZID, tia E ISTINSKIA GENOZZID srestu VSSICHKI BALGARI, ne samo srestu tiurkoGOVORASTITE BALGARI, a MNOGO POVECHE srestu slovoGOVORASTITE BALGARI, koito ssa Dali 500 - 600 000 / 500 - 600 HILADI / ZZERTVI za 50 - 60 godini REPUBLIKANSSKO ROBSSTVO, unistozzavani v STOTIZZI LAGERI, ZATVORI i PSSIHIATRICHNI KLINIKI ot republikansskite UBIIZZI, PRESSTUPNIZZI i KRADZZI... ZZarstvo Balgaria i Tarnovsskata Konsstituzzia, GERBA 1930 godina, NAZZIONALNIAT HIMN '' SHumi Maritza '' i NAZZIONALNIAT PRAZDNIK 22 SSeptemvri - DENAT na NEZAVISSIMOSSTTA SSa EDINSSTVENO ZAKONNITE
17
0
 
0
 
! Отговори
az sam преди 9 години
kakvi izbori! molia vi se. nedeite taka! neka si izkarat mandata, vsichko shte se naredi i shte se opravi. i kato mu doide vremeto shte si izbirame tozi i onzi. :)))) Izbori sled dazd ot prazni obeshtania.... iskame Kostov i Simeon da doidat. 800 dni, molia vi!
16
7
 
4
 
! Отговори
Това е зрелище! преди 9 години
В разгара на лятото ще можем да се избъзикаме с политиците. Най-зрелищно ще е да гласуваме за Станишев -тогава най-емоционално ще е ругаенето на Борисов. И двамата са ***, но Борисов много се ядосва и вдига кръвно. Хляб за нас няма, но поне зрелища можем да си направим сами.
15
3
 
2
 
! Отговори
социолога преди 9 години
тоя плазмодий петков, не се ли усеща, че хората не искат стари мазни продажни муцуни като неговата, че да млъкне малко и да се вдигне %-та на първанов !??
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тук Румен Петков е много прав. Не бих гласувал за АБВ, но признавам, че са по-нормални от БСП, ДПС, Бареков и т.н. Аз съм за Реформаторския блок.
13
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много си прав Петков.ОСТАВКА НА НАГЛИЯ МАЗЕН ОЛИГАРСКИ!
12
0
 
23
 
! Отговори
СЕРЖ преди 9 години
Ай стига с простотиите на Станишев, какви избори баш в пика на сезона? Ясно, че целта е само бабите и *** да гласуват. Драйфа ми се от тоя съсел вече. Не може ли да се държи като мъж и да спре с к*рвенските номера. Избори септември, не по - рано.Аман от селски номера!
11
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До хНай ми е яко когато един крадец комунист, плюе друг крадец комунист. БСП ДПС и палячовцете ББЦ на Барекооф са малки слаби хорица с малки душици.-------------------Това е вярно, но ако си мислиш, че мутрата е голяма работа, само защото надува бузи, дълбоко се лъжеш.
10
3
 
12
 
! Отговори
Momo преди 9 години
Мен не ме бърка кога ще са изборите. Когато и да са все ще намеря време и начин да гласувам, щом имам желание.А тези отдолу какво реват?Първо реват, че нямат пари, после се оказва, че всъщност лятото са на почивка масово и няма да гласуват.Последно?Нямате пари или ще ходите на почивка?Нямам спомен българинът да е бил доволен някога от нещо. Все нещо не му е наред, все нещо се оплаква.За мен колкото са по-рано изборите е толкова по-добре, защото в момента това управление убива държавата.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До galinski A след изборите ако се стигне до там че да няма две партии имащи общо 121 или повече депутата - знаеш ли колко "навреме" ще е готов бюджета?
8
2
 
8
 
! Отговори
Рали1 преди 9 години
Както е тръгнало,до есента ще я има ли БСП?За това по-скоро е бързането. Цели структури минават към АБВ,катастрофата на евроизборите,коалицията с ДПС им изяде главата,срама 15/15...Да си припомним от миналото и да не забравяме- на днешният ден е извършен Деветоюнския преврат 1923 г.!10 юни- 24 години от първите демократични избори, много надежда ,но и много загубена вяра през годините!!
7
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
*** И ПЕНСИОНЕР ОТПУСКА НЕ ПОЛЗВАТ .ЯКО ПЛАЩАНЕ И ЛАПАНЕ ЩЕ ПАДНЕ.
6
1
 
9
 
! Отговори
galinski преди 9 години
По-добре изборите да са по-рано за да може следващото правителство да си изготви проектобюджета и да си го гласува.. Обратния вариант би довел до преструктурирана на бюджета, в сличай, че новото правителство е ориентирано към друг вид политика(друго мнозинство в парламента)
5
1
 
12
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 9 години
Всички...сериозни политици не искат избори през...лятото,защото кукловодите дето им дърпат ...конците се стягат за...почивка на Карибите,или на остров Тамбукто.
4
10
 
5
 
! Отговори
Dobre преди 9 години
Добре, че този си отиде от БСП, едно грозна мутра по-малко.Полу-разложен политически труп.
3
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Днес не чух Станишев да е толкова ентусиазиран за задължителното гласуване??? Какво стана другарю, защо даде заден ход? Уплашихте се, че с ДПС няма да сте фактор, нали?
2
7
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е. *** и пенсионерите не ходят на почивка и е лесно да бъдат мобилизирани и лятото.
1
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ами то е ясно че само несериозни политици като Станишев могат да искат избори през лятото