Найденов доволен: Полагаме последния метър от оградата с Турция

Цената й излязла малко над 7 млн. лева
Обновена: 9 юли 2014 16:00 | 9 юли 2014 16:00, Анисия Иванова
17
Найденов доволен: Полагаме последния метър от оградата с Турция
Ангел Найденов Снимка БТА

Министърът на отбраната Ангел Найденов обяви, че днес се полага последният метър от основната част на защитното съоръжение по южната ни границата с Турция. След заседанието на Министерския съвет той подчерта, че на практика там ще имаме защитна ограда от 30 км по права линия, както е заложено по проекта.

Изграждането на оградата по границата с Турция бе наложено заради сериозния бежански поток от Сирия през есента на миналата година.

Още по темата
Найденов обясни, че през следващите от седем до десет дни предстоят довършителни работи и допълнително полагане на режеща тел тип „Брун“. След това ще се назначи комисия и ще се извършат приемо-предавателни дейности, за да може МВР да получи и стопанисва съоръжението.

Найденов обясни, че няма промяна в цената за нейното изграждане. „Тя е в рамките на тези малко над 7 милиона лева, колкото е по разчетите на проектанта“, каза той.

Както Dnes.bg писа, в началото на 2014 г. премиерът Пламен Орешарски поиска проверка, за да се установи как цената на оградата е скочила от 5,1 млн. лв. на 9,6 млн. лв. Инспекторатът към МС откри редица нарушения и препоръча на министрите на отбраната и на вътрешните работи да предоговорят цената и да накажат виновните.

Министърът подчерта днес, че отделно от тези 7 млн. лв. около милион и половина лева са за сметка на военното министерство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И ток пуснете и съвсем надуйте цената, да ви счупим
12
0
 
4
 
! Отговори
БАТ САЛИ ЕООД преди 9 години
ток да пускам ли по оградата, колега Наиденов?
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Браво!!! Бате ти Бойко напълни България с ***, докато си строеше магистралите, карай - те и за каруци стават, и за афганистанци
10
2
 
8
 
! Отговори
Реформатор преди 9 години
Бат Бойко го критикуваха , че всеки ден режи ленти и ,че бетон не ядем. Тези тюфлеци от сегашната тройна коалиция една ограда от бодлива тел не могат да опънат!
9
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПОСТРИХМЕ ОГРАДА НА ТУРЦИТЕ! СПЕСТИХА СИ 7 МИЛИОНА! В МОМЕНТА СТРОЯТ БЕТОННИ ОГРАДИ, КАТО БЕРЛИНСКА СТЕНА ПО ВСИЧКИТЕ СИ ГРАНИЦИ!СТАНДАРТЪТ ИМ СЕ ПОВИШИ И НЕ ИСКАТ КОНТРАБАНДА!ЕДИН ОТ НАЙ - ГОЛЕМИТЕ ИМ ПРОБЛЕМ Е БЪЛГАРСКАТА ГРАНИЦА И ТИРОВЕТЕ ИДВАЩИ ОТ БЪЛГАРИЯ!МНОГОКРАТНО ВЕЧЕ ЗАЛАВЯТ, КАМИОНИ НАТЪПКАНИ С ОРЪЖИЕ, ИДВАЩИ ОТ БЪЛГАРИЯИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ТЕОИСТИЧНИ ОРГАНИЗАЦИИ, ПОСЛЕДНИЯТ ПЪТ БЕШЕ ХИМИЧЕСКО!
8
0
 
2
 
! Отговори
кшщ преди 9 години
До 4epaНе така,при магистраля краденето беше къде по успешно.
7
0
 
9
 
! Отговори
rm преди 9 години
е как няма да е доволен, от прогнозни 2-3 месеца за издигането и, само с половин година закъсняха.
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е КАК НЯМА ДА Е ДОВОЛЕН. КОЛКО ЛИ МИЛИОНА ГУШНА ОТ ТАЗИ ОГРАДА ЩОМ ЦЕНАТА И СКОЧИ 3 ПЪТИ. НЕ ВИ ЛИ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ ,ЧЕ КОМУНИСТИТЕ КАТО СА НА ВЛАСТ ВСИЧКИ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЛЪЧКИ ПРИ ТЯХ СА В ТРОЕН РАЗМЕР !
5
0
 
3
 
! Отговори
nedkodd преди 9 години
Найденуф,найденуф,а бе найденуф знаиш ли колко адвокати и прокурори,да бе ваште прокурори и ваште адвукате ти се точат,точат та чак лигите им капят??? Мноооого пари щети трябват да оттървеш панделата,а конфискацията и т.н.... Големи кражби,големи дела , големи пари.... това не е сценарий за нов криминален филм???
4
0
 
6
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Оградата е построена, за да се спре вноса на развалено свинско. Радвам се, че я завършихме и се надявам да работи. Толкова за мнението за съседната ни туркия.
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Значи, оградата е готова месеци след като потокът бежанци намаля, на цена около 2 пъти над обявената в началото от 5млн. Поредната добре открадната работа...
2
2
 
17
 
! Отговори
4epa преди 9 години
ТАКА СЕ КРАДЕ -5 ПА ПОСЦЛЕ 7 И НАКРЯ 9милиона-ДА ЖИВЕЕ БСП -ЗА ДА ИМА КАК ДА СЕ КРАДЕ
1
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Начи пак е около 9 милиона.