Бареков: Борисов и Местан искат да фалират държавата

Планът бил октомври Борисов да дойде като спасител
Обновена: 10 юли 2014 14:44 | 10 юли 2014 14:16, Камелия Цветанова
128
Бареков: Борисов и Местан искат да фалират държавата
Николай Бареков. Снимка:ББЦ

Лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДПС Лютви Местан искат да фалират държавата изкуствено чрез актуализация на бюджета. Това твърдение дойде от председателя на ББЦ Николай Бареков.

Според него Борисов и Местан ще се опитат да използват случаят с КТБ, за да постигнат целта си.

„Има сделка между ГЕРБ и ДПС и тя е по отношение на актуализацията на бюджета. Днес ще излезе докладът за КТБ, около 5 милиарда е дупката там и ще трябва да се покриват тези пари отнякъде. Има няколко опции, но Борисов настоява за актуализация на бюджета и виждам, че ДПС го подкрепя, защото иска актуализация на бюджета на НЗОК. С тези 300 милиона за НЗОК и с тези милиарди за КТБ излиза, че дупката тази година в бюджета ще надвишава сигурно 5 милиарда“, заяви той. Бареков смята, че по този начин дефицитът ще надхвърли 3%, колкото трябва да е  според европейските критерии и тогава „няма да има държава в ЕС, която да ни търпи“.

„Планът, който са измислили Борисов и Местан, е да фалират държавата изкуствено, за да може октомври да дойде като спасител Борисов, това е планът и ще използват за случая КТБ“, обвини още лидерът на ББЦ.

Според него е редно и прокуратурата да направи проверка в КТБ и да разбере какви кредити и на кого са давани.

Преди да разкрие вижданията си за отношенията между ДПС и ГЕРБ, Бареков се срещна с председателя на парламента Михаил Миков, който не му даде думата да се изкаже от парламентарната трибуна.

Мотивът на Миков е, че Бареков като евродепутат няма право да говори от парламентарната трибуна освен по въпроси, свързанис ЕС, а намерението на лидера на ББЦ е било да се изкаже за бюджета.

Заради това обаче независимият депутат, който е част от ББЦ, Румен Йончев ще внесе искане в програмата на Народното събрание за следващата седмица да се включи изслушване на премиера Пламен Орешарски по въпросите за еврофондовете. По този начин думата ще може да вземе и Бареков.

Точката не е договорена с останалите политически сили, което означава, че най-вероятно няма да бъде включена в дневния ред.

„Много ми е интересно да чуя оценката за нашата партия на БСП, ДПС и ГЕРБ и ако кажат, че не трябва да влизам в залата, ще покажат, че се страхуват от нас“, коментира Бареков.
 
Той обаче направи уговорката, че е готов след изборите да подели властта, ако я спечели, с ГЕРБ и БСП, и категорично изключи общи действия с ДПС и „Атака“.

Предложението му е, ако е първа политическа сила, да даде половината от министрите на ГЕРБ или на БСП, при положение че те приемат програмата на ББЦ.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този видиотен примитив ходи от медия в медия и говори простотии. Няма ли някой най-после да ни освободи от наглото му присъствие. Все пак някаква мярка в думите трябва да има. Разбрахме, че делата му са без мярка в далаверите. Какво чака още прокуратурата, та не го прибере, където трябва.
90
0
 
4
 
! Отговори
ЦВЕТА преди 9 години
Да,възможно е тези двамата да искат да фалират държавата.Но аз се питам какво искаш ти,Бюреков ?Като те гледам все нареден до "величия",стремящи се да контролират всичко в страната ни,дори живота ни,дори и въздуха който дишаме,стигам до извода,че едва ли те боли за народа.Кажи си Бюреков,ти какво искаш,но честно,без да лъжеш и увърташ.Аз ще ти подскажа твоята истина,която не е трудно да прозре всеки средно интелигентен българин.Ти искаш парче от БЮРЕКА и то,колкото се може,по голямо !
89
0
 
3
 
! Отговори
желко преди 9 години
Тия депутати съсипаха всичко в България,народа мизерства,но нашите депутати си вземат заплатите,субсидиите,не ходят на работа,или ако ходят не вършат нищо,до кога ще търпи народа не знам.На тия хора трябва да се потърси сметка,а не да ги избирате отново,или на повечето от народа му е хубаво,може да е мизерия но е сладък живот,о тъпотио бългатска ти нямаш край,затова народа ще плаща за всичко което ви дойде на ум во веки веков.
88
1
 
6
 
! Отговори
Ами... преди 9 години
колко мозък можеш да извадиш от един - 1-2 гр. Само ББ даде точно определение на този льохман.
87
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бареков ти си емоционална лезбийка
86
1
 
13
 
! Отговори
Божо преди 9 години
бардуков как ще изхранва кърлежите около себе си , като вече не останаха кебапчета и за собствената му *** !!! ГНУС АНТИБЪЛГАРСКА !!! кремъл прехвърля южните парични поточета към това дълго нищо, което надминава по гнусотия и онова дребно нищо с бялата коса, на което вече не си спомням името !!! От уважаващ Русия се превръщам в дразнещ се от кремъл !!!
85
0
 
5
 
! Отговори
аман вече преди 9 години
Поредният спасител.
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Както виждам в последните дни на повечето хора започва да им става ясно, личи по коментарите вече. А тия като барека бюрека и оня дето влезе в банката като слон в стъкларски магазин бял ден да не видят.
83
0
 
7
 
! Отговори
ген.Луков преди 9 години
ВЕРНО,ВЕРНО ........Ами *** като какъв се явява през юли...?Общо взето всички *** в едно гърне!
82
18
 
14
 
! Отговори
АНТИ преди 9 години
Гробари, Гербари истерясали,всичките сте тикви изфирясали!
81
0
 
2
 
! Отговори
igia преди 9 години
aroganten partien teror psihyasva bg narod, yasik :(
80
3
 
14
 
! Отговори
Венелин преди 9 години
Явно някои хора хич не са наясно. КТБ сигурно има вземания, но мен това не ме интересува. Аз искам на 21-ви да си изтегля всичките пари! Всеки нормален човек ще направи същото, най-малкото, защото намалиха лихвите и никой вече няма изгода да си държи парите там. Тези *** трябва да дойдат от някъде.Евентуално след време със вземанията на банката те ще се върнат, но в момента те са разход. За това се казва "изкуствен фалит".А Бойчето пищи, че държавата е фалирала още от преди кризата с КТБ...
79
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не бе Боклуков, планът е да те разпънем на жълтите павета и кучетата да те опикават всяка вечер!!!
78
0
 
24
 
! Отговори
критик преди 9 години
ей Бареков *** такъв
77
1
 
18
 
! Отговори
Дюнера преди 9 години
Бюреков,за твоя информация,която вече е офицялна ББР е откупила от КТБ 300 мил. лева дълг на БулгарТабак АД.Така,че още преди две седмици е започнала процедура за рекапитализация на КТБ.От затварянето на КТБ вече има събрани пари към 600 милиона лева.Това е само до тук.Дупката е максимум в най лошия случай 1 мирлд. лева в никакъв случаи повече.И тази дупка е от масовите тегления 8 дни по 300 мил. лв. на ден.Нека си попални дупката в главата този ***.*** като *** г-с Бюреков.
76
1
 
11
 
! Отговори
спасител преди 9 години
Ще избера този, който предложи единствените адекватни решения за преодоляване на кризата.А те са:За НЗОК - незабавно спиране на безплатното лечение на неосигурени ромиЗа Банките - ограничаване на функциите на БНБ, защото пречи.За цялостната бюджетна политика - орязване разходите на чиновниците и на първо място на полиция, армия, съд и прокуратура. И без това доказаха, че не стават за нищо поне пари да се икономисат, че да има за важни неща.Всичко останало са ала-бала глупости.
75
11
 
11
 
! Отговори
аз преди 9 години
Бойко спасител :))). Те такова животно няма как да има. Този ако няма там един резерв от 5-6 млрд. да си харчи няма как да се задържи да управлява и седмица :))). Кат го слушам кат виден опозиционер кви ги плещи - скок на тока с 40-50%, увеличение на цените на ВЕИ, скок на осигурителните вноски, намаление на услугите покриване от ЗК, банкова ваканция и т.н. тоя на втория ден ще бъде изметен :)).
74
9
 
6
 
! Отговори
10 заповеди на Буда преди 9 години
Само Буда е Бог твойПази снимката на БойкоНе изговаряй напразно името БорисовоШест дни работи седмия играй мач като БокоАгитирай за ГЕРБ ще живееш дългоНе убивай Постната пица на Дянков сама води до самозапалванеНе прелюбодействай Буда жена няма и не му трябваНе кради Буда само усвоява пари на европейските данъкоплатциНе лъжи Буда само променя мнението си на 24 часаНе пожелавай апартаментите на Цецо-може да ги е завещал на ГЕРБ
73
0
 
20
 
! Отговори
Дюнера преди 9 години
Ей Бюрек,как така дупката е само 5 милрд. не е ли 10 милрд. или 20 милрд.,а може да и 30 или по добре 50 милрд!!! Абе *** скъсан ама толкова с *** и ограничен,че няма на каде повече.КТБ ес собственик на 80% на ВиВаКом,собственик е на Петрол Холдинг и на много други Дружества.Дупката била 5 милрд. *** как ще стане това като има над 6 милрд. активи нарежда се на 4-място по активи в България.Ти си един *** с голямо П.
72
0
 
10
 
! Отговори
80 преди 9 години
До анонименАнонимко няма как Бюрека да подаде сигнал до никой защото плещи глупости. Изобщо действа на принципа на Гьобелс - казваш пълна лъжа и чакаш да видиш дали ще почнат опровержения или не. Ако някой почне да го опровергава ще реве, че щом се оправдава значи е виновен. Ако не последва реакция ще тръби, че е прав и за това другите мълчат :).Утре излиза доклада и бас ловя, че ще се окаже, че дупката, ако има такава е под 500 млн., което за банк. система в БГ си е постижение.