БСП ще подкрепи решението на кабинета за бюджета на НЗОК

В момента в Касата няма дефицит, обяви Емил Райнов
Обновена: 10 юли 2014 15:06 | 10 юли 2014 15:05, Камелия Цветанова
5
БСП ще подкрепи решението на кабинета за бюджета на НЗОК
Емил Райнов. Снимка: Булфото, архив

След като вчера правителството не реши дали ще се актуализира бюджетът на НЗОК, от БСП обявиха, че ще подкрепят решението на Министерския съвет, каквото и да е то.

"БСП ще подкрепи решение на Министерския съвет за това налага ли се актуализация на бюджета на Здравната каса", увери зам.-председателят на здравната комисия Емил Райнов, но така и не стана ясно обаче какво решение очакват социалистите.

Още по темата
Във вторник беше постигнат консенсус между ГЕРБ, ДПС и БСП за актуализация на бюджета на  Касата, но въпреки своите собствени обещания здравният министър Таня Андреева така и не внесе законопроекта на заседанието на кабинета в сряда.

"Правилата са следните: НЗОК предлага, Министерството на здравеопазването вкарва в Министерски съвет. Оттам МС преценява, вкарва какво предлага в парламента и ние гласуваме. Да видим какво предлага Министерски съвет“, каза Райнов.

По думите му обаче в момента в НЗОК няма дефицит.

"Към днешна дата, доколкото знаем, касата е редовен платец. В тази държава всеки нещо иска, вероятно има своите основания. Но нека оставим професионалистите да си свършат своята работа. Ние очакваме Министерски съвет да разгледа въпроса и евентуално, ако има проблем, да предложи решението на проблема", изтъкна той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: НЗОКЕмил Райнов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
неотложно е преди 9 години
Ревизия на наличните средства и преразглеждане на разходите.Да отпадне прословутата "Второ мнение " или ако се запази да бъде за сметка на този ,който го иска.Ресурса на НЗОК е солидарен и е за покриване на най- неотложните нужди на плащащите здравни вноски. Аналогично на задължителното осигуряване при МПС -тата.Ако искаш екстри -" Медико"- Каско - чисто частно или допълнителен доброволен фонд.Има начини!
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тия *** така се държат, като че ли спасяват държавата от самите тях
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тъй като кабинетът се ръководи от Боянските сараи, и всичко което Орешарски казва ,му е предварително спуснато от канцеларията на Доган, то това изказване на БСП звучи така: БСП подкрепя ДПС в ръководеният от нея султанат.
1
1
 
8
 
! Отговори
:-) преди 9 години
После ка да се върнеш в тази провалена държава?!?