БСП закъсня да сложи край на ерата "Станишев"

Политолог: Кандидатите да оглавят БСП впечатляват с бройка
Обновена: 10 юли 2014 21:55 | 10 юли 2014 21:29, Веселина Йорданова
43
БСП закъсня да сложи край на ерата "Станишев"
Централата на БСП на "Позитано". Снимка: архив, БулФото

За първи път от последните 15 години е трудно да се каже кой ще спечели лидерския пост в БСП, коментира социологът доц. Александър Маринов предстоящия конгрес на левицата на 27 юли.

По думите му не е изключено на самия конгрес на партията да се появи друга кандидатура, тъй като лансираните шест „не впечатляват с кой знае какво освен с бройка“.

Още по темата
Шестимата спрягани кандидати за поста на Сергей Станишев, който поиска избор на нов председател, след като все пак реши да стане евродепутат, са Драгомир Стойнев, Мая Манолова, Янаки Стоилов, Корнелия Нинова, Георги Кадиев, Жельо Бойчев.

„Тези личности не са впечатляващи, защото нито една от тях не изразява същинска, дълбока промяна в начина на правене на политика и в откъсването на БСП от обвързаностите, които досега диктуваха нейната политика“, посочи Маринов пред БНР.

Според него общото между тях, с изключение на Янаки Стоилов, е, че това са хора, които нямат реален политически опит.

По думите му предстои да се види не само коя личност ще оглави БСП, а и как тази промяна ще изразява една много по-сериозна и по-цялостна политика.

Според него краят на ерата „Станишев“ е дошъл много отдавна. „Сега очакваме да бъде узаконен този край, защото краят на една ера на един политик идва с неспособността му да изпълнява своите функции, в случая да бъде ръководител, да води една партия. Станишев отдавна не е в състояние да изпълнява както трябва тази функция, смята социологът.

Маринов коментира, че много преди да се заговори открито, е било ясно, че соцлидерът води БСП в лоша посока.

Това, че БСП закъсня толкова време да сложи край на тази ера “Станишев“, е един голям минус и тя ще плати за това независимо какви решения взема оттук нататък, каза още той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
2
 
! Отговори
доброжелател преди 9 години
То по принцип закъсняха да закрият мафията БКП/БСП.
27
0
 
10
 
! Отговори
ИВО преди 9 години
Е,да,закъсняха да сложат край на времето на Станишко-екзекутора на БСП,но за сметка на това,той успя да се насиса,както се казва, по табиет.Така,че....дреме му.Вместо да му сложат раирани дрехи,той ще ни представлява в Брюксел,което е позор за България.Не трябва ли там да ни представляват най авторитетните,умните и можещите ?
26
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кадием е подходящ за нов председател -
25
2
 
8
 
! Отговори
асд преди 9 години
Вълка козината си мени предизборно, за да лапнат шараните.
24
2
 
5
 
! Отговори
Дядо Йоцо преди 9 години
Гледайки кандидат-Гранд Леваците,които са предложени-тоя левак(пардон -левичар) който ще изберат ще е същия левак(пардон -левичар)като предишния...В крайна сметка-докато има *** ще има и касапи.А *** има....Бол....
23
3
 
7
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Промяна и БКП??Това е невъзможно.Променя се нещо младо , тия сто годишните немогат.Тихо мъртвия казал: не , комунист.Автора го е написал много точно.
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Кои бяха бсп?
21
4
 
25
 
! Отговори
www преди 9 години
И ЧРЕЗ БСП ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ ЗАКЪСНЯ СЪС 70 ГОДИНИ....
20
0
 
16
 
! Отговори
Върл Левскар преди 9 години
Аз имам приятел Ахмед , но ти си предубеден !Мишка президент ? Нападнат с газов пистолет без пълнител .Цирк с продължение ще има , но явно на някои им дойде акъла -не и на тези с желние за доганофщини . АМАН БЕ !ВЪН от политиката /Д/ПОГАНЦИ !
19
17
 
2
 
! Отговори
mehmet преди 9 години
ahmed dogan prezident!
18
0
 
7
 
! Отговори
Върл Левскар преди 9 години
СУPA-фен кой ще гушне комисионните за потока ?Аз и ти ? БЕ !
17
1
 
0
 
! Отговори
Върл Левскар преди 9 години
26ти . Давам ти + за дъното . Маймунска фиеста
16
0
 
12
 
! Отговори
Върл Левскар преди 9 години
Я , какво прозрение ! Ама не съм гербаджия, а антикомунист - да го знаете Господа и другарчета ! От 1300 години България , не съм пропускал гласуване .Вече знаете , защо си позволявам да " плюя " .
15
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма сура, няма мура, ако имаше такова нещо САЩ отдавна да са дъно на океана.Ерата Стани Шеф ще свърши, когато цъфнат налъмите, БСП е партия на едрия олигархичен капитал, а не на робите на труда- работници и селяни. Ще го свалят и ще сложат следващата кукла на конци. БСП ще загуби катастрофално изборите и ще се разпадне като партия. жал ми е за фукарията, ББ не е добра алгернатива и ще продължи с НЯМА ПАРИ, ФАЛИТ И Т.Н.
14
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какъв е този мерцедес, какво е това залитане по запада, който е толкова "лош" ?!? Хората на Бузлуджа миналата година си искаха "социализъма". Какъв пример дават политическите им лидери ?!? Да сменят возилата с евразийски !
13
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Който и да изберем за лидер, искам да му кажа........по добре с ГЕРБ, отколкото с ДПС.
12
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Мисля,че тая коалиция с ДПС беше пагубна за нашата партия. Сега с нов лидер и повече никога с ДПС, мисля, че имаме добро бъдеще. Но и ако сега се заиграем с ДПС, отиваме в небитието.
11
2
 
3
 
! Отговори
Върл Левскар преди 9 години
Пич ! Просто пречиш на темата .190 мега вата излъчване в ефира представяш ли си , че се усеща !Тук се коментират кадри на партия , а не техника , която си сънувал .С уважение !
10
1
 
4
 
! Отговори
Върл Левскар преди 9 години
С.едващият щеси ти !
9
0
 
3
 
! Отговори
Върл Левскар преди 9 години
Ще ги почна поpед.Първия е с чар и специалист - става да го повикат в ново правителство . Второто предложение - да си гледа черешите и неодрусаните сливи !Третото е политик с опит и некорумпиран - партията ще е в крайно ляво .4тири - Боже ! Пази България от зло !Петия възможен - не ти е там мястото пич ! Потенциал + за АБВШЕСТАКА - Кардинал Ришельо да Ви говори нещо ?