ГЕРБ и БСП на различни позиции за скандалите в ДФЗ

Опозицията видя блокирана работа, БСП сигурни, че ще има пари
6
ГЕРБ и БСП на различни позиции за скандалите в ДФЗ
Снимка: архив, БулФото

ГЕРБ и БСП видяха по различен начин скандалите в ДФ „Земеделие“, които доведоха до подаване на оставки на членовете на Управителния съвет на фонда.

Според опозицията това на практика означава, че всички плащания са спрени, а от левицата увериха, че няма как производителите да не получат парите си.

Още по темата
„На практика е блокирана цялата работа на фонда в момент, който е най-важен за страната“, заяви Десислава Танева от ГЕРБ.

Председателят на парламентарната Комисия по земеделие Светла Бъчварова от БСП обаче увери, че земеделските производители ще си получат средствата.

„Това са държавни помощи, които са от миналата година, и има решение на Управителния съвет на фонда за приемане на документи. Същото се отнася и за националната профилактична програма за животните, просто тарифата още не е публикувана в Държавен вестник, но предстои подписване на договори за изпълнението й“, обясни тя.

Бъчварова заяви още, че е изненадана от протеста на ветеринарите, които твърдят, че средствата за профилактичната програма са орязани в пъти, след като на практика те са точно толкова, колкото са били и миналата година, а броят на животните не е увеличен.

Тя обаче призна, че лично на нея не й харесват противоречията между земеделския министър Димитър Греков и Управителния съвет на фонда, защото това вреди на работата и земеделските производители не се чувстват спокойни.

„Има спешно подписване на около 2000 договора от този Управителен съвет. Прекаленото вторачване на лични претенции не ми харесва и трябва да се преодолее в името на подписването на тези договори“, призова социалистката.

Десислава Танева пък заяви, че е притеснена, че върви формален дебат и по Програмата за развитие на селските райони, която не е одобрена от производителите.

Тя прогнозира забавяне на старта на програмата, което означава и блокиране на средства.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До приятелка на мирослаБий за да те уважават приятелко""
4
0
 
3
 
! Отговори
приятелка на миросла преди 9 години
Миро ,койо спрята "активни мероприятия ,от такива умира".Казах ли ти ,че и тебе те чакат само лоши неща-такива ,каквито организира на колегите си от фонда.Всеки рано или късно си тръгва от там,нещастнико .
3
3
 
3
 
! Отговори
аз преди 9 години
Стадото трябва да се стриже! Глупаво стадо. ***, *** народ.
2
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ВЕТЕРИНАРИТЕ ДА ИДАТ ПРИ ДРУГАРКАТА БЪЧВАРОВА И ДА СЕ РАЗБЕРАТ С НЕЯ НА МЯСТО. ДА НЕ СЕ ПРАВИ НА ИЗНЕНАДАНА.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Те и 250000 нови работни места видяха, ама никой освен тях не ги видя.