Кунева предупреди: Готви се кражба с ремонта на бюджета

ДБГ е само за актуализация на парите на НЗОК
10 юли 2014 13:52,
11
Кунева предупреди: Готви се кражба с ремонта на бюджета
Снимка: архив Булфото

Лидерката на „България на гражданите“ Меглена Кунева се обяви против ремонт на целия държавен бюджет, защото се съмнява в „злоумишлени действия“.

Не съм привърженик на актуализацията на държавния бюджет, извън бюджета на НЗОК, тъй като имаме основателни съмнения, че актуализираната част ще бъде неправомерно използвана, написа Кунева в профила си във „Фейсбук“. Тя и екипът й подозират, че актуализацията ще бъде в увеличаване на разходите, вместо в намаляването им. „Това е другият начин да кажем, че се съмняваме в откровена кражба на публичен ресурс“, пише още в поста й.

Още по темата
Затова според движението на Кунева сега не трябва да се актуализира бюджетът, а трябва да се оптимизират разходите в рамките на настоящия бюджет.

Предложението за ремонт на целия бюджет направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов вчера. Според партията му трябва да се промени частта за лимита на дълга, за да може държавата да подпомогне банките.

„България на гражданите“ обаче е плътно зад идеята за актуализация на бюджета на Здравната каса, „за да не плащат гражданите за нереформираната система, останала такава поради липса на политическа воля.

Кунева публикува коментара си от Брюксел, където е за работни срещи и форум на Европейския политически център (EPC) - организацията, която председателства, съобщиха от пресцентъра на партията й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
0
 
! Отговори
КОЛТ преди 9 години
трябвало държавата да подпсмогне банките.Кунева щго за наглосг и некомпетентност е твоето изказване.Точно това се говори.че държавата няма пари и Зравната каса се чуди от кяде да набави спешно средства в пет сектора положението е критично.Нашто Марче се сетила да алармира эа кражби Жъсно е чадо ТИ И КОМПАНИЯ отдавна опоскахте България Няма нужда от престорена загриженост особенно пак от твоя страна
8
0
 
0
 
! Отговори
Хари преди 9 години
Г-жа Кунева, където и да се появи, предизвиква само негативни емоции. Смятам, че ще е уместно да престане с изявите си. На колегите и от реформаторския блок може би им е трудно да и го кажат, затова ще го направя аз: Г-жо Кунева, моля Ви без да влагам и грам ирония в думите си, покрийте се някъде, поне до изборите. Така ще дадете по-голям шанс на колегите си от РБ за следващия парламент.
7
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Кунева,та за последно под кое идея си ти?
6
0
 
2
 
! Отговори
Червена кукувица преди 9 години
Крадеца вика дръжте крадеца!
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
не е баба,това е един хубав GILF.
4
3
 
9
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Кунева е изключително вредна за националната сигурност !
3
4
 
14
 
! Отговори
партиен член преди 9 години
Пръмова реве щото няма далавера за нея.
2
3
 
16
 
! Отговори
хан преди 9 години
...кражба ...ужас...и то без участието на Кунева ..ужас ужас ужас..
1
3
 
6
 
! Отговори
asd преди 9 години
mlakni be maika ti da e*a tupa kukumqfka takava. ot kude izpulzq pak ta se obadi...urod gnusen