Може и да няма актуализация на парите за НЗОК, твърди Кутев

Премиерът е прав, като казва, че не се налага, смята той
26
Може и да няма актуализация на парите за НЗОК, твърди Кутев
Антон Кутев. Снимка: Булфото, архив

Въпреки че във вторник след среща с ръководството на НЗОК и на БЛС зам.-председателят на Народното събрание от БСП Мая Манолова обяви, че политическата сила подкрепя актуализацията на бюджета на Касата, днес съпартиецът й Антон Кутев прогнозира друго. 

Още по темата
„Вариантът да няма актуализация на бюджета на Здравната каса е реален”, коментира той след заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

Кутев обаче уточни, че предстои да се види какво ще е решението.

Междувременно по-рано днес от Министерството на здравеопазването съобщиха, че са внесли в Министерския съвет искането за актуализация на бюджета на НЗОК с финансовите обосновки за това.

"Премиерът беше прав, като каза, че нужда от актуализация на бюджета на касата няма, още по-малко - на целия бюджет", посочи обаче Кутев.

По думите му обстоятелствата не са същите като през миналата година.

„Премиерът твърди, че икономическата ситуация в касата към седмия месец на миналата година е била по-лоша, отколкото е в момента, и събраните приходи са били по-малко”, мотивира се Кутев.

Депутатът от "Коалиция за България" Борислав Гуцанов заяви, че ще се видят реалните данни и едва тогава ще се коментира трябва или не да се прави актуализация.

По думите му едно е сигурно и то е, че трябва да се намерят нужните средства, за да има пълно спокойствие в болниците и в здравната система.

Той съобщи още, че преди конгреса на БСП ще има още един пленум, на който трябва да бъде утвърдена платформата за предстоящите предсрочни избори.

На 2 август ще се състои традиционният събор на левицата на Бузлуджа, каза Антон Кутев. "След като конгресът е няколко дни преди това, би трябвало на Бузлуджа да има нов лидер на партията", коментира той. По думите му това е едно добро начало.

На въпрос дали ще бъде разширен форматът на "Коалиция за България" и сменено името, Кутев каза, че очевидно такива неща се налагат, но засега това е негово лично мнение. Трябва да има и смяна на името, и промяна на формата, не е задължително да е разширяване, трябва да се търсят реалните политически субекти, посочи той. Кутев каза, че не е имало среща на коалиционните партньори, но това не означава, че не се водят такива разговори.

Според него няма вариант БСП да се яви сама на изборите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Маймуня преди 9 години
Тоя всеки път като каже нещо става голям проблем. Вече съм убеден че винаги думите му са казани с умисъл ( собствени лобистки интереси или подкрепени от някого с финикийски знаци).
16
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 9 години
Когато със закон или по съвест/ не познато чувство за БГ / започне на ресурса в НЗОК да се гледа наистина като на Лични средства може да се постигне икономически ефект без това да вреди и на здравето
15
0
 
1
 
! Отговори
истина преди 9 години
Личното здравно осигуряване е полезно действие ,за да се оцени икономичното разходване на наличните финансии.Действителен пример: след сбиване на младежи бащата на телефон ми прави заявка за консулт очен лекар и на всяка цена скенер.При прегледа ,се оказва ,че нямат здравно осигуряване и давам обикновени талони ,за да си заплатят исканите изследвания.При което бащата заявява ,че сина е в добро състояние и че няма нужда от допълнителни изследвания.на 180 гр ,когато трябва да се!!! бръкн
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
абе Боко щоме казал че трябва актуализеция значи трябва и ако дойде на власт да ги откраднат с Деси от Дулуво
13
0
 
2
 
! Отговори
предложение-контрол преди 9 години
първо - ресурса на НЗОК да се използва Само по медицинска целесъобразноствторо- да отпадне прословутото "второ мнение" или ,ако то се запази да бъде за сметка на този ,който го иска.Да се припомни ,че освен НЗОК има и чисто частен начин на мед. обслужване и да се избегне дублираното плащане ......донеси талон ,ама си и плати ,защото е частно заведението
12
0
 
1
 
! Отговори
приспивна песен преди 9 години
Справедливото е да се каже самата истина за финансовото състояние .Справедливо е ,защото народа може да си подмени приоритетите своевременно.И освен актуализация /да или не/ на бюджета в НЗОК трябва да се изяснят възможностите за плакане ,в смисъл към момента ,ако всички потърсят лекарска помощ от т н регулативен стандарт т е наличните пари ще стигнат само да по едно изследване на кр. захар или иначе казано -само за един показател
11
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
кутев дай опорни точки че на *** им се изчерпа репертоара
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Премиерът през декември, 2008-***, когото беше финансов министър, каза, че световната финансова криза ще ни подмине. Не ни подмина. Сега казва, че в Касата всичко е цветя и рози, докато от самата Каса му казват, че парите са свършили и няма за другия месец. Да му вярваме ли?
9
0
 
17
 
! Отговори
dim преди 9 години
държавата се распада тия на бузлуджа празненства ще ми правят
8
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До безобразнициТези пари Дянков ги даде...за пенсиите,които бяха увеличени ПРЕДИЗБОРНО ОТ бсп. Другия вариянт беше заем,което е същото.
7
10
 
0
 
! Отговори
безобразници преди 9 години
Тези върнаха ли в касата пренасочените от ГЕРБ милиард и половина пари на народа?Спряха ли източването на касата? Спряха ли кражбите?
6
0
 
15
 
! Отговори
вензелей преди 9 години
БСП...сама на избори, ще има по малко депутати от ДПС
5
2
 
22
 
! Отговори
политолог преди 9 години
Б. Борисов и ГЕРБ са сериозни хора, а не като БСП-ДПС-Атака. Това правителство и партиите мислят само как да откраднат парите на народа. Щом като Румен Гечев, който е главен виновник с Жан Виденов за фалирането на банките и ограбванията парите на народа ръси мозък и морал какво да говорим да БСП. Това е престъпна партия. Не случайно само *** гласуват вече за тях.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неговия бизнес със тока си върви! ...а пък вие чакайте да ви оправят! е те политиците ви оправят техните банкови сметки пълни а пък вие си гладувайте и се чудете как да си плащате кредитите!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Неговия бизнес със тока си върви! ...а пък вие чакайте да ви оправят! е те политиците ви оправят техните банкови сметки пълни а пък вие си гладувайте и се чудете как да си плащате кредитите!
2
0
 
8
 
! Отговори
Съседа преди 9 години
До Анонимен, самият факт, че някога си вярвал на този , е достатъчен за преценка на умствения ти капацитет.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той твърдеше по телевизията че и валутния борд "се клати" . Не му вярвам вече.