Орешарски е срам за всички времена, не може да смята!

Борисов с критика към властта, не искали да признаят провала си
Обновена: 10 юли 2014 14:10 | 10 юли 2014 10:16, Камелия Цветанова
634
Орешарски е срам за всички времена, не може да смята!
Бойко Борисов. Снимка: архив, БТА

Целта на управляващите сега е да не признаят провала си във всички сфери, за да не понесат отговорност, смята лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Просто Орешарски е срам за всички времена. Целта им е да се измъкнат, без да признаят краха на всички системи. Видя се, че Орешарски не може да смята, и аз не мога да разбера как смята дори и фискалния резерв, след като сега ще похарчат и трите милиарда дълг, който изтеглиха, за запушване на дупките“, разкритикува той.

Той упрекна управляващите, че не са готови с актуализация на бюджета на НЗОК, въпреки че съгласие за това беше постигнато още във вторник.

Още по темата
„Местан, Манолова, работодатели, синдикати, какво ли не казаха за актуализация на Касата, а ние стоим тук и гледаме особено важния закон за растенията“, коментира Борисов.

Вчера в Министерския съвет актуализация на бюджета на НЗОК не беше внесена, а впоследствие здравният министър Таня Андреева обясни, че се очаква финансовото министерство да предложи варианти до дни, откъде ще дойдат недостигащите пари в здравеопазването. Андреева иска и анализ от Касата кои разходи може да намали. Премиерът Пламен Орешарски пък беше категоричен, че няма нужда нито от актуализация на бюджета на НЗОК, нито на този на държавата.

Въпреки че актуализацията на НЗОК не е в дневния ред на парламента, защото няма предложение за това от Министерския съвет, Борисов призна, че е поискал депутатите да я разгледат, защото е бил длъжен да махне напрежението и „опорната точка, че ГЕРБ пречи на някакви важни закони да се приемат“.

„Виждате кои са важните закони, Законът за растенията, тук сме, ще го гласуваме, а можеше вместо Закона за Сметната палата и за МВР да минат тези закони“, заяви още лидерът на опозицията.

Той отново призова за актуализация на държавния бюджет, защото според него държавата ще влее средства в КТБ, която ще отвори на 21 юли.

„Искам да защитя хората, заради това искам сега да се актуализира бюджетът, да подпрем държавния резерв с необходимите средства, защото финансовият министър в служебния кабинет без парламент не може да вдигне дълга, това означава, че в тези три месеца, докато дойде ново правителство, няма да има никакъв буфер за защита на всички останали банки и заради това искам резервът да е пълен. Сега, като изгребат резерва, с какво ще бъде подпиран, ако няма парламент, който да реагира бързо“, коментира Борисов.

Той припомни, че по време на управлението на ГЕРБ от Европа са ги хвалили за добрата фискална политика, за доброто управление на банките.

„За една година те съсипаха всички системи, а ние взимахме дълг, за да кофинансираме европейските проекти и заради това имаше лотове, зали, преработвателни станции, те сега харчат пари и не се виждат къде са“, обобщи Борисов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


634
Още по темата: Бойко БорисовнсГЕРБ
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
449
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Продължавайте с простотиите и ще видите справедливост и истина през крив макарон.Толкова много крадци се навъдиха,благодарение на корумпираната политика на БСП/ДС,че вече няма накъде.Всички вкупом плюят по Бойко Борисов,ама няма кой да им вярва.Мръсотията стана повече от очакваното и сега трябва да се чисти истински,но не от търгаши като Бареков и фикуси като Волен.Крадливите ментета ще бъдат преследвани по закон,след промени на съдебната система.От това ги е страх само крадците.ГЕРБ идва.Успех!
448
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този форум направо не е за четене. То бива примитивизъм бива, ама чак пък толкова...Пълно с обиди на долнопробен език. Никакви коментари по същественото. *** с чугунени глави, дето плюят Борисов, за да си получат от работодателите париците.Толкова са жалки. Нормалните хора в България са много и те на подобни въдици не се ловят. Управляващите не можаха да си направят пиар, защото и новото им протеже Бареков здраво се изложи. И да ругаете, и да сипете помия...свърши се вашата. На изборите-вън.
447
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много добре смята той. Само че в полза на тези, дето го избират вече два пъти, за да им служи. След изборите задължителна смяна на правилата в съдебната система, която да прати по закон всички, които са лъгали и крали в затвора. И задължително да им се отнеме имуществото, дето го имат благодарение на корупцията и властовите си позиции в продължение на 25 години. Направиха си фасадна демокрация и купиха съда, за да не им излизат наяве далаверите, но вече се свърши. Всичките им манипулации лъснаха
446
4
 
3
 
! Отговори
ДИАГНОЗА преди 9 години
Това да те изгонят с камъни от властта и пак да искаш да си на власт си е направо ДИАГНОЗА. А народа да гласува за ПАЛАЧА си ГЕРБ, за ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ФАКЛИТЕ докарало го до просешка тояга, мизерия и кучешко съществуване, по негово време фалира бизнесът на стотици хора, шестима се самозапалиха, 500 пъти увеличение на цената на лекарствата, 1,7 милиарда източени от Здравната каса" този народ освен да е КРЕТЕНЯСАЛ няма друго разумно обяснение. Западa ни се смее и недоумява как е възможно това. Това може само от изветрели мозъци да бъде сторено.
445
4
 
2
 
! Отговори
arhar преди 9 години
ЕДИН ДЕН В УЧЕБНИЦИТЕ ПО ИСТОРИЯ ЗА ВРЕМЕТО, В КОЕТО УПРАВЛЯВА ГЕРБ ЩЕ ПИШЕ:"Това са едни от най-страшните и черни години на прехода. Преход на нечуван грабеж на народа и държавата. В тези години българите са се САМОЗАПАЛВАЛИ от бедност и отчаяние. " Бойко Борисов-български министър председател довел България до национална катастрофа. Характерно за времето в което управлява Борисов и ОЛИГАРХИЯТА е това, че хората са се САМОИЗГАРЯЛИ в знак на протест срещу начина на управлeние на държавата. Тези години ще се запомнят с нечувана бедност и мизерия макар и в невоенно време. Борисов е първият преми
444
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже,от къде ни прати този *** човек и ще трябва да го търпим още поне една година да се мъчи да ни управлява и да се упражнява над българския народ.Борисов е срам за България!Всяко негово изказване ме кара да потъвам в земята и да се срамувам,че съм българка!Хора,нима не виждате ,че той има маниакалност за управление!!!Без самоприценка на умствените си възможности!Струва ми се,че има заболяване-мания за величие,което ще унищожи България!!!
443
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този тип,с безкрайно фриволните си приказки иска отново да ни управлява.Че той за миг не е спрял да "плюе" правителството на Орешарски и сегашните и предишни управляващи .Изказванията му са пълни с негативизъм и квалификации ,пророкуване и нагнетяване на измислени катаклизми,кризи и фалити.само и само да манипулира и подвежда хората,че без него настъпва края а света.Сигурно е забравил как и защо беше изгонен преди само1.5 г.Като толкова ги знае нещата защо не каже и обещае как и в какви срокове ще реши наболелите въпроси.Той единствен нищо не обещава,само каканиже че няма време(забрави че им
442
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ти си срам за България.Чуй се какви ги плещиш,какви глупости говориш и поне малко се засрами,ако въобще имаш капчица мозък в празната си кратуна.И не мога за разбера защо тези уж специалисти край него му разрешават да плещи глупости,те също се излагат.Кой държащ на себе си професионалист ще тръгне с този бърборко,явно паричките му са по скъпи от честта-но има хора които подразбират някой нещица и просто им се подиграват-егати "специалистите,професионалисти"пълни подлизурковци.
441
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Няма ли да прочетем нещо смислено тук, бе. Само простотии. Само груби обиди, че даже и вулгарни псувни. Я идете да се поразсеете сред природата, ако си нямате работа, че овонихте сайта. Борисов не ви е виновен, че сте полуграмотни и сте готови да сипете омразата си към всеки, който ви плаща. Моника вече е в Брюксел. И Бареков изпратиха наивните хора там, но той не е избран за нашия парламент, пък и вече няма пари да плаща. Какво ще правите след това. След изборите с ГЕРБ е десните ще има промени
440
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да се чуди човек на това изпростяване.Наистина образованието ви е на много ниско ниво,ама чак толкова никой не е вярвал,че може да се сринете.Няма коментари,а само простотии.Нищо ли съществено не можете да измислите,бе *** на Моника Хохегер.Ще ви се разсърди за примитивните писаници и ще спре да ви плаща.Никой не се радва на просташка защита.Тя е срам за този, дето се мисли за нещо повече от вас,***.По-добре се скрийте и не се излагайте повече.Борисов ви казва истината.Аут сте завинаги.
439
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ей,голямо чудо сте тук.*** до трола, мила моя майно льо,*** до простака.Плюене, плюене,безхаберно плюене.Бойко боресов и ГЕРБ не са ви виновни,че Моника Хохегер плаща малко за подобни долнопробни излияния.Всички нормални хора в България разбраха за корумпираните управляващи от всички управления през тези 25 години.Много са крадците и се защитават взаимно,за да не им отнемат краденото.Това е общата им кауза.Като се почне с усмихнатия кмет Софиянски и се мине през менти,пъпки и бисери неземни
438
6
 
5
 
! Отговори
бай тошо преди 9 години
Може повече от теб!Искаш да кажеш че не може да краде като теб.Орешарски е интелигентен човек,не като теб селски бек.Я кажи какво му остави в наследство-една разсипана от теб икономика.
437
7
 
5
 
! Отговори
калвача преди 9 години
Какво да кажа за Бойко!!!! човек колкото по малко ум има, толкова по трудно му е да го скрие.
436
7
 
9
 
! Отговори
Българин преди 9 години
От Турско ни освободи Русия , а от Бойко Борисово ще ни освободи Сърбия с техния Сретен , защото ние нямаме юнаци да си извоюваме сами свободата.
435
7
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Ти си срам за България.Чуй се какви ги плащиш,какви глупости говориш и поне малко се засрами,ако въобще имаш капчица мозък в празната си кратуна.И не мога за разбера защо тези уж специалисти край него му разрешават да плещи глупости,те също се излагат.Кой държащ на себе си професионалист ще тръгне с този бърборко,явно паричките му са по скъпи от честта-но има хора които подразбират някой нещица и просто им се подиграват-егати "специалистите,професионалисти"пълни подлизурковци.
434
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Трола плюещ по ББ е *** от първичната простотия на Кутев и уникалния идиотизъм на СидерАга...
433
25
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И този тип,с безкрайно фриволните си приказки иска отново да ни управлява.Че той за миг не е спрял да "плюе" правителството на Орешарски и сегашните и предишни управляващи .Изказванията му са пълни с негативизъм и квалификации ,пророкуване и нагнетяване на измислени катаклизми,кризи и фалити.само и само да манипулира и подвежда хората,че без него настъпва края а света.Сигурно е забравил как и защо беше изгонен преди само1.5 г.Като толкова ги знае нещата защо не каже и обещае как и в какви срокове ще реши наболелите въпроси.Той единствен нищо не обещава,само каканиже че няма време(забрави че им
432
25
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Боже,от къде ни прати този *** човек и ще трябва да го търпим още поне една година да се мъчи да ни управлява и да се упражнява над българския народ.Борисов е срам за България!Всяко негово изказване ме кара да потъвам в земята и да се срамувам,че съм българка!Хора,нима не виждате ,че той има маниакалност за управление!!!Без самоприценка на умствените си възможности!Струва ми се,че има заболяване-мания за величие,което ще унищожи България!!!
431
21
 
11
 
! Отговори
кирил преди 9 години
Не може, но може да си смята за неговият джоб само парите, които му дават за да докара държавата до просешка тояга
430
14
 
21
 
! Отговори
Четящ преди 9 години
Тиквата пак не си е пил хапчетата.Направих си труда да проверя написаното от 30 човека.!8 са написали негативно за Тиквата, а 8 го боготворят.След това погледнах и гласувалите срещу него на тези 30 и защитаващите го.Оказа се напр.,че такива като 560 почитател на Тиквата са тролчета и смърфчета.Кому е необходимо да се лъже кой е по-по-най.?Тиквата си плаща на безработни и ***.