До 15 дни НСО сваля охраната на Станишев

Ген. Антонов: Гардове ще бъдат уволнявани, ако работят незаконно
Обновена: 11 юли 2014 14:12 | 11 юли 2014 11:52, Анисия Иванова
30
До 15 дни НСО сваля охраната на Станишев
Сергей Станишев. Снимка: архив Булфото

До 15 дни ще бъде свалена охраната от НСО на бившия депутат Сергей Станишев. Това съобщи пред БНР директорът на службата за охрана генерал Ангел Антонов. Генералът не уточни причината за поставената охрана на лидера на левицата. Той допълни, че петима са политиците у нас, за които има заплахи и на които НСО е осигурила гардове, като те са извън тези, за които по закон се осигурява охрана от службата.

Сигнал за заплаха е имало и за Делян Пеевски, междуведомствената комисия се е съгласила да му бъде осигурена охрана, но лично депутатът се е отказал от нея, разказа шефът на НСО. Пеевски не е сред хората, които подлежат по закон на задължителна охрана и има правото да се откаже от нея, уточни ген. Антонов.

Генерал Антонов обясни, че съгласно правомощията си НСО задължително охранява президента, премиера,  председателя на НС, вицепрезидента, председателя на КС, главния прокурор, председателя на ВКС и омбудсмана.

При повишена степен на застрашеност службата осигурява лична охрана и на министри, депутати, на кмета на Столична община, членове на Сметната палата, както и на лица, заемали длъжността президент, премиер, председател на НС и техните семейства. Междуведомствена комисия определя дали има повишена степен на заплаха и разрешава нейното отпускане, допълни той.

Генерал Антонов съобщи, че след поемането на институцията си от своя предшественик Тодор Коджейков няма да прави резки завои, а само ще надгражда създадената от него база.

Коджейков подаде оставка на 27 февруари т.г. по „лични причини“. За напускането му съобщи президентът Росен Плевнелиев. Коджейков беше освободен с указ от 30 май и на поста беше назначен генерал-лейтенант Ангел Антонов.

Относно това, че назначаването му не е съобразено с възрастта му, генерал Антонов обясни, че има близо 20 години стаж във военните структури на МВР, от които 5 години е бил зам.-директор и директор на СДВР и категорично отрече да е политическо назначение. „Аз съм професионалист в кариерата си“, отсече той.

Шефът на НСО заяви, че лоялността към институцията е основно изискване, тя е ключов фактор за кариерното развитие на служителите му в отговор на въпрос, че в последните години гардове на институцията са работили като охрана и понякога са пазили хора със съмнителен имидж.

„Предстои да бъдат въведени тестове за интегритет. Служителите са офицери и сержанти, които се ползват с правата и отговорностите по Закона за отбраната и въоръжените сили. Така ще бъде до приемането на специален закон“, обясни шефът на НСО.

Генералът увери, че служителите на НСО, за които има информация, че работят нерегламентирано, ще бъдат уволнявани.

Той съобщи, че новият GSM оператор ще бъде изграден на честота на НСО. Освобождаването на честотата трябва да стане до 2015 година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
6
 
! Отговори
ИВО преди 9 години
Не е проблем !Той достатъчно е откраднал,за да си назначи лична охрана.
23
3
 
0
 
! Отговори
Крас преди 9 години
Когато човек не прави лошо на другите и си върши работата няма нужда от охрана. Именно това е и случая със Станишев
22
4
 
0
 
! Отговори
Мариян преди 9 години
Станишев е най-признатият ни политик в Европа
21
2
 
0
 
! Отговори
Здравко преди 9 години
Ако това се беше случило с Бойко, то Тиквата 5 дни щеше да се оплаква в медиите, колко е ощетен
20
2
 
0
 
! Отговори
Любо преди 9 години
За разлика от други политици, които трябва да се пазят от бивши свои колеги от престъпния свят, то Станишев съвсем спокойно би се разделил с тази си привилегия
19
3
 
0
 
! Отговори
Велко преди 9 години
Не виждам това какъв проблем е за Станишев, него всички го уважават и зачитат
18
0
 
2
 
! Отговори
Аня преди 9 години
Ако някой ще го поръчва, сега му е времето :D
17
2
 
1
 
! Отговори
Безполезно е! преди 9 години
По-добре да свалят охраната на Бойко Борисов. Това ще реши много проблеми на българите. И на един сърбин.
16
0
 
1
 
! Отговори
Злопаметна преди 9 години
До БгНяма да го направят. И ще кажа най-отговорно кой пръв няма да го направи и кой ще е против: Волен Сидеров. Веднага след като влязъл преди години в парламента (помните ли лафа "От кога не сте ходил на лекар" преди години? Помня много добре тези неща, за това съм Злопаметна) и започнал да протестира за орязване на бюджета на депутатските коли. точно Волен ако излезе без неговите *** ще е първия яко помлян. Този път никаква маса няма да го спаси.
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Prez fevruari trqbvashe da svalqt I ohranata na Mozuka ot selo Bankq I ne e svalena, zashto I koi plashta? Ne iskam s moite danuci da plashtsm tova govedo da jivee oshte zashtoto glssuvah za nego I sega me e sram. Tozi ktreten se podigra s nadegdite ni, che mogem da giveem po-dobre, ograbi ni gestoko I izmami. Obogati se neimoverno, produlgava da krade chrez svoite hora, vdigna cenite na vsichko. Iskam da dogiveq miga kogato chuq, che bandugite sa go ubili ili videli smetkata. Dano e skoro!!!!!!
14
0
 
5
 
! Отговори
Бг преди 9 години
Да се свали охраната на всички депутати и бизнесмени или да си плащат яко. Така хем ще има пари, хем ще се освободят хора да охраняват имотите на населението по селата. Там да ги пратят за да прекратим произвола на *** върху родителите ни.
13
0
 
4
 
! Отговори
още преди 9 години
а на ПРАСЕТО?
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А докога Доганчо ще се разкарва с коли на НСО и с тяхна охрана? А? За тия държавни структури има ли закони или щом има пара да се пръска...
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еееее *** ще може спокойно да го *** вече !
10
7
 
6
 
! Отговори
Монархист преди 9 години
А на Тиквата и на доказания (вече и от съда) престъпник Цветанов, кога ще им свалите охраната?
9
0
 
11
 
! Отговори
Злопаметна преди 9 години
До Пеко Таковкакви работи на "другите"? Аз и децата ми някакви "други" ли сме сега като си плюе на петите съсела и остави един Господ знае колко разграбена хазна? За кои "други" говориш? нас марсианци ли ни внасят бре или живеем тук? за теб не знам, но аз за сега съм тук и не съм щипнала за Терминал 2 за разлика от съсела.
8
17
 
6
 
! Отговори
морски преди 9 години
Най-голямото зло и заплаха за националната сигурност на България беше и си остава националния предател и слуга на САЩ Бойко Борисов!
7
5
 
22
 
! Отговори
Уууууу преди 9 години
СВАЛЕТЕ МУ ГАЩИТЕ И ГО ДАЙТЕ НА НАРОДА - ДА ГО ОБИЧА..
6
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Този мега огромен национален предател доказан със стотици доказателства трябва не само да му се свали охраната но и незабавно да бъде вкаран в затвора заедно с целия си род и всичките си приближени *** ! Този човек е зло за тази държава, този човек разби държавата така както никой друг последните 25 години. Син на доказан национален предател и предоказан масов убиец трябва незабавно да бъде в затвора! Национален предател , изключително опасен национален предател !
5
4
 
15
 
! Отговори
Злопаметна преди 9 години
Вижте само как тарикатски си е плюл на петите Съсела. Как ще ходи към Москва, да не е луд: те нали ще го пратят в родната Украйна да свърши на *** някаква работа, а там сега няма нищо за крадене - всичко е откраднато преди него. и имунитет на еврокомисар няма да види... тарикат... гадното в случая че ей такива като него винаги се измъкват безнаказани.