Това е пладнешки грабеж, кой го проспа, тревожи се Борисов

Лидерът на ГЕРБ иска възмездие за виновните
Обновена: 11 юли 2014 17:15 | 11 юли 2014 16:30,
276
Това е пладнешки грабеж, кой го проспа, тревожи се Борисов
Снимка: архив БТА

Защо и от кого е проспан този пладнешки грабеж? Това попита от профила си във „Фейсбук“ лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, след като станаха ясни резултатите от проверката в КТБ.

Още по темата
По-рано БНБ обяви, че от банката са изнесени над 205 млн. лв. и липсват съществени части от кредитните досиета за кредитен портфейл в размер на 3,5 млрд. лв.

"Липсват съществени части от кредитния портфейл на банката в размер на 3,5 млрд. лв.", съобщи Искров

Прочети още на: http://www.dnes.bg/index/2014/07/11/bnb-vzima-licenza-na-ktb-smetkite-otivat-v-kredi-agrikol.231994
 

"Липсват съществени части от кредитния портфейл на банката в размер на 3,5 млрд. лв.", съобщи Искров

Прочети още на: http://www.dnes.bg/index/2014/07/11/bnb-vzima-licenza-na-ktb-smetkite-otivat-v-kredi-agrikol.231994
 

Прокуратурата вече съобщи, че е арестувала изпълнителния директор и главния касиер на КТБ. Търси се начин и Цветан Василев да бъде призован с международна помощ.

„За съжаление, най-лошите ми прогнози се сбъднаха“, написа в поста си още лидерът на ГЕРБ. Според него управляващите са знаели, че дупката в банката е 3,5 млрд. лева и заради това са поискали разрешение от Европейската комисия за емитиране на ценни книжа в този размер.

Борисов припомня и че по данни на БСП фискалният размер е 6 млрд. лв. „В тази сума обаче са включени и 3,5 млрд. лева, които държавата трябва да плати за банката. Освен това са прибавили и евентуалните вземания от еврофондовете, ако те бъдат пуснати, които са 1 млрд. лева. Това означава, че в резерва на страната остават само около 2 млрд. лева“, тревожи се лидерът на ГЕРБ. 

Той пише и че ако се използват средства от гаранционния фонд, трябва да се емитира нова емисия с държавни ценни книжа. Всичко това пък доказвало, че бързо трябва да се актуализира държавният бюджет. ГЕРБ предложи това още в сряда, но според мнозинството не е нужен ремонт на целия бюджет.

„Управляващите трябва да отговорят на много въпроси“, пише още Борисов. Освен отговор за това кой и защо проспа грабежа, Борисов иска да знае и откъде ще вземат парите за КТБ.

„От ГЕРБ подкрепяме всички действия на прокуратурата и се надяваме, че ще стигне докрай по отношение на виновните за сегашната ситуация с финансовата система. Трябва да има възмездие по този въпрос и хората да са спокойни“, пише още лидерът на ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Как кой, бе. Управляващата коалиция. Те само това целяха с вземането на властта. Манипулации, кражби, хвалби и...фалит. Ще отговарят пред закона, след промени в съдебната система. Това не може повече да се отлага. Народът иска това.
217
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Срещу реалността не се сипят обиди.Само примитивите *** не се съобразяват с нея,защото Моника Хохегер не спира да плаща в името на задкулисното управление,както е при ДПС и Доган.Много капани заложиха на Борисов,за да го обвиняват за всичко,но не би.Манипулации до последно в името на личното обогатяване на олигарсите.Това,дето не успяха да го окрадат с Южен поток,искат да си го наваксат с КТБ,но вече много от далаверите са на показ и няма как да се скрият.Занимават ни с тях цяла година.АУТ!
216
0
 
3
 
! Отговори
petrov преди 9 години
Трябва ни не генерал Борисов,а Генерал Пиночет.Само той е доказал,че разстреляният или обесеният комунист не крадат!Вижте ги сега къде са чилийците-никога няма да ги стигнем.
215
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Има ли някой , който да следи политиката за последните 25год , и да е учуден , че щом БСП дойде на власт и ще свършим така? Това е някакъв тумор в изстрадалата ни Родина , за който единственото лечение е рязане от корен
214
7
 
5
 
! Отговори
soulburner преди 9 години
Бойко Борисов шпионин/агент на ЦРУ.Пишете в Youtube:Иван Славков: Бойко Борисов пазеше колите на СИК
213
8
 
9
 
! Отговори
гост преди 9 години
ако това недоразумение с цялата му кохорта отново се добере до власт, неговият президент - според правомощията си - ще закрие държавата с вечерна проверка и заря!
212
5
 
7
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До ТониТова с надарения бОЙКО беше мнг удачно,мнг ми хареса! Защо са толкова нагли тия *** от герб и не само те,разбира се, защо? Какви очи имат тия ***,а? има някаква ,десислава атанасова,аз толкова глупаво същество не съм виждал! Като се има предвид,кой я ръководи...то става ясно,но както и да е.Та тая е най-известна,че се е ебала с охраната на ТИКВАТА. Как стават политици такива,като нея? Какво управленско решение може да вземе тя,какво? До кога ще търпим тия? Боко,Серж,Деси-охраната
211
6
 
5
 
! Отговори
БСП=глад, мизерия преди 9 години
Толкова поразии да направят само за една година! Ами ако бяха четири? Тогава просто да затворим вратата и да изгасим лампана на излизане.
210
3
 
3
 
! Отговори
mm преди 9 години
Ммм да Боѝко е виновен за всичко , още преди да се родил. Виновен е и за това че нямате пари, приятели ,по 2 апартамента и дори че нямате приятел/ка и редовен секс . Вместо да се оплаквате направете нещо.
209
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 231 - какво няма да мълчат, руснаците са невероятно злобни и отмъстителни.
208
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А помните ли, че когато джобния премиер на Плевнелиев, Райков, пое властта, започна да изтегля парите на държавата от КТБ, които до този момент бяха 48% в тази банка? Преди това Борисов не направи нищо, напротив, КТБ се разрастна по негово време, а Райков започна да тегли веднага след него. Още тогава е било подготвено всичко и Плевнелиев и Райков явно са знаели за това, и са мълчали. Няма друго обяснение защо изведнъж ще решат да теглят парите оттам.
207
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Руска банка, руска работа.
206
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Все още не се знае кой го е "проспал", нагла ТИКВО, но ти със сигурност си от извършителите на грабежа! Стига СИК-аджийски номера, да поискаме прокурорско решение за негодника! Само *** ли да чакаме да си организират "протестни мрежи" и други циркаджилъци, наредени им от кукловодите?!
205
16
 
17
 
! Отговори
kyc-kyc преди 9 години
"Това е пладнешки грабеж, кой го проспа?" ТИ, гнусна Сикаджийска Мутро, долнопробен фашизоиден манипулаторе, самовлюбен пуяко, примитивно нищожество, опустошило хубавата ни Ропдина! Ти проспа, предизвика, сътвори целия този хаос, който цари в България в последните 13 години. Ти и твоята престъпна шайка от очевидни бездарници съсипахте като цунами и малкото кълнове на нещо позитивно, случило се в тоя чутовен преход. Безсрамник !!!!!!!!!!!!
204
9
 
12
 
! Отговори
ТЪП ТА ДРЪНКА преди 9 години
Абе, *** ББзабрави ли че по твое време до 80!!!процента от парите на държавните фирми беше паркирал при твойта дружка в КТБ, че и бедният художник и министър Рашидов се оказа със сметка тамПО-лошото е че хората забравят.....да се връща ББ под наклон
203
11
 
16
 
! Отговори
popo преди 9 години
Еййй, не миряса това престъпно нищожество, бееее!!! И с дявола (ДПС) се съюзи само и само да подпали държавата и да удовлетвори маниакалните си обсесии. Жалка карикатура. Гнусна престъпна сикаджийска мутра.
202
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
TIKVUNE OMRYZNA NI DA NI RAZPRAVQSH PRESTYPNITE SI RAZKAZI ZAPOCNATI LICNO OT TEB ZATOVA IM ZNAESH I KRAQT I SE IZJIVQVASH ORAKUL
201
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
223,ако нещо не ти е ясно в гепенето, питай винету.
200
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 9 години
Вие на Ограбването теза ли му викате ?
199
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
218, аре по-сериозно и с аргументи приказвай. Иначе всеки може да ти обясни колко голем *** си, ама културните хора не го правят. Те използват "теза". Но изглежда че гербаджиите не знаят какво е това... Да ти кажа, не е обида.