Явно Борисов е уплашен, вероятно има защо!

Йовчев: Не разбрах в какво точно ме обвинява лидерът на ГЕРБ
Обновена: 13 юли 2014 18:02 | 13 юли 2014 18:02,
682
Явно Борисов е уплашен, вероятно има защо!
Снимка: архив, Булфото

Очевидно лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е много уплашен, вероятно има защо. От всичките му несвързани приказки не разбрах в какво точно ме обвинява. Така вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев коментира пред "Фокус" думите на Борисов, че всички - "от Цветлин Йовчев до Владимир Писанчев, както и премиерът Пламен Орешарски" трябва да бъдат арестувани заради случващото се около Корпоративна търговска банка.

"Според обвинението на прокуратурата източването на КТБ е започнало от 2011 година и може би хората ще си зададат въпроса кой позволи този бомбастичен ръст на КТБ по време на неговото управление. Кой позволи именно тогава да стане това източване на тези пари и тъй като той коментира и говори, какво е трябвало да направи МВР, трябва някой да му припомни кой беше министър на вътрешните работи през 2011 г. по това време”, изтъкна Йовчев.

Още по темата
"Интересно е, ако по неговите думи МВР си беше свършило работата и беше разкрило това източване, кой щеше да бъде арестуван – познайте от три пъти", коментира още МВР шефът.

"По отношение на идеите му и призивите му към прокуратурата искрено се надявам, че никога няма да живеем в общество, в което един бивш охранител с връзки с лица, свързани с организираната престъпност, ще арестува, ще обвинява и ще издава присъди. Мисля, че сме отминали тези времена, и бих посъветвал Бойко Борисов да не ми използва името напразно”, каза още Йовчев.

Припомняме, че днес Софийският градски съд заседава по искането на прокуратурата за постоянен арест на четиримата обвиняеми за длъжностно присвояване на близо 206 милиона. Освен изпълнителния директор на банката Орлин Русев и главната касиерка Маргарита Петрова обвиняеми са и главната счетоводителка Мария Димова и заместничката й Борислава Кючукова.

По информация на БНР от вчера прокуратурата е променила обвиненията им. Русев и касиерката Маргарита Петрова са обвинени в извършителство на длъжностно престъпление, а Димова и Кючукова, че са ги подпомагали, като документално са заличавали следите от присвоените 206 милиона.

Има промяна и в момента на кражбата. Вече не ставало дума за изнасяне на парите в чували в нощта на 19-и юни, ден преди КТБ да бъде поставена под особен надзор, а срокът на присвояването е доста разтеглен - започнал е от края на 2011-а година и е продължил до 19-и юни 2014-а година, като парите са били изнасяни на малки порции.

Според защитника на една от обвиняемите по делото няма счетоводни експертизи, а само свидетелски показания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


682
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
519
0
 
2
 
! Отговори
Tedi преди 9 години
Ahahhaha smeshni ste!
518
5
 
2
 
! Отговори
Лора преди 9 години
Уплашен е от това, което ще му оставите в наследство! Дано не се откаже..
517
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 9 години
Обвиненията са точни и аргументирани, но след като се избягва думата "евреи" са като че ли редакционни. Че всички партии са еврейски, не само като окупационни няма нито една българска, но и в състава им няма поне един българин - неевреи са *** и ***.
516
2
 
4
 
! Отговори
Иво преди 9 години
Йовчев, като отлита самолет с 200млн лв. и ти да си "нямаш" на идея кога и как става, нормално е да си арестуван! Може би и ти си вътре в схемите, а?
515
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Не, Борисов няма за какво да е уплашен. По негово време нямаше такива сътресения. Това че вие сте некомпетентни и не можете да се справите си е ваш проблем.
514
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЕЕЕЕ много сте наглии, съсипахте ни държавата и сега си прехвърляте вината на други...
513
8
 
8
 
! Отговори
Гацов преди 9 години
Ако кажем, че е наглост това, ще бъде малко!!! Как нямат срам вече, не им е ли неудобно от хората да излизат и да говорят как нямали вина за нищо ? Целия кабинет на орешарски трябва да отговаря пред съда за умишленото сриване на държавата!!
512
2
 
9
 
! Отговори
Dinosaurus преди 9 години
Много бързо се забрави, че Делян Пеевски бе мощно пробутван за шеф на ДАНС. Хората излязоха на улицата, а депутатите се оградиха непроницаемо и перманентно.Много бързо се забрави, че Орешарски е финансист, експерт, независим.Б.Б бил бивш охранител, ама по негово време НС не беше "строго охраняемо".При финансиста-експерт обаче е!Много бързо се забрави, че Станишев и крупната банкерша Моника се покриха дълбоко и ни лук яли, ни лук мирисали.3.5 милиарда без документация? Да бе, да. Повярвах
511
3
 
8
 
! Отговори
vesko02 преди 9 години
През управлението на ГЕРБ ,банката имала бомбастичен ръст.Това лошо ли е?Или в БСП се борят да няма развитие .
510
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Аз пък чух една версия, че милионите и милиардите липсват само по документи:) Така, че...възстановете им ги, да
509
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По-интересното е: Къде забегна Съсела??? Или вече не му пука за проблемите в държавата? ха ха ха *** червени канчета! Айде идете пак да гласувате за червените крадци!
508
0
 
9
 
! Отговори
ПРОСТ НАРОД преди 9 години
Всеки пост в такива сайтове пиша едно и също "*** НАРОД СЛАБА ДЪРЖАВА"!!!Докато Ние сме стадо овце, никой никога няма да спре да ни стриже, който и да е той! От къде и какъв е е без значение. Престанете да мислите че някой ще дойде и ще ви оправи всичко с магическа пръчка, трябва да проумеете че власта не е на управляващите, а на народа и докато този народ иска да бъде стриган и гаврен всеки ден ще беде такъв! "Не сме народ! Не сме народ, а ***,пак ще кажа и с това ще да свърша."
507
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Da se obzalojim koi purvi shte likvidira Bashticata nabbulgarite, doktora na vsi4ki nauki, karatist, finansist, pravist, durgavnik, futbolist, komunist, bandit i kvo li ne - bivshi ili nastoqshti bankeri, bivshi ili nastoqshti banditi, bivshi ili nastoqshti sudruhnici, politici, finansisti, suratnici ot partiqta izritani sled polzvane, jestoko izlugani o ograbeno biznesmeni, lakomiite ot GERB nefovolni ot podhvurlrnoto, banditite ot 4ujbin
506
6
 
6
 
! Отговори
mihaela85 преди 9 години
От евроизборите насам единствените уплашени сте вие, така наречените управляващи - вие сте изпаднали в някаква психоза, че всички ще идете в затвора
505
0
 
9
 
! Отговори
А дано преди 9 години
Тука ще стане като в оня виц, че филмът не бил шведски, а е съветски и не е сексуален, а социален. Малейййй, как са се вкопчили за гърлата и тия и ония и третите и четвъртите. Дано се размирише повече, така като се накисват взаимно, току виж излязат нечии кирливи ризи.
504
1
 
9
 
! Отговори
Мима преди 9 години
Вие сте страхливците, защото се криете от народа.
503
7
 
15
 
! Отговори
Само преди 9 години
Бойко ли краде за тези 25 години? Плюете само Бойко. А къде са другите крадци? Къде е БИСЕРОВ? Как ПЕЕВСКИ е забогатял толкова с честен труд ли. А Иван Костов, а още по предишните? А защо СТАНИШЕВ бяга, а още и още колко от тях минаха и грабиха. А Доган как си направи Милионите? Нямам думи! Вие сте се хванали за *** на Бойко и само него дъвчете. Даа той е от простия народ! А Станишев е образован от сой и затова сте готови да му лижете ***. Аз не защитавам Бойко, но бъдете малко реалисти.
502
2
 
3
 
! Отговори
Кети преди 9 години
До Стария тучПоследно,не разбрах,Борисов или Орешарски. Май и ти не си на ясно.
501
4
 
8
 
! Отговори
АНОНИМНА. преди 9 години
ВМЕСТО ДА СЕ ПЛЮЕТЕ ПО ФОРУМИТЕ ВЗЕМЕТЕ , ЧЕ НАПРАВЕТЕ ЕДНА МАЩАБНА РЕВИЗИЯ НА СМЕТКИТЕ НА БОЙКО И ТОГАВА ЩЕ СЕ ВИДИ КОЙ КРИВ, КОЙ ПРАВ , КОЙ КАКВО Е ПРАВИЛ. РАМО РЕПЧЕНЕТО МУ ГОЛЯМО. БОРБА ЗА КОКАЛ- КОЙТО Е МНОГО СЛАДЪК, НО КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА РАЗБЕРЕ , НЕ ВСИЧКИ ГО ПОДКРЕПЯТ. ИМА И ОПОНЕНТИ И НЕПРИЯТЕЛИ.
500
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ako imashe gl.prokuror na mqsto, otdavna liceto Borisov trebvashe da e u zandana. No nali e ograbil ot narodeca di 4milqrda, plashts si choveka I se izmukva. No nwma da e vechno zashtoto rano ili kusno vse shte se nameri nqkoi svesten magistrat orvraten ot Borisov, Cvetsnov, Mestan, Stanishev I BNB koito shte gi arrstuva I nakara da vurnat zagrabenoto. Shte vidite kak shte bqgat garvanite s torbi pari I skupocennosti a BUDA shte idka da go skriqt priqtelite mu v USA. Dano dogiveem da gi vidim.