Чобанов е готов да намери 225 млн. лева за НЗОК

Здравната каса обаче настоява за сумата от 328 милиона
Обновена: 14 юли 2014 14:07 | 14 юли 2014 13:26, Камелия Цветанова
20
Чобанов е готов да намери 225 млн. лева за НЗОК
Снимка: Булфото, архив

Министърът на финансите Петър Чобанов е готов да отпусне още 225 милиона лева за НЗОК, но Здравната каса настоява бюджетът й да бъде актуализиран с 328 милиона лева. Това обясни Иван Кокалов, представител на КНСБ в Надзорния съвет на НЗОК, след заседание на Съвета днес.

Още по темата
В писмо от министъра на финансите Петър Чобанов до здравния министър Таня Андреева от 11 юли се казва, че "осигуряването на допълнителни средства по бюджета на НЗОК за 2014 година е възможно да се осъществи единствено за сметка на съответно намаление на разходите по бюджетите на министерствата и ведомствата, като оценката за тези средства е 225 млн. лева".

Чобанов предлага в писмото двете министерства да изготвят съвместен доклад до премиера Пламен Орешарски с предложение за увеличение на разходите по бюджета на НЗОК с 225 млн. лева и за предприемане на действия за заздравяване на системата.

Според председателя на НЗОК Бойко Пенков, ако няма актуализация на бюджета на НЗОК, на болниците ще може да се плаща по 107 млн. лева месечно до края на годината.

В момента месечните разходи на болниците достигат приблизително 150 млн. лева, допълни Пенков.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
19
 
! Отговори
кой преди 9 години
ТОЙ Е ЗЛАТОСЪРЧАЧ,ЧОБАНОВ МОЖЕ ДА "НАМЕРИ",ЗАЩОТО ГИ Е ЗАГУБИЛ,А ,ДА АЛЧНИ ***,ПО КАКЪВ НАЧИН ДА ГРАБИ.
14
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Той на всичко е готов,когато усеща "народната любов".Сигурно се досеща,какво го чака след злополучното управление на тройната крадлива некадърност.Какво ли още са ни подготвили.Предстоят два месеца манипулации,а там дето пипа БСП/ДС, все е с трагични последици за другите,освен за тях.Те всички са милионери,до десето коляно са подсигурили живота си.Когато няма срам от хората и страх от Бога,така се получава.Има Видовден и той май за първи път ще настъпи и за нас истински.Бумерангът се завръща.
13
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Преди 10 години парите за здраве бяха 300 милиона.Сега са 3 милиарда.Значи десет пъти повече.А хората в България намаляват-факт.Според тия крадци докторите и лекарствената мафия и лекарите намаляли с не знам си колко хиляди.Хайде сега тези дето непрекъснато искат пари да кажат защо непрекъснато се увеличават и непрекъснато не им стигат.Аз не съм забелязал услугата здравеопазване да се е подобрила десет пъти след като и парите са се увеличили 10 пъти.Заради стотина крадци и мошенници няма пари
12
1
 
22
 
! Отговори
Апо преди 9 години
Чобанов да хваща гегата и да отива да пасе.......Всъщност и чобанлъка е отговорна работа и за там е нужно да си кадърен , отговорен и честен.Чобанов,Чобанооовввв и за чобанин не ставаш!
11
0
 
34
 
! Отговори
ИСТ преди 9 години
Не търсете пари. Върнете откраднатите.
10
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Za da gi izto4ite pak li???!!! Are nema nujda
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
да наливаш пари в кофа без дъно . докато не се спре с кражбите оправия няма
8
1
 
29
 
! Отговори
Бай Патил преди 9 години
Изобщо да не ги намира !!! Стига са ни яли душите тия алчни лекари ! Реформа в полза на пациента - здравни застраховки, а не Здравна каси да я точат безбройните им там частни болници. Да се сложи вече край на системата със здравните осигуровки.
7
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Интересно. А защо ли аз като тръгна да си джобя дрехите вкъщи, едвам за едно кафе си докарвам?Да разбираме ли, че "осигуряването на допълнителни средства по бюджета на НЗОК за 2014 година е възможно да се осъществи единствено за сметка на съответно намаление на разходите по бюджетите на министерствата и ведомствата, като оценката за тези средства е 225 млн. лева" означава, че ако докторите не бяха рипнали да протестират, едни наши видни Оправители, щяха да се самоощастливят в края на годината?
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бедна държавица с много богати политици .
5
0
 
30
 
! Отговори
Мичката преди 9 години
Къде ще ходи да ги намира, да отидем и ние?
4
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
сега се е сетил Чобанов . До сега какво дрема ?
3
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
некадърник
2
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще ги намери колкото и откриха 250 000 работни места.
1
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
МНОГО ИНТЕРЕСНО ОТ КЪДЕ ЩЕ ГИ НАМЕРИ?